Hotel Balada și cât de importantă este cazarea într-un city break Suceava

30

City break Suceava – câteva zile de relaxare

Visez de ceva timp la un city break Suceava. Îmi place tare mult zona Bucovinei. Ador drumurile lor minunate prin munte. Condusul pe Pasul Tihuța poate fi o adevărată încântare pentru ochi și minte. Ne dorim câteva zile de relaxare departe de zona noastră. Așa că Suceava mi s-a părut o bună alegere.

Fiecare oraș are ceva frumos de oferit dacă ai răbdare să-i descoperi comorile. Orașele ascund centre vechi încărcate de istorie. E bine să le cunoaștem. După alegerea destinației și stabilirea perioadei, am căutat cazare. Contează mult condițiile de cazare, așa că noi am ales Hotel Balada – un frumos hotel din Suceava.

Hotel Balada

De ce Hotel Balada și cât de importantă este cazarea într-un city break?

Unii spun că nu pun preț pe cazare în vacanțe. Au nevoie de un loc unde să-și lase bagajele. Să facă un duș decent și să doarmă într-un pat ok. Eu zic că e nevoie de mult mai mult.

Ca să te simți cu adevărat în vacanță, trebuie să ai condiții foarte bune de cazare. De câte ori plecăm în vacanță sau în city break, alegem cu grijă hotelul unde ne vom caza. Contează enorm după o zi lungă de vizitat și plimbat, să te aștepte o cameră primitoare.

De ce Hotel Balada Suceava?

 • este ideal pentru turiști, călătorii de afaceri, persoane aflate în tranzit prin oraș,
 • situat în zona centrală a Sucevei,
 • parcare privată,
 • aproape de obiective turistice: Cetatea de Scaun a Sucevei, mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou,
 • oferă servicii variate pentru cei care le calcă pragul.

Hotel Balada pune la dispoziție săli încăpătoare pentru conferințe, nunți, diverse petreceri sau evenimente. Restaurantul hotelului ne așteaptă cu un meniu variat de specialități culinare, iar iubitorii de bere sunt așteptați la Pub Classic Balada. Aici, pot savura peste 100 de branduri de bere cu tradiție. Acestea sunt produse în Marea BritanieBelgiaGermaniaCehiaOlanda și Franța.

City break Suceava – obiective turistice de bifat

Când optăm pentru un city break, o facem pentru relaxare. Ne dorim să bifăm câteva obiective turistice importante. Dar ne place și să ne pierdem pe străduțe și să savurăm preparate culinare tradiționale.

 • Cetatea de Scaun a Sucevei

Este o cetatea medială aflată la marginea orașului Suceava. De aici, se poate admira întreaga vale a Sucevei. Un loc cu o încărcătură istorică despre care îmi doresc să aflu cât mai multe detalii. Din anul 2015, Cetatea de Scaun a Sucevei a fost inclusă pe Lista monumentelor istorice din județul Suceava.

 • Mănăstirile din Suceava

Bucovinenii sunt cunoscuți pentru credința în Dumnezeu. Aici, regăsim cele mai multe și cele mai frumoase, și renumite mănăstiri din țară. O mare parte le-am bifat cu ani în urmă, dar este mereu o mare bucurie să le revăd. De fiecare dată, mă încearcă un sentiment nou de pace și împăcare. Recomand din suflet Mănăstirea Voroneț, Gura Humorului, Sucevița, Putna.

 • Chilia lui Daniil Sihastrul

Este un obiectiv turistic de neratat. Locuința umilă din piatră ne duce cu gândul la modestie. Ne învață o lecție bună. De cât de puțin spațiu are nevoie un om pentru supraviețuire.

 • Muzeul Oului din Vama

Cele mai frumoase ouă încondeiate le-am văzut în Bucovina. Tradițiile vechi se păstrează cu sfințenie și se transmit din generație în generație. Aici putem admira peste 3000 de ouă, pictate prin diferite tehnici, dar și pe suporturi diferite. Nu doar că vom vedea ouă rare provenite de la animale sau păsări, dar vom putea învăța să pictăm ouă. Muzeul pune la dispoziție un atelier de încondeiat ouă.

 • Munții Rarău și Pietrele Doamnei

City break înseamnă departe de aglomerație și oraș. Așa că o zi îmi doresc să ajungem din nou în Munții Rarău. Prima dată i-am văzut iarna și m-au impresionat. Pietrele Doamnei te lasă fără cuvinte, peisajul este de vis. Chiar dacă a fost frig și zăpadă, și bătea un vânt de gheață, ne-am bucurat de plimbare. Îmi doresc mult să ajungem primăvara și să vedem natura și munții în toată splendoarea.

Iar după ce ne încărcăm mintea și sufletul, ne dorim să ajungem la hotel în patul confortabil. Să facem un duș fierbinte și să savurăm mâncarea delicioasă pe care o pregătesc cu drag, bucovinenii. Iar a doua zi o putem de la capăt, cu forțe proaspete.

Ați vizitat județul Suceava? Ce alte obiective turistice ne recomandați? Ce v-a plăcut cel mai mult în această zonă și ce v-ar plăcea să vizitați? Pentru cazare, vă recomand Hotel Balada!  

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

30 Comments

 1. Suceava este un oraș foarte frumos și mi-ar prinde bine o revedere.
  Avem în plan o (mini)vacanță în Moldova dragă, prin urmare îmi sunt de folos informațiile tale despre Hotel Balada.
  Mulțumesc!

 2. Am fost și eu acum două veri în Suceava și am vizitat tot ce era de vizitat. Per total, mi-a plăcut.
  Doar că eu am fost pe modul low cost, m-am cazat la cel mai ieftin hotel ever, însă condițiile au fost super-ok. 😀

 3. Si eu sunt de parere ca nu trebuie doar un pat in care sa dormi. Mai ales daca doresti o experienta frumoasa cap – coada.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
preparate culinare de vară
5 sugestii de preparate culinare de vară

În căutare de preparate culinare de vară sănătoase Încercăm să realizăm preparate culinare de vară cât mai sănătoase. Profităm de...

Close