De ce este important să punem accent pe izolarea locuinței

24

Izolarea locuinței pentru confortul casei tale

În România, pe izolarea locuinței s-a pus accentul de abia după anii ’90. Din această cauză, cheltuielile cu încălzirea erau ridicate. De multe ori, apărea mucegaiului, igrasia distrugând astfel locuința. Cu timpul, oamenii au optat pentru izolarea locuinței pentru a scăpa de aceste probleme. Azi, din ce în ce mai mulți oameni, prin izolarea casei și-au mărit confortul termic și și-au scăzut costurile de încălzire. Pereții nemaifiind reci, au scăpat și de riscul aparției igraisie, devenind o locuință mai sănătoasă.

De ce este importantă izolarea locuinței?

Izolarea locuinței făcută corect și cu materiale de calitate, protejează structura casei un timp îndelungat. Izolarea unei casei este cunscută și sub denumirea de termosistem. Acest termosistem este practic, învelișul construcției casei, indiferent dacă este din lemn, cărămidă, alte prefabricate.

 • În primul rând , trebuieb să punem accent pe materialele folosite la izolația casei, dar și pe calitatea execuției lucrărilor de izolare. De ce? Pentru că aceasta reprezintă imaginea exterioară a casei. Este primul impact vizual al unei case.
 • În al doilea rând, trebuie să fie durabilă. Adică să reziste în timp. Acestea sunt lucrări a căror reparații sau refaceri sunt costisitoare. Un termosistem realizat corect trebuie să dureze în timp, până la 30-40 de ani fără reparații.

izolarea locuinței

E important să înțelegem că izolarea locuinței înseamnă reducerea costurilor de încălzire. Mă veți întreba cum este posibil? E simplu! Un termosistem bun păstrează temperatura interioară a casei o perioadă mai lungă de timp. Funcționarea centralei care furnizează căldură va fi mult mai scurtă. Se știe că o centrală pornește la comanda termostatului când temperatura interioară a casei scade cu 1,5 grade decât temperatură setată de noi. Cu cât avem mai puține diferențe de temperatură chiar dacă acestea sunt doar de 1,5 grade cu atât confortul termic resimțit de noi este mai plăcut și mai sănătos. Centrala funcționând mai puțin, vom ajuta la creșterea duratei de viață a centralei.

Nu uitați de izolarea subsolurilor, beciurilor, teraselor

Așa cum trebuie să acordăm atentie sporită temosistemului exterior, la fel trebuie să fim atenți la izolarea beciurilor, subsolurilor, pardoselilor, teraselor, plăcilor de beton. La toate acestea se folosește un polistiren cu alte caracteristici numit polistiren extrudat. Acest polistiren este impermeabil și rezistă la umiditate. Fiind un polistiren cu densitate mare, nu permite transferul termic al structurilor de beton. Aceste structuri de beton nefiind izolate corespunzător, au o conductivitate termină mare, aducând frigul în interiorul casei.

Ce beneficii aduce izolarea completă a locuinței?

izolarea locuinței

Un aspect de reținut este cel privind cheltuilelile. Costurile cu încălzirea care au tendința de a fi tot mai mari în ziua de azi. Totodată, trebuie să ne asigurăm că am ales polistirenul potrivit pentru locuința noastră. Alegerea lui diferă de la zonă la zonă, de la o structură la alta a casei. Mare atenție la specificațiile tehnice ale polistirenului oferite de producător.

Un polistiren de calitate superioară dacă nu este montat corect, își poate pierde foarte mult din calitățile de izolant. La final, vă mai dau un sfat! Țineți cont doar de părerile oamenilor cu experiență mare în execuția de termosisteme.

Care considerați că este cel mai mare beneficiu al termosistemului locuinței voastre?

Foto Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

24 Comments

 1. Pana acum stiam doar de izolarea pe exterior. Știu ca ajuta la pastrarea temperaturii din exterior și împiedica caldura sa evadeze pe timpul iernii și păstrează răcoarea pe timpul verii

 2. Izolarea casei este foarte importanta. Eu am văzut diferența când mi-am izolat casa pe exterior. Temperatura se menține mult mai bine.

 3. Fara termoizolatie, ai incurcat-o la facturi. Daca izolatia e ieftina si de proasta calitate, iar nu te vad bine pe partea de cost de incalzire-racire, plus ca, in cativa ani, vei fi nevoit sa investesti intr-o noua izolatie, deci nu are sens sa te zgarcesti.

 4. Secretele frumusetii on

  Nu sunt extrem de familiarizata cu acest subiect, însă vreau ca in primăvara sa ma mut la casa și cam acesta este principalul lucru care îl caut, după spațiu, vreau ca sa fie izolata.

 5. Fac mare diferența izolarea casei/apartamentului. Noi am văzut la imedita după ce am izolat apartamentul, pe lângă temperatura mai constantă (iarna mai cald, vara mai răcoare), pereții nu mai fac mucegai.

 6. Barascu Violeta Ramona on

  Eu locuiesc la bloc și de 2 ani s-a făcut o reabilitare, diferența este enorma, plătim foarte puțin la încălzire și in plus vara este răcoare.

 7. Anul trecut am facut izolarea la casa si acum se simte diferenta. Daca inainte camera mea se racea in cateva ore, acum temperatura rezista pana dimineata.

 8. Izolarea locuintei este, asa cum ai spus si tu, un punct foarte important, stiu asta pentru ca pana acum ceva ani nu am avut izolatie la apartament si aveam probleme cu caldura si cu peretii.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
site-ul de parenting Ghindoc.ro
Ce informații utile găsești pe site-ul de parenting Ghindoc.ro

Ești părinte? Te invit să descoperi site-ul de parenting Ghindoc.ro Site-ul de parenting Ghindoc.ro te ajută să fii un părinte...

Close