Ce trebuie știut despre hidrofor și cum îl cumperi pe cel potrivit

Ce trebuie știut despre hidrofor și cum îl cumperi pe cel potrivit

Mulți dintre cei care au nevoie de hidrofor, merg în magazin și se așteaptă ca vânzătorul să îl indrume spre ceea ce au nevoie, fără a cunoaște ei mai întâi nevoile pe care le au. Sunt anumite aspecte pe care trebuie să le cunoști atunci când te interesează să faci o astfel de achiziție. O întrebare pe care sigur o vei primi din partea reprezentantului este legată de adâncimea puțului.

Hidroforul este responsabil cu alimentarea apei din puțurile care au o adâncime de peste 8 metri. Există mai multe tipuri de astfel de sisteme: pompele submersibile ce includ tablou de comandă, pompe submersibile cu presostat și vas hidrofor, dar si hidrofor de adâncime ce este echipat cu ejector și vas de hidrofor.

Dupa ce te orientezi cand cumperi un hidrofor?

Există o serie de componente care intră în alcătuirea hidroforului. Ca să știi că faci investiția corectă și te bucuri ulterior de o utilizare corespunzătoare, este bine să știi de ce anume ai nevoie. Îți prezint în rândurile de mai jos elementele spre care trebuie să îți îndrepți atenția când cumperi un hidrofor, care sunt instrumentele cu funcții speciale care ar trebui să îți atragă atenția. Când știi de ce ai nevoie, poți comunica mai ușor cu reprezentantul magazinului care te va duce exact la produsele de interes pentru tine.

hidrofor

  • Presostatul

Este vorba despre dispozitivul care are în vedere reglarea presiuniii la care funcționează hidroforul, respectiv la care acesta se declașează și se oprește. Este necesar presostatul pentru a putea face setările presiunii de pornire. Aceasta va trebui să o reglezi în conformitate cu presiunea din perna de aer, care se produce în vasul hidrofor.

Ulterior, pompa va porni ăi se va opri în funcție de cum ai setat presostatul. Dictează timpul de fluctuații dimensiunea rezervorului. În funcție de acesta, deci poate fi vorba despre o perioadă mai scurtă sau mai lungă până când va porni presiunea. Tot acest aspect dictează și gradul de uzură la care este supus hidroforul, respectiv durata de viață a sistemului.

  • Vasul

Vasul pentru hidrofor are un comportament asemănător unei unități care se ocupă cu stocarea apei, dar tare limitează frecvența de pornire a pompei. Astfel, cu cât vasul este mai mare, cu atât mai mult acesta va reduce din uzură pentru că pompa va fi pornită mai rar, prelungind astfel durata de utilizare a sistemului.

Mențiuni despre hidrofoare

Când cumperi un hidrofor sau un presostat, acesta va fi deja setat din fabrică să funcționeze la valorile normale. Cu toate acestea, uzura își pune amprenta asupra lor, ceea ce înseamnă că din când în când vor avea nevoie de ajustări. Eventual va fi necesar să reintroduci presiune în vasul hidroforului sau să reglezi presostatul.

În cazul în care nu te pricepi la astfel de lucruri, ai în vedere solicitarea unui ajutor calificat pentru a avea siguranța că nu supui sistemul defectării. Ar trebui să ții cont de asta pentru orice reglare sau înlocuire de cablu pentru alimentare, presostat sau ștecher.

Mă repet si legat de setarea presiunii de pornire – aceasta se poate face prin presostat, ulterior fiind necesar un reglaj, în conformitate cu cea din perna de aer regasită la nivelul rezervorului hidrofor.

Legat de magazinul din care cumperi sistemul, asigură-te că oferă produse de calitate. Eu îți recomand site-ul shop-einstal.ro pentru că au marjă de calitate și prețurile sunt rentabile.

Sursă foto

22 thoughts on “Ce trebuie știut despre hidrofor și cum îl cumperi pe cel potrivit”

  1. Din fericire noi am ales bine acum vreo 15 ani. Avem acelasi hidrofor de atunci. S-au mai facut mici reparatii la el, de-a lungul timpului, dar uite ca inca faca treaba buna intr-o curte in care stam 9 persoane.

    Reply
  2. Eu nu am nevoie de hidrofor, dar am niste prieteni de familie care stau la curte si au o casa de vacanta intr-o zona mai izolata. Cu siguranta au nevoie de informatiile pe care le-ai dat tu aici!

    Reply
  3. Pana acum nici macar nu auzisem de aceasta denumire. Am aflat ulterior ce face si la ce este bun. Este foarte util pentru persoanele care nu vor sa se chinuie sa scoata apa din fantana.

    Reply
  4. Mi-ai adus aminte de anul trecut cand aveam nevoie de un hidrofor, dar noi nu stiam nici macar adancimea putului, noroc cu vanzatorul ca ne-a ajutat.

    Reply
  5. Eu cred ca as apela la un cunoscator, nu cred ca m-as pricepe ce sa aleg cu toate informatiile pe care le-as gasi pe net. Sunt domenii in care sunt paralela si perpendiculara 😀

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.