Ingrediente cheie pentru îngrijirea tenului

19

Îngrijirea tenului necesită produse complexe

Îngrijirea tenului este o preocupare constantă a femeilor. Învățăm cât de importantă este demachierea tenului. Hidratarea și curățarea profesională trebuie să devină parte din rutina zilnică, periodică. Folosim creme care ne tentează sau lăudate de alții. Suntem în căutare de produse noi, eficiente pe măsură ce tenul se schimbă.

Produsele de îngrijire pe care le folosim pentru tenul nostru trebuie să conțină câteva ingrediente cheie. Acestea ne vor ajuta tenul să fie frumos și sănătos, tânăr și luminos. Pentru eficiență, e bine să alternăm produsele în funcție de anotimp și de necestitățile tenului.

Ingrediente cheie pentru îngrijirea tenului

Urmărește cu atenție schimbările tenului tău. Un detaliu important este și vârsta ta. În funcție de nevoile tenului tău, și la recomandarea unei cosmeticiene care îți cunoaște tenul, alege ce produse să folosești. Fii atentă ca produsele alese să aibă ingredientele cheie de care are nevoie tenului tău.

 • ingredient de bază – ACIDUL HIALURONIC

Acest acid reprezintă o moleculă de zahăr magică. Există în corp în mod natural și poate lega până la 6 litri de apă. Ajută la reînnoirea celulară, vindecă cicatrici, menține pielea fermă și tânără.

Este recomandat să folosim produse de îngrijire care conțin acid hialuronic pentru un ten hidratat de lungă durată. Pielea devine elastică, se regenerează, ridurile se diminuează. Cu trecerea timpului, e bine să folosim seruri, fiole cu acid hialuronic.

 • ingredient de bază – COLAGENUL

Element de bază al celulei, colagenul menține structura, fermitatea și rezistența pielii. Este indicat să folosim creme cu colagen pentru că reduce neregularitățile pielii. Împreună cu acidul hialuronic luptă ca tenul să se mențină tânăr mai mult timp.

 • ingredient de bază – RETINOLUL

Retinolul este vitamina A, considerat un miracol natural. De mare ajutor în combaterea ridurilor, dar și ca tratament pentru acnee. Ingredient de bază al produselor cosmetice anti-aging, este la tot mai mare căutare.

Numit și elixirul tinereții, retinolul exfoliază și netezește impecabil pielea. Cremele, serurile sau măștile de față cu retinol nu trebuie să ne lipsească din rutina de îngrijire a tenului.

 • ingredient de bază – ACIDUL SALICILIC

Acidul salicilic este o substanță naturală, cu efecte asupra tenului și părului. Folosit în concentrație mică, ajută la stimularea pielii, în concentrație mare ajută la exfolierea tenului, iar în concentrație ridicată diminuează negii. Produsele cu acid salicilic se recomandă la îngrijirea tenului cu probleme, acnee, dar și reduce secreția de sebum.

 • ingredient de bază – ULEIUL DIN ARBORELE DE CEAI

Deși incolor, are o aromă intensă, care îl face ușor de recunoscut. Folosit intens în industria de produse cosmetice, acest ulei de arbore de ceai are multe întrebuințări. Se recomandă în tratamentul tenului acneic, cu probleme. Dar este de ajutor și în regenerarea celulelor pielii, decolorează petele de bătrânețe, atenuează vergeturile.

Induce o stare de confort mental, în timp ce calmează iritațiile, previne infecțiile și atenuează edemele. Produsele cosmetice, de îngrijire pe bază de ulei din arbore de ceai nu trebuie să ne lipsească din casă. Este de un real ajutor.

Notino te ajută să ai grijă de tenul tău

Identifică ce probleme și nevoi are tenul tău. Alege produsele cu ingrediente cheie necesare de pe Notino. Urmărește evoluția tenului tău. Schimbă produsele constant pentru a te asigura că tenul primește îngrijire adecvată.

Notino te ajută să alegi produse cosmetice din categorii bine organizate pe ingrediente cheie, de bază pentru îngrijire. Promoțiile oferite te ajută să-ți achiziționezi produsele necesare la prețuri bune, chiar și să primești diverse  produse cadou.

Care ingrediente cheie ți se par cele mai importante pentru îngrijirea tenului? Ce produse folosești cu astfel de ingrediente de bază?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

19 Comments

 1. Cereces Loredana on

  Eu am avut multe probleme cu tenul pentru ca nu stiam sa.l ingrijesc,dar acum am inceput sa.l cunosc mai bine si i.am oferit produsele de care are nevoie!
  Folosesc creme cu acid hialuronic,colagen si imi plac mult!

 2. Un articol foarte util, ai enumerat cele mai importante ingrediente, de care trebuie sa tinem cont cu siguranta atunci cand achizitonam produse de ingrijire a tenului.

 3. Eu caut cel mai des argila, acidul salicilic si acidul hialuronic. Am un ten gras care deja nu mai are fermitatea de la 20 de ani, deci acestea sunt ingredientele esentiale pentru mine. Acum imi dau seama ca as avea nevoie si de colagen.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
cadouri pentru bărbați
Idei de cadouri pentru bărbați

Provocarea de a alege cadoul potrivit pentru el Ne încântă invitațiile la zile de naștere. Se anunță distracție și bună...

Close