Jefferson de Jean-Claude Mourlevat recomandare lectură

19

Jefferson de Jean-Claude Mourlevat – poveste simpatică

Jefferson de Jean-Claude Mourlevat a venit ca o gură de aer proaspăt. Mi-am impus să citesc câteva cărți pentru copii, adolescenți. După multă istorie, dramă, am nevoie de ceva lejer. Așa am decis să comand cartea, Jefferson, de pe site-ul Editura Corint. Coperta simpatică m-a făcut să comand cartea. Presimțeam o poveste interesantă.

Chiar și din cărțile pentru adolescenți, avem multe de învățat. Pe mine mă relaxează, dar mă și amuză. Îmi dau seama că viața ar trebui să fie simplă și frumoasă. Nu să o complicăm fără folos.

Jefferson

Jefferson – probabil cea mai simpatică și amuzantă poveste

Lumea se împarte în două categorii: lumea oamenilor și lumea animalelor. Doar că și animalele merg pe două picioare, au haine și joburi. Dar au și sentimente.

Jefferson este un arici simpatic. De dimineață, decide să meargă la salonul de coafură ”Ciufulici-Ras-tuns-frezat”. Simte nevoie să se aranjeze puțin. Însă înainte de a pleca de acasă, pune o tavă cu mâncare la cuptor. Și lasă un bilet colegului de apartament.

Ajuns la salon, găsește ușa închisă, dar vede prin geam, o clientă înăuntru. Decide să intre prin ușa laterală, unde îl găsește pe bursuc mort. Cineva îi înfipsese în piept o foarfecă. Din dorința de a-l ajuta, scoate foarfeca din piept. În acel moment, capra care stătea sub cască, începe să strige: „Criminalul”. Atunci ariciul își dă seama cât de vinovat pare.

Jefferson

Decizia de moment: fuga pentru a scăpa!

Capra fuge să aducă poliția. Ariciul vrea să explice că nu el este criminalul. Panica îl cuprinde și decide să fugă pentru a se salva. Își dorește doar să poată găsi dovezi pentru a-și dovedi nevinovăția. Purcelul Gilbert, prietenul lui, este alături de el. Complotează împreună. Pun la cale un plan pentru a găsi criminalul.

Jefferson are două motive pentru a găsi criminalul. Pentru a face dovada nevinovăției. Dar și pentru că o iubește nepoata bursului în secret. Și cum să se apropie de ea, când el pare a fi criminalul unchiului ei?

O poveste de relaxare – mini roman polițist,

plin de aventuri și scene amuzante

O crimă, deci un roman polițist, dar presărat cu scene amuzante. O poveste care ne va relaxa într-o seară sau zi de weekend! Lumea animalelor ne va deschide mintea, ne va aduce aminte de copilărie și desene animate.

Cum va reuși Jefferson să găsească criminalul? Prin ce peripeții vor trece cei doi prieteni? Va reuși Jefferson să aibă curaj la final, să-și declare dragostea față de Carole? Vă invit să aflați răspunsul la aceste întrebări, citind cartea!

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

19 Comments

  1. Cristina Dragomir on

    Tare simpatic ariciul tau, dar si de cel din carte cred ca m-as atasa rapid, mai ales ca e o poveste destul de complicata, ca in toate cazurile unde avem de-a face cu o crima si cu un nevinovat acuzat de ea. Sigur Jefferson va gasi criminalul.

  2. eu am mereu nevoie de carti lejere, poate ca de asta ma relaxeaza atat de mult cartile pe vare i le citesc copilei 🙂 Cred ca e un dublu beneficiu: timp impreuna si lectura.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
pandișpan pufos cu căpșuni
Pandișpan pufos cu căpșuni – rețetă împrumutată

Pandișpan pufos cu căpșuni - un deliciu Îmi plac mult deserturile cu căpșuni. Anul acesta am avut o recoltă bogată...

Close