Visezi la o baie ca în povești, spațioasă și luminoasă. Îți imaginezi cum ai dori ea să fie pentru a întâmpina toate nevoile tale. Ești încântat că ai ales pentru baia ta, cabină de duș și acum realizezi cât de multe variante există. Pe lângă faptul că ele pot fi extrem de spațioase și cu un design aparte, alegerea trebuie făcută cu atenție.
Dacă în urmă cu ceva timp, existau câteva modele clasice fără prea multe opțiuni, azi avem variante nenumărate. Dușul tău poate fi o adevărată joacă și terapie de jeturi diferite. Însă tendințele privind amenajarea băii includ minunatele cabine de duș făcute manual. Au un aspect mult mai elegant și crează ideea de spațiu chiar dacă baia e de dimensiuni reduse.
Motive pentru a alege un tip de cabină de duș diferit
Nu vorbim de cabina de duș clasică, cu văniță și uși din sticlă. Au și acestea încă farmecul lor. Accentul, în amenajări, se pune acum pe eficientizarea spațiului. Cu siguranță, alta e experiența unui duș într-o cabină minimalistă. Pardoseală, perete de sticlă, baterii inedite. Iată la ce detalii trebuie să fii atent dacă îți dorești și tu așa o cabină de duș!
**Mai mult spațiu util, mult mai practică
În urmă cu 7 ani, amenajam baia principală din casă. Nu doream vană, deși spațiul ne permitea. Aveam o idee bine întipărită în minte la care nu am renunțat. Chiar dacă a fost mai multă bătaie de cap, după toți acești ani, spun că merită.
Cabină de duș cu pardoseală și pereți de sticlă înalți. Spațiu mare în interior pentru a te putea desfășura. Dar și spațiu mai mult pentru toate produsele de îngrijire. Fiind direct pe pardosea, este mult mai elegantă baia și dă senzația de spațiu. Este ideală și pentru familii cu copii, o cădiță mică intră lejer în interior până când este necesară. Apoi, copiii pot să se joace în voie cu dușul fără a fi stresată că se udă toată baia.
**Mult mai ușor de igienizat, mai puține probleme cu închiderea
Aceste cabine de duș sunt mult mai ușor de igienizat. În partea de jos, este fie gresie, fie piatră, care se curăță cu soluții speciale. Nu există riscul să se păteze sau deterioreze. Pereții de sticlă se curăță mult mai ușor fiind din placă continuă. Unele modele nici nu au ușă, așa că scapi de corvoada cu reglajul.
**Atenție la izolare și scurgere!
Pentru a te putea bucura la maxim de cabina ta de duș, trebuie să fii atent ca izolarea să fie impecabilă. Recomand ca țeava de scurgere să fie suficient de mare pentru a putea prelua rapid un debit mare de apă. Verifică unghiul pantei de scurgere pentru ca apa să nu băltească și să se scurgă în proporție de 90% de pe pardosea.
Mare atenție când alegi rigola pentru dus. Poți alege dintr-o mare varietate de rigole de duș, însă trebuie să le analizezi caracteristicile. Există și rigole cu design din inox, dar poți încastra bucăți din gresie sau piatră cu care e placată pardoseala și pereții cabinei de duș.
**Pentru un duș de senzație, alege baterii de baie deosebite
Clasicele cabine de duș sunt dotate cu diverse funcții pentru a avea un duș cu hidroterapie. Și în aceste cabine de duș poți avea parte de un duș cu terapie. Alege doar bateria care îți place și cu funcțiile dorite. Există posibilitatea unei baterii care se montează pe perete și poți selecta programul dorit.
Noi am optat pentru o baterie clasică, încastrată, dar cu o mare pară deasupra capului. Este fenomenal să curgă apa din ”tavan” pentru a te bucura de un duș relaxant. Sfatul meu este să optați pentru baterii de cea mai bună calitate, mai ales dacă vor fi încastrate, ascunse în perete. Nu vă doriți să se strice în scurt timp și să trebuiască să distrugeți tot peretele pentru a o repara sau înlocui.
**Pentru un stil de baie minimalist, acest tip de cabină de duș este ideal. Dacă spațiul pentru baie este mic, cabina aceasta de duș este soluția perfectă. Ține cont de sfaturile mele, m-am bucurat să eu m-am informat din timp și am și acum cabina de duș perfectă!
Și mie îmi place tare acest tip de cabină de duș.
Sunt și practice, și aspectuoase!
Noi avem cada, însă nu o folosim pentru baie cu spuma decât de vreo 2-3 ori pe an. Cred ca ar fi fost mai practica o cabina de dus.
Noi am avut vană în baia matrimonială, dar o foloseam extrem de rar, așa că în noua baie am optat pentru o cabină de duș mult mai mare.
am avut si cada, si cabina de dus. inca ma gandesc ce sa alegem pe viitor. ai mai mult spatiu cu o cabina de dus, insa daca sunt probleme cu instalatia, e destul de complicat
Eu am cada, dar in ultimii ani am descoperit beneficiile dusului si acum ma gandesc serios sa fac aceasta schimbare.
Daca as avea doua bai cu siguranta una dintre ele ar fi cu cabina de dus