Investiția în imobiliare – un moment potrivit

17

Investiția în imobiliare – decizie bună sau rea?

Investiția în imobiliare a fost mereu pusă sub semnul întrebării. Perioada pe care o traversăm este încă tulbure. O astfel de decizie se ia mai greu decât înainte. Oamenii sunt precauți, mai ales cei care au trecut prin criza trecută. Din păcate, criza aceasta economică este unică și încă învățăm să o gestionăm.

Piața de imobiliare este în plină dezvoltare. Cererea tot mai mare face ca investitorii să nu oprească lucrările, iar prețurile să stagneze sau să crească, nicidecum să  scadă. Așa că investiția în case, terenuri, apartamente, consider eu, este mereu una bună.

Investiția în imobiliare – la momentul potrivit

Starea de urgență, blocați în casă, ne-a pus mult pe gânduri. Foarte mulți au luat decizia de a se muta la casă sau duplex. Chiar și un apartament la parter cu o mică curte, a devenit tentant. Oamenii și-au dat seama că e important să aibă o locuință spațioasă și au fost multe ”migrări” din garsoniere, apartamente mici în imobile spațioase.

 • imobiliare în zone cheie

Cei care au avut depozite la bănci, și-au dorit să facă investiții în imobiliare. Unii vindeau pentru că aveau nevoie de bani. Alții își doreau o locuință mai spațioasă. Oferta a fost destul de mare. Mulți au preferat să investească în garsoniere București pentru că au multe avantaje. Întotdeauna imobiliarele în capitale, orașe mari, sunt o investiție sigură. Pot fi ușor de închiriat, chiar și în regim hotelier. Și la rândul tău poți să-l vinzi repede, la nevoie.

 • imobiliare în zone cu potențial

Fiecare zonă este bună, însă trebuie să-i vedem potențialul. Iar pentru fiecare dintre noi, potențialul unei zone este diferit. Așa că nu ezita să investești în orașe mai mici, dar care pot avea potențial pe viitor.

De exemplu, oferte de apartamente de vânzare Galați există pentru că orașul este plasat pe Dunăre. Șantierul naval, portul fluvial, combinatul siderurgic și portul mineralier înseamnă locuri de muncă și fac din orașul Galați o zonă cu potențial ridicat de dezvoltare. Deci, investiția în imobiliare în acest oraș este o bună decizie.

 • o bună sursă de venit suplimentar

Chiar dacă nu reușești să găsești chiriași pe termen lung, un apartament poate fi închiriat acum prin mijloace moderne. Booking, AirBnb și alte platforme asemănătoare sunt de încredere și sigure. Oferta ta este mereu vizibilă, costurile și implicarea ta, sunt minime în această variantă.

La nevoie, poate fi vândut rapid și faci rost de suma de bani cash necesară. În plus, poți gira cu imobilul pentru împrumuturi mai serioase.

Imobiliare de lux, extravagante – o tot mai mare tentație

Unii investesc în imobiliare clasice, ca și amenajare și compartimentare. Însă clienții sunt tot mai pretențioși, mulți dispuși să plătească peste prețul pieței pentru ceea ce își doresc. Pentru cei cu mai multe pretenții, există imobiliarele de lux. Aceștia vor căuta apartamente spațioase, cu 2 băi, amenajări de lux pentru un maxim de confort.

În zilele noastre, apartamentele mobilate și utilate sunt mai tentante. Pentru că mulți preferă să se mute rapid și să-și ia doar strictul necesar. Unii nu au timp, răbdare sau imaginație pentru a amenaja o locuință. Locuința ideală arată diferit pentru fiecare dintre noi. Și e perfect că piața este variată și pregătită să satisfacă nevoile tuturor clienților.

Cum ți se pare investiția în imobiliare în această perioadă? Dacă ai avea posibilitate, unde ai cumpăra o locuință strict pentru investiție?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

17 Comments

 1. Investiția în imobiliare va fi mereu o sursa sigura de venit. Cu siguranță as alege un oraș mare pentru acest gen de afacere.

 2. M-ai nimerit, tocmai am cumparat o garsoniera intr-o noua zona imobiliara in Bucuresti. Sunt multumita de aspect, dar ma asteptam la un pret mai jos. Cererea este in continuare mare raportata la numarul de dezvoltatori.

 3. Da, evident că investiția în imobiliare va fi întotdeauna una foarte bună. Chiar și când piața suferă fluctații, rămâne o opțiune bună. Aș cumpăra un apartament/casă cu scop de investiție, dar aș avea mare grijă cum o voi face.

 4. cristina dragomir on

  Eu intotdeauna am zis ca investitia in imobiliare este sfanta. Eu nu as investi in masini sau aur, asteptand sa ii creasca valoarea. Bagi bani intr-un apartament, il inchiriezi, si ai o sursa de venit pe termen lung.

 5. Sincer mi se pare foarte inteligent sa investești in imobiliare , pentru ca poți sa le închiriezi !
  Eu sincer am investit anul trecut intr-interne foarte aproape se oraș , pentru ca am un copil care dacă nu iasă la aer se agita foarte tare …
  Pupici

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
biscuiți Picnic RoStar
Prăjitură cu biscuiți Picnic RoStar

Prăjitură cu biscuiți Picnic RoStar - amintiri dragi În copilărie, îmi plăcea mult să fac prăjituri. Memoram cu ușurință rețetele...

Close