Cum alegem un ghiozdan ideal pentru copil?

Un ghiozdan ideal – grea alegere

Un ghiozdan ideal se găsește tot mai greu. Varietatea de modele și branduri este mare. Însă cu cât avem mai multe opțiuni, cu atât alegem mai greu. Trecând de design pe placul copilului, trebuie să ne axăm pe partea practică. Copilul își dorește un ghiodan colorat. Părintele caută un ghiozdan ideal. Dar ce înseamnă ghiozdan ideal? Unde putem găsi un astfel de ghiozdan?

Îmi amintesc și acum ghiozdanele mele. Am trecut de la cele colorate cu întăritură, la cele din fâș simple. Am încheiat liceul cu un ghiozdan din piele care a fost mai rezistent.

Cum alegem un ghiozdan ideal pentru un școlar?

Dacă cu ani în urmă, ghiozdanul primit în septembrie prindea și vara, acum nu mai e așa. Ghiozdanul se deteriorează sau e prea greu. Așa că trebuie schimbat. Deci cum alegem un ghiodan potrivit pentru copilul nostru?

1. Să fie ușor

Cu cât mai ușor, cu atât mai bine. Oricum școlarii duc cu ei multe rechizite. Toate sunt grele și necesare. Spatele și umerii vor fi suprasolicitați. E bine să reducem din greutate cu un rucsac mai ușor.

2. Să fie din material de calitate, impermeabil

Materialul din care e confecționat ghiozdanul să fie rezistent. Chiar și impermeabil. Astfel apa din ploaie sau zăpadă, nu va ajunge la rechizite. Rezistent trebuie să fie. Copiii nu prea au grijă de lucruri. Încă nu știu să le îngrijească. Le mai trântesc, se mai agață în cuiere, bănci. Cu cât ghioznadul e mai rezistent, cu atât va fi mai mult folosit.

3. Să fie spațios și bine organizat

Un ghiozdan ideal trebuie să fie suficient de încăpător pentru toate rechizitele. Manualele și caietele sunt de dimensiuni diferite. Ele trebuie să stea comod în ghiozdan. Dacă vor sta înghesuite, se vor deteriora rapid. Având mai multe buzunare, compartimente, va fi mai ușor pentru copil să găsească lucrurile necesare.

ghiozdan ideal

4. Să aibă buzunare laterale

Un buzunar lateral pentru sticla de apă/ceai este util. Mici buzunare sunt necesare pentru a avea la îndemână ceasul, cheia, biletul de bus. E mai ușor pentru un copil să aibă totul la îndemână. Îl va ajuta să nu fie nevoie să răscolească tot ghiozdanul pentru a găsi cheia.

5. Să fie aibă curele reglabile

Știu că majoritatea sunt reglabile, dar să aibă grad mare de reglare. Gecile de iarnă sunt voluminoase. Iar copilul trebuie să își poată lua cu ușurință ghiozdanul. Un sistem cât mai simplu, dar sigur de curele reglabile. Să fie ușor de manevrat pentru copil.

Ghiozdanul ideal trebuie ales cu grijă

Nu e ușor să găsim ghiozdanul ideal din prima. Însă e bine să ne acordăm câteva minute pentru analiză. E de preferat să cumpărăm din magazine de specialitate. Acolo unde personalul ne poate sfătui. Și acolo unde primim garanție pentru ghiozdanul achiziționat.

Voi cum alegeți un ghiozdan? Cum arată ghiozdanul ideal pentru tine, dar pentru copilul tău?

Foto

31 de comentarii la „Cum alegem un ghiozdan ideal pentru copil?”

  1. Of, cred ca e greu de ales ghizdanul ideal. Sunt atatea pe piata si atatea chestii pe care sa le iei in seama…. Dar in primul rand m-as uita sa fie cat mai usor pentru ca si asa au de carat carti si caiete multe.

    Răspunde
  2. pare o treaba destul de usoara dar avand in vedere ca avem sute de optiuni huuh si trebuie sa tinem cont si de anumite aspecte… nu mai pare chiar atat de usor de ales ghiozdanul perfect

    Răspunde
  3. Foarte greu cu ghiozdanul…trebuie sa fie destul de spatios, au asa de multe carti si caiete, chiar daca este doar clasa 1. Pana si penarul este greu…Mi-e tare mila de fiimea cand i-l pun in spate, de multe ori o duc eu pana in fata scolii si ii duc ghiozdanul…

    Răspunde
  4. Nu sunt parinte si nu am cumparat pana acum niciun ghiozdan vreunui copil, dar banuiesc ca e vorba de negocieri grele pana se ajunge la alegerea unui produs de genul asta. Ghiozdanul trebuie sa treaca cu brio de ochiul critic al parintilor, dar sa fie si pe placul scolarului…

    Răspunde
  5. Inainte vreme, era o problema ca nu aveai ce alege. Cel putin cand eram eu la scoala, era un singur model de ghiozdan, parca il vad si acum, maro, cartonat, de purtat in spaate. Cred ca acum e si mai greu sa alegi un ghiozdan bun pentru copil, avand in vedere multitudinea de modele, care mai de care mai proaste.

    Răspunde
  6. Pe vremuri nu țineam cont așa mult de alegerea ghiozdanului, până când am înțeles că poate afecta mult la sănătatea mea. Bine că în clasele primare aveam un ghiozdan norma, cu 2 toarte. Țin minte că primisem cadou un ghiozdan imens, ergonimic, cu Pokemon. Era super! Din păcate eu eram micuță și ghiozdanul, umplu cu tot ce trebuia, deja devenea imens. Cădeam pe spate cu el ca o broască țestoasă. 😂😂😂

    Foarte utile sfaturile din articol! Fiecare copil și om merită un produs de calitate la școală, liceu, facultate, serviciu etc. Poate și o organizare (înlocuirea caietelor groase cu cele subțiri) poate ajuta la reducerea greutății din ghiozdan. Chinuiți au fost și sunt copii la acest capitol. 😫

    Răspunde
  7. Nu-mi amintesc in functie de ce mi-am ales eu acum 20 de ani ghiozdanul, dar stiu ca ma tinea cate un an. Ultimul ghiozdan achizitionat il am si acum si l-am ales in functie de material si cred ca asta face diferenta la rezistenta in timp ori faptul ca nu mai car 10 carti si 20 de caiete in el ci doar echipamentul sportiv.

    Răspunde
  8. Partea cu alegerea grea este perfect adevarata! Inceputul de an ne-a prins fara ghiozdan pentru ca printesei mele nu-i placea nimic din ce vedea.

    Răspunde
  9. Mie imi plac si cele tip troller. Cred ca sunt mai comode pentru copil. Problema este ca atunci cand vremea nu este tocmai prietenoasa, cred ca nu este tocmai practic sa-l murdaresti.
    Pe site am gasit niste ghiozdane tare dragute. In plus, am vazut si din acelea cu personaje care iau ochii oricarui copil

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.