Hitler, vecinul meu de Edgar Feuchtwanger recomandare lectură

37

Hitler, vecinul meu de Edgar Feuchtwanger

Pentru cei care mă citiți, știți că îmi plac cărțile despre război, evrei. Am citit multe cărți despre evrei și lagăre. Acum a venit momentul să citesc și despre Hitler. Am pus ochii pe această carte de la Libris. Cărți interesante ca aceasta, puteți găsi în categoria Biografii, memorii, jurnale.

Nu am stat pe gânduri și am comandat-o. M-am bucurat zilele acestea când i-a venit rândul. Știu puține despre omul Hitler. Această carte mi-a dezvăluit câteva despre acest om crud. Scurte fragmente din opera sa, Mein Kampf, m-au făcut să înțeleg gândirea acestui om. Nu am citit opera în întregime, deși mă tentează de ceva timp. Dar la un moment dat, îi va veni rândul.

Hitler, vecinul meu – Amintirile unui copil evreu

Inițial, am crezut că voi afla mai multe detalii despre copilul Hitler. Însă am descoperit o carte despre un copil evreu care trăiește lângă Hitler. Cartea spune povestea lui Edgar, un copil evreu care îl are vecin pe Hitler. Nu îi acordă importanță la început. Știe doar că este un bărbat dur, rigid, care a scris o carte.

Cu cât crește Edgar, lucrurile se complică. Hitler este ales cancelar, iar el începe să-și facă planul pentru a îi extermina pe evrei. Edgar începe să înțeleagă pericolul când părinții sunt mereu îngrijorați. Copil fiind, surprinde diverse discuții dintre părinți, rude și vecini. Își adoră părinții, casa și pe guvernanta, Rosie. Nu își poate închipui o viață fără ei, în teroare.

Hitler, vecinul meu

Îți dă seama că lucrurile se schimbă, când colegul lui de școală, Ralph, îl ignoră. Acum înțelege că cei care au votat cu Hitler, îi susțin ideile și îi vor îndepărtați pe evrei. Casa lui Hitler este mereu păzită. O mașină cu șofer îi stă la dispoziție. Îi surprinde uneori silueta plimbându-se prin casă. Mulți susținători, trec pe lânga casa lui Hitler și îl salută cu mult respect.

Edgar ar vrea doar să plece departe de această lume agitată. Îi e dor de liniștea din familie. Tatăl lui pleacă în Palestina la surorile lui. Încearcă să vadă dacă e o soluție bună pentru a migra acolo. Se întoarce cu multe cadouri, dar cu vești proaste. Ei nu se pot muta, vor rămâne în Germania.

Ce se va întâmpla micul Edgar, vă las să descoperiți în carte! Ce ne mai dezvăluie Edgar despre Hitler, puteți afla din carte!

Hitler, vecinul meu – despre un om cu o minte încâlcită

Citind câteva pasaje din opera lui Hitler, îmi dau seama că a fost un om dificil. Credea cu tărie în ideile lui. Nimeni și nimic nu i-ar fi putut schimba opiniile. E trist că nimeni nu a reușit să îl împiedice să-și ducă la bun sfârșit, planurile.

Vă invit să citiți cartea! Este ușor de parcurs, povestea fiind spusă prin ochii unui copil.

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

37 Comments

  1. Multumesc pentru recomandare… Dar ma cam ingrozeste acest subiect, acum ceva timp am citit Anna Frank, o carte buna (subiectul holocaust).

  2. chiar vreau sa citesc aceasta carte. Nu mi-am pus niciodata problema cum era Hitler in copilarie si mi-ai starnit grav curiozitatea. Ma trimite putin cu gandul la Baiatul cu pijamale in dungi.

  3. Nu stiu daca vreau sa o citesc pentru ca am vazut prea multe filme cu ce s-a intamplat atunci cand Hitler si-a dus planurile la bun sfarsit si e prea dureros.

  4. Am vazut si eu cateva documentare si am citit o carte despre hitler, insa nu imi amintesc cum se numea. Era destul de stufoasa. Mi au placut mult informatiile si chiae a divulgat si cateva secrete.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
cel mai potrivit laptop
Cum alegem cel mai potrivit laptop pentru noi?

Cel mai potrivit laptop, există, dar trebuie căutat Există cel mai potrivit laptop pentru noi? Da, dacă avem răbdare pentru...

Close