Istoria albinelor de Maja Lunde recomandare carte

22

Istoria albinelor de Maja Lunde – bestseller internațional

Despre cartea, Istoria albinelor de Maja Lunde, citisem într-un grup de lectură. Fusese propusă cartea lunii, așa că am comandat-o și eu. Părerile celor care citiseră cartea, au fost împărțite despre poveste. Speram să fie lectura captivantă, dar și utilă. Am așteptat cu nerăbdare coletul cu cărți de la Cartepedia și am citit-o la momentul potrivit.

Pentru fiecare carte, avem nevoie de o dispoziție anume. Eu adun mai multe cărți pe noptieră și le citesc în ordine. Alternez tipuri de lectură și autori.

Istoria albinelor de Maja Lunde – un roman vizionar

Cartea se împarte în trei timpuri diferite. Povestea descrie viața a trei familii diferite din ani diferiți. Poveștile se împletesc pe etape și poate părea greu de urmărit. Dar merită citită cu atenție, povestea.

Tao și Kuan, fiul lor, Wei-Wen, China, anul 2098

Tao lucrează pe o plantație de pomi fructiferi. Ea îndeplinește sarcinile unei albine. În China, în anul 2098, polenizarea florilor pentru a obține fructe, se face de către oameni. Acesta este rolul în viață. Fac puțină școală, tot mai puțină școală și apoi sunt duși pe plantații. Aici, învață cum să se cațere în copaci și cum să polenizeze fiecare floare cu ajutorul unei pensule. Fiecare creangă ruptă înseamnă penalizare la salar.

Când ajunge acasă, Tao se ocupă de educația fiului lor, Wei-Wen. Și și-ar dori o viață mai bună pentru el. Dar nu se prea poate. În singura lor zi liberă, după multe luni de muncă. decid să meargă la o plimbare. Urmează un picnic cu porții de mâncare, și ar fi trebuit lecții de matematică. Dar copilul este atras de natură. Iar tatăl îl scutește de teme, spre dezamăgirea mamei. Doar două clipe de liniște au fost necesare pentru ca tragedia să se întâmple cu Wei-Wen.

George și Emma, fiul lor, Tom, SUA, anul 2007

George provine dintr-o familie cu tradiție de apicultori. A sacrificat totul de dragul stupilor. Toți banii au fost strânși pentru educația lui Tom. Urma să învețe marketing, vânzări ca să preia afacerea familiei și să ducă tradiția mai departe. Acesta era visul lui George și Tom trebuia să-l îndeplinească. Dar Tom este atras de artă, lectură și are talent la scris. Profesorul de engleză îl încurajează să scrie, spre dezamăgirea tatălui.

Din păcate, schimbările climatice, afectează albinele. George tot speră că își poate salva stupii și afacerea, dar are nevoie de ajutorul lui Tom. Entuziasmul lui Tom și ideile lui tinerești împletite cu pasiunea și cunoștințele lui George, pot salva albinele?

William și Thilda, fiul lor, Edmund și cele 7 fiice, Anglia, anul 1852

William este un negustor de semințe. Om de știință, ajunge sub aripa protectoare a profesorului său. A făcut multe cercetări și urma să ajungă renumit. Însă s-a îndrăgostit, și-a întemeiat o familie și au urmat copiii. Timpul pentru studiu a fost tot mai puțin. Multele guri trebuiau hrănite mereu și mereu, trupurile îmbrăcate și picioarele încălțate. Dar toate sunt bani, mulți bani. Frustrarea îl doboară. Cade la pat, medicii nu îi pot identifica nicio boală. Și zace zile în șir în pat.

Declicul se face când Edmund îl anunță că a închis magazinul. Și îl roagă pe William, ca tată, ca și cap de familie, să încerce să se ridice din pat. Înțelege că familia lui are nevoie de el. Într-o zi, se ridică din pat, se tunde și își rade barba. Are un nou țel în viață. Va dovedi ce poate și va arăta tuturor tot ce știe.

Istoria albinelor – lectură captivantă despre viața albinelor

Fiecare poveste ne dă câteva detalii despre albine și despre miere. Aflăm câteva curiozități despre viața albinelor. O lectură aparte, care te pune pe gânduri. Dacă în 2098, vom prelua rolul unor insecte, animale, plante pentru ca viața să continue? Să prețuim mai mult tot ce avem, libertate, natură, insecte. 

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

22 Comments

  1. Chiar mi-ar placea sa citesc cartea asta, banuiesc ca este o evolutie de la o perioada la alta si cum ajung de fapt albinele sa dispara cred, daca oameni sunt cei care fac ,,polenizarea,,.

  2. Foarte interesat subiectul .. personal nu pot sa ma laud ca am o cu cunoștința prea vasta când vine vorba de aceste mici creaturi .

  3. Cristina Dragomir on

    eu, cand am vazut titlul, chiar am crezut ca e genul ala de lucrare stiintifica, un fel de manual de istorie a albinelor, si nu mi s-a parut prea tentanta. Acum m-am sucit si o vreau si eu. O pun pe lista de lecturi – Istoria albinelor!

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
sfaturi de frumusețe
Sfaturi de frumusețe – de ținut minte

Sfaturi de frumusețe - ajutor de nădejde Cu toții avem nevoie de sfaturi de frumusețe. Uneori doar a alege niște...

Close