Cum arată garderoba capsulă de iarnă?

16

Garderoba capsulă de iarnă – maximizarea ținutelor

Garderoba capsulă de iarnă sper să te ajute pentru o mai bună organizare. Ne plângem mereu că nu avem haine. Deși dulapul este plin. Afirmăm că nu avem ce să îmbrăcăm. Cu siguranță, de multe haine ai uitat de ani buni. Le așteaptă cuminți să fie redescoperite.

E trist că ajungem să cumpărăm multe haine. Unele dintre ele rămân în dressing. Altele ajung să fie purtate la nesfârșit până la deteriorare. Cred că a venit momentul să facem ordine în dulapuri. Să le organizăm mai bine pe sezoane. Astfel vom reuși să le avem pe toate la vedere. Și să purtăm mereu ținute diferite.

Cum arată garderoba capsulă de iarnă?

Ați profitat la maxim de reducerile de sezon? V-ați trezit cu încă 2 bluze și 3 geci? Iar șifonierul te întreabă unde le vei mai pune? Iar tu te întrebi când le vei mai purta? Haide să ne organizăm puțin și să facem și economie!

Scopul principal al acestui concept este satisfacția de a avea hainele potrivite. Te ajută să nu mai pierzi timp prețios căutând hainele potrivite. Garderoba capsulă constă din hainele necesare de zi cu zi. Cum ar fi, cămăși sau bluze, pantaloni sau fuste, jachete și pantofi. Nu uităm nici de accesorii și lenjerie.

Garderoba capsulă înseamnă puține piese vestimentare.

Dar care pot fi purtate în combinații diverse. Astfel cu puține piese, combinate bine, maximizăm numărul de ținute. Fiecare cămașă trebuie să se potrivească cu fiecare pereche de pantaloni. Nu cumpărăm nimic care să nu se potrivească cu ce avem deja.

Garderoba capsulă înseamnă haine pentru fiecare sezon.

E bine să avem haine la îndemână pentru fiecare sezon. Pentru a nu ne plictisi de ele. Și pentru a le folosi la maxim. Iarna avem nevoie de mai multe jachete groase. Dacă ești stilul sportiv, nu uita de astfel de hanorace.

Garderoba capsulă pune accentul pe calitate.

Acest concept ne învață să alegem hainele de calitate. Doar hainele de calitate vor rezista un sezon întreg. Și vor arăta bine purtate în combinații diverse. Iarna punem accentul pe piese vestimentare din materiale călduroase. Spune da cașmirului, bumbacului, microfibrei. Spune nu la nylon, sintetic, tot ce e larg.

Când trebuie să te gândești serios la garderoba capsulă?

 • Ai foarte multe haine în dulap, dar spui frecvent că nu ai cu ce să te îmbraci
 • Pierzi mai mult timp cu alegerea ținutei decât durează purtarea ei
 • Rar te simți mulțumit de ce ai ales și de ceea ce porți
 • Porți aceleași haine la nesfârșit, deși dulapul e plin de piese vestimentare noi
 • Multe dintre hainele tale sunt nepurtate de luni de zile
 • Ai prea multe piese vestimentare similare, 2 bluze verzi și 5 perechi de blugi, dar nu te mulțumește niciuna.

Dacă te regăsești în afirmațiile de mai sus, atunci o garderobă capsulă poate fi un bun exercițiu pentru tine. Dar și un exercițiu necesar. Acest tip de garderobă îți dă senzația că ai multe opțiuni. Nu mai trebuie nici să pierzi timp cu combinatul. Vei știi exact ce cu ce să combini. Când ai prea multe opțiuni, continui să cumperi haine. Fie le cumpărăm la reduceri. Fie le cumpărăm pentru o ocazie anume. Apoi acele haine sfârșesc în dressing fără a mai fi purtate vreodată. Garderoba capsulă se concentrează pe versatilitate și satisfacția de a purta fiecare piesă vestimentară.

Benefiicile unei garderobe capsulă:

 • Cumperi haine când găsești ceva potrivit, nu pe grabă când ai nevoie pentru un event anume
 • Fiecare piesă din garderobă se potrivește cu restul hainelor
 • Iei mult mai în serios achiziția de haine
 • Nu vei cheltui mai puțin bani pe haine, dar vei fi mai fericit când le porți
 • Ai mai mult spațiu în dressing.

Voi aveți garderoba capsulă pregătită pentru iarnă? Vi se întâmplă să uitați de anumite piese vestimentare din dressing? 

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

16 Comments

 1. Nu am auzit până acum de acest termen, garderobă capsulă. Nu știu cât mă regăsesc din toate criteriiel pe care le-ai enumerat, poate undeva un 50%. 🙂 Oricum eu încerc mereu să port prin rotație cam toate hainele din dulap , tocmai pentru a nu le arunca și a-mi părea rău că am dat bani pe ele

 2. Cristina Dragomir on

  Nu imi era nici mie cunoscuta expresia garderoba capsula, dar principiile da. Si sunt perfect de acord ca trebuie mai multa atentie pe ce dam banii. Sunt multe persoane care cumpara o geaca sau un pantof doar pentru ca le place. nu se gandesc ca nu au la ce le purta.

 3. Nu am mai auzit de acest concept. Mie mi se intampla frecvent sa uit haine prin garderoba. In plus, acum uit si de hainele fetitei si cand le gasesc este deja prea tarziu, ii sunt mici

 4. Ma regasesc in toate subpunctele tale mentionate la alegerea capsulei. Nici eu nu sunt multumita cu ce am. Mi se pare ca am o gramada de haine si ma imbrac mereu cam la fel. Niciodata nu am suficiente haine, etc….

 5. Nu aveam habar pana astazi de garderoba capsula… Eu cred ca am haine cu eticheta pe care o sa le descopar undeva uitate in fundul unui sertar, fix cand nu o sa mai am nevoie de ele.

 6. Da, mai mereu uit de haine, ar trebui sa am un display prin care sa-le vad pe toate mereu, dar nah…, daca nu am castel si nici dressing… Eu mi le grupez pe iarna si vara. Util articol!

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
cumpărături alimentare online
Avantajele de a face cumpărături alimentare online

Cumpărături alimentare online - de mare ajutor Încep să prefer tot mai mult să fac cumpărături alimentare online. Îmi fac...

Close