Pași de urmat pentru igiena dentară

19

Cât de importantă e pentru tine, igiena dentară?

Igiena dentară ne ajută să avem dinți frumoși și sănătoși. Zâmbim relaxați când dantura noastră este impecabilă. Avem mai multă încredere în noi când putem afișa un zâmbet frumos. O dantură îngrijită înseamnă respect pentru propria persoană. Trebuie să ne îngrijim cât mai bine dinții, pentru a ne bucura de ei cât mai mult.

Persoane tot mai tinere apelează la implanturi dentare. Din păcate, ele sunt costisitoare, dar și dureroase. Iar de multe ori, corpul respinge implantul. Și atunci, nu e mai bine să ne îngrijim dinții încă de copii? E bine să învățăm copiii să se spele de dinți. E bine ca ei să aibă un ritual dimineața și seara. Și cu periuța potrivită ca cea de aici, ritualul poate fi chiar distractiv. Copilul care azi se spală conștiincios va fi adultul de mâine cu dantură completă.

igiena dentară

Pași de urmat pentru igiena dentară

 • Ritual de curățare a dinților

Cu toții trebuie să avem un ritual de îngrijire. Așa cum femeile au un ritual de îngrijire a tenului, exact așa trebuie să fie și cu dinții. Dimineața și seara obligatoriu spălatul pe dinți. Pentru un spălat eficient și pentru a fi sigur că ai dantura curată, folosește acest tip de periuță. Alege cu grijă modelul potrivit nevoilor tale. Te vei îndrăgosti de ea după prima folosire. Nu uita de ața dentară și apă de gură. Ele completează ritual de îngrijire a danturii.

igiena dentară

 • Ața dentară – mereu la îndemână

Ideal ar fi să ne spălăm pe dinți de trei ori pe zi, adică după fiecare masă. Însă acest lucru nu e întotdeauna posibil. Așa că ar fi ideal să avem la noi ață dentară. Găsim în unele magazine și ață dentară cu scobitoare, de plastic. Sunt ideal de avut în geantă, în mașină.

igiena dentară

 

 • Elimină gustările cu prea mult zahăr

Ne-am obișnuit să ronțăim tot timpul ceva. Dulce, sărat, nici nu mai contează. Doar să fie ceva. La film, la plimbare, în mașină, avem la îndemână ceva de ronțăit. Din păcate, multe gustări sunt dulci, cu foarte mult zăhar. Acel zahăr ne poate afecta dantura. Încearcă să eviți să le consumi. Ele nu fac bine nici la sănătatea dinților, nici la greutate. În plus, zahărul e ca un drog. Ne face să consumăm tot mai mult.

 • Evită băuturi carbogazoase, cafea, vin roșu în exces

Din păcate, sucurile carbogazoase sunt la fel de nocive pentru dantură ca și cafeaua. Știu că e greu să renunțăm la ele. Dar dacă nu de tot, măcar cantitativ mai puțin. Cafeaua și vinul roșu ne pot păta dinții, așa că mare grijă.

 • Control regulat la stomatolog

Tuturor ne este frică de medicul stomatolog. Cu cât îl vizităm mai des, cu atât problemele de rezolvat, vor fi mai mici. Medicul analizează dantura, dar și gingiile. El ne poate recomanda pasta de dinți potrivită nevoilor noastre. Dentistul este aliatul nostru pentru a avea dantura sănătoasă.

Cât de importantă este pentru tine, igiena dentară? Ce tip de periuță de dinți folosești? Cât de des mergi la dentist pentru un control?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

19 Comments

 1. Eu am cumparat pentru toata familia periute electrice si sunt foarte multumita de ele. Suplimentar folosim si apa de gura si mergem la dentist macar o data pe an.

 2. foarte importanta! am un adevarat arsenal de lupta impotriva cariilor, tartrului si alte cele! si merg la medicul dentist imediat ce cred ca e ceva in neregula!

 3. violeta balaban on

  Nu folosesc o periuta ca cea din imagine, dar am grija sa respect riatualul de igiena dentara dimineata si seara

 4. Pfff…controalele regulate ar trebui sa-mi intre in reflex. Daca mergem regulat evitam si marile probleme, asa ca cel mai bine e sa apelam la medic. Bineinteles, dupa ce am avut grija cat am putut de dantura noastra.

 5. Am ales o periuta cu peri foarte moi. Ar trebui sa ajung curand la dentist, dar am amanat mult vizita de teama. E bine sa avem grija de dantura si sa mergem periodic la control.

 6. Ai inceput bine articolul si chiar vroiam sa-ti spun ca stau bine la capitolul periaj si ata dentara. Nu acelasi lucru il pot spune despre cola, cafea sau vizita la stomatolog. In momentul in care ajungi la stomatolog nu scapi prea ieftin si de multe ori aman aceasta vizita

 7. Folosesc o periuta de dinti electrica si mi se pare mult mai eficienta decat aceea clasica. E important sa avem grija de dantura noastra, mai ales ca si consumam din plin zahar…Macar la 1 an incerc sa ajung la stomatolog chiar daca nu am probleme deosebite. Ar trebui mai des, la 6 luni, se stie 😀

 8. Am peiuta de dinti electrica si de cand o am se vede diferenta. Mai putin tatru si mai putine carii, dar acum visez la o periuta de dinti sonic care pentru ca am vazut ca acestea curata mult mai bine spatiile interdentare si eu urasc cariile care se dezvolta in spatiile alea mici.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
cosmetice online
De ce aleg să cumpăr cosmetice online?

De ce optez să achiziționez cosmetice online? Îmi place să încerc produse cosmetice noi. Piața este atât de variată, tentația...

Close