Jurnal de vacanță Croația și recomandare Hotel Park Makarska

Ador marea și sunt recunoscătoare că anul acesta am avut posibilitatea să mă bucur de două vacanțe. Prima a fost în Italia, acolo unde vacanța a fost despre entuziasm și bucurie. A doua a fost în Croația, unde vacanța este despre relaxare mai multă.

Scriu acest jurnal de vacanță Croația cu gândul încă acolo. Această țară are un farmec aparte. Combinația este perfectă dintre mare și munte, apa turcoaz, peisajele care îți taie răsuflarea. Mă opresc și privesc, fără a mai simți nevoia să fac sute de poze. Știu că nu pot cuprinde nici jumătate din frumusețea peisajului. Drept urmare, doar stau și privesc și încerc să-mi întipăresc bine în minte tabloul naturii.

Jurnal de vacanță Croația, Makarska, pentru a patra oară

Sunt deseori întrebată de ce merg de mai multe ori în vacanță în aceeași locație. Și le răspund mereu că e relaxant să mergi acolo unde știi că e bine. Merg în vacanță pentru relaxare și încărcarea bateriilor. Nu mai doresc să explorez hoteluri noi, locații noi.

Atunci când mergem într-o stațiune, le vizităm și pe cele de lângă noi. Niciuna nu ne-a impresionat atât de mult încât să ne dorim o vacanță întreagă acolo. Așa că Makarska rămâne pentru noi stațiunea ideală pentru zile liniștite.

Stațiunea este într-o continuă dezvoltare. În fiecare an, se deschis localuri noi, evenimente noi, plaja este în schimbare. Prin urmare, același loc, dar și schimbat.

2022 în Makarska

Makarska este o stațiune chic, puțin mai scumpă, deci lumea e mai selectă. Sunt puțini tineri, mai mult cupluri peste 30-35 de ani, dornici de o vacanță liniștită. Plaja este cu pietricele, apa puțin mai rece și destul de adâncă aproape de mal. Nu este o plajă întinsă, dezavantajul fiind că zona șezlongurile este aglomerată.

Faleza este lungă și poți să te plimbi mult și bine. Sunt terase, restaurante, baruri și multe magazine, cofetării și cafenele. Prețurile sunt pentru toate buzunarele, meniul este expus la intrare și poți vedea ce preparate culinare servesc și cât costă. La unele restaurante mai bine cotate, e nevoie de rezervare, dar merită.

Recomandare Hotel Park Makarska

În 2014, am fost prima dată în această stațiune și am ales Hotel Park4*. Am fost extrem de încântați și de mulțumiți de condiții încât revenim de fiecare dată. Ne-am plimbat prin stațiune să vedem și alte hoteluri, dar acesta ni s-a părut cel mai potrivit.

Camerele sunt spațioase, paturile mari și saltea de calitate, contează enorm pentru a te putea odihni. Baia este mare, cu cadă de duș, cosmetice de calitate, anul acesta au avut gama Rituals. La venire, am primit o sticlă de apă plată și o sticlă de vin!

Și anul acesta am avut o cameră cu vedere la mare, cu o terasă spațioasă. Priveliștea a fost minunată, relaxantă, vedeam marea, dar și piscina și verdele energizant al copacilor.

Micul dejun a fost inclus și destul de bogat. Mi-a lipsit freshul de portocale, anul acesta au renunțat la el. M-a surprins varietatea redusă de deserturi și cornuri, dar au compensat la partea de fructe proaspete. Poți servi micul dejun afară pe terasă.

jurnal de vacanță Croația

Jurnal de vacanță Makarska, 7 zile de relaxare

Anul acesta am vrut să vizităm munții Biokovo, imensul lanț de munți din spatele mării. Acolo este un skywalk de poveste, dar am aflat târziu că trebuia rezervare, așa că bifăm anul viitor si asta.

În schimb, ni s-a recomandat de personalul de la recepție să mergem să vedem Lacul Roșu și Albastru din orașul Imotski. Am ascultat sfatul lui și am pornit să explorăm zona.

Imotski este un oraș liniștit în munții Biokovo și aici pot fi văzute două lacuri spectaculoase, dar și Biserica Veche ”Our Lady of Angels”, care datează din anul 1771. Obiectiv turistic important este și stadionul Gospin Dolac Stadium și fortăreață orașului Topana.

Lacul Roșu și Lacul Albastru din Imotski

Lacul Roșu scade în fiecare vară tot mai mult, uneori chiar seacă de tot, iar iarna crește datorită precipitațiilor. Acum avea doar 4m adâncime, se putea înota și ca să ajungi la el, se coboară pe o serpentină din piatră, doar acces pietonal, de peste 1km. Există puncte amenajate de unde poți admira lacul în siguranță.

Lacul Albastru este la 1km de Lacul Roșu, există o parcare amenajată și se merge 2 minute prin pădure. Acesta este mult mai mare, mult mai adânc și nu se poate coborî, deci l-am admirat doar de sus.

jurnal de vacanță Croația

Natura nu încetează să ne surprindă, e impresionant câte comori ascunde. Noi am fost impresionați, priveliștea e de vis.

Alte 3 obiective turistice în Imotski

Biserica veche ”Our Lady of Angels” datează din anul 1771 și a fost ridicată în semn de recunoștință când orașul s-a eliberat de sub ocupația otomană.

În dreapta bisericii, este Gospin Dolac Stadium, unul dintre cele mai spectaculoase stadioane, fiind într-un mediu natural de excepție.

Scările ne-au dus în fortăreața orașului Imotski – Topana, care reprezintă cel mai impresionant simbol al orașului. Priveliștea de aici este minunată pentru că aproape poți să cuprinzi cu ochii orașul în întregime. Cuvintele nu pot descrie frumusețea naturii, dar te determină să prețuiești mai mult viața!

jurnal de vacanță Croația
jurnal de vacanță Croația

Dubrovnik, încă o dată!

Am prins o zi cu nori așa că am decis să vizităm orașul Dubrovnik încă o dată. Drumul a durat cam 2 ore, dar peisajul de vis a făcut să merite. Ne-am parcat mașina la 5 minute de cetate și pentru 4 ore am plătit 33 euro. Toate parcările sunt extrem de scumpe în Dubrovnik.

Ne-am oprit să savurăm o cafea și am fost șocați de prețuri, un espresso costa 45 de lei. Prețurile la mâncare erau din nou foarte mari, chiar și de 4 ori mai mari față de stațiunea noastră care nu era una ieftină. Apoi ne-am dat seama că prețurile sunt atât de mari datorită faptului că aici s-a filmat Game of Thrones. Nejustificat zic eu, dar lume era așa că prețurile se mențin.

Din păcate, ploaia ne-a stricat planurile, am reușit să facem o scurtă plimbare prin cetate și în vechiul port. Am vrut să urcăm pe munte cu telegondola, dar ploua, era ceață, deci nu am fi avut un view care să merite. Cu umbrela după noi, am ajuns în portul renumit, dar ploua tot mai tare și umbrela nu ne mai ajuta, așa că am plecat spre casă. Nu știu dacă vom mai reveni.

jurnal de vacanță Croația

Încă o vacanță reușită în Makarska

A fost vacanța de relaxare, savurat preparate culinare gustoase, autentice. A fost și despre leneveală pe șezlong cu o carte bună, view la mare și o gogoașă! Fix ce aveam nevoie pentru a ne încărca bateriile până la următoarea vacanță, dar și pentru a face față noilor proiecte care ne așteptau acasă.

jurnal de vacanță Croația

Da, recomand din suflet o vacanță în Makarska, sper că acest jurnal de vacanță Croația să vă convingă că e o bună alegere!

**Mai multe poze, găsiți pe contul meu de Instagram.

11 thoughts on “Jurnal de vacanță Croația și recomandare Hotel Park Makarska”

 1. O tara minunata!
  O vizitam aproape anual.
  Mulțumim pentru sugestia de cazare,
  anul viitor luam in calcul acest hotel ,daca nu macar locația
  Anul acesta am fost langa Split!!!

  Reply
 2. Am tot zis sa mergem si noi in Croatia doar ca am zis ca e cam scumpa. Totusi cred ca m-am inselat si nu este cu mult mai scumpa fata de alte destinatii. Imi va fi de ajutor jurnalul tau atunci cand ma voi decide

  Reply
  • Din Cluj Napoca, am facut aproape 12 ore cand a fost pandemie si nu am putut face opriri. Dar ne oprim in Zagreb, dormim acolo si a doua zi pornim spre statiune, mai sunt inca 4 ore de mers.

   Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.