Cum putem realiza un foișor de durată?

13

Curtea ta necesită un foișor atractiv

Amenajarea casei pare o etapă dificilă. Combinăm culori și obiecte de decor pentru a avea o casă confortabilă. Amenajarea curții pare floare la ureche în prima fază. Apoi când trebuie să luăm decizii de amenajare, totul pare complicat. Ne-ar plăcea să ne întoarcem la culori și tablouri.

Amenajarea casei a fost o bucurie pentru mine. Am învățat multe lucruri importante. Și am știut exact de ce anume trebuie să țin cont. Însă cu totul diferit se pune problema cu curtea. Deși am avut suficient spațiu la dispoziție, tot a fost greu să stabilim ce și unde punem. Ne-am dorit pomi fructiferi și loc pentru căpșuni, zmeură. Pomii bătrâni au rămas suport pentru hamac. A trebuit să lăsăm spațiu verde pentru picnic, plajă, joacă cu mingea. Dar am avut mare nevoie de spațiu pentru foișor. Și așa a început distracția.

Cum putem avea un foișor durabil?

Sunt adepta investițiilor pe termen lung. Mai bine mai scump, dar de lungă durată. Așa am gândit și foișorul. Am văzut-o ca o investiție pe termen lung. Spațiul alocat petrecerii timpului liber în curte poate fi foișor, terasă sau pergolă.

foișor

Dacă te gândești și tu la foișor, iată ce aspecte trebuie să iei în calcul:

Atenție la structură! La noi în țară, se practică mult structura de lemn pentru foișor sau pergolă. Pergola poate fi acoperită cu plante cățărătoare. Pentru foișor e bine să optăm pentru șindrila bituminoasă.

Șindrila bituminoasă de pe mathaus.ro reprezintă o bună variantă. Avem o mare varietate de culori și modele. Este extrem de rezistentă. Ea este folosită și pe case în loc de țiglă. Vrei un foișor răcoros? Atunci șindrila bituminoasă este alegerea ideală.

Ce putem folosi pentru partea de jos, podeaua?

Veți fi surprinși de câte soluții există:

 • gazon – mult mai simplu,
 • lemn – mai aspectuos,
 • gresie, piatră – ușor de curățat, oferă răcoare,
 • pavaj – rapid de pus/scos/înlocuit.

O soluție mai nouă, dar de lungă durată o reprezintă plăcile de betonyp.

Betonyp-ul este un compozit cu mult calități. Aceste plăci pot fi folosite și amenajarea casei.  E bine de știut că nu se deteriorează sub acțiunea apei, este rezistent la condiții atmosferice și impact. Poate fi folosit cu succes și la exterior.

foișor

Foișorul poate fi realizat din fier, lemn, zidărie, stâlpi zidiți. În funcție de ce ne dorim și de spațiul disponibil, putem gândi forma și design-ul.

Foișor închis sau deschis?

Foișorul poate fi deschis putând fi folosit doar vara. Însă foișorul se poate închide cu sticlă sau lemn. Astfel puteți folosi foișorul indiferent de vreme. Puteți păstra în interior toate cele necesare fără a fi nevoiți să le tot mutați.

Ce mai trebuie să se regăsească într-un foișor?

Eu recomand să fie văzut și ca o bucătărie de vară. Ar fi ideal să cuprindă un cuptor și un grill, o chiuvetă mică. Va fi locul ideal de petrecut până târziu cu prietenii. Locul ideal pentru un grătar și a avea totul la îndemână. Nu trebuie să vă lipsească scaune comode, o masă mare și mult timp liber să vă bucurați de foișor!

Voi cum ați organizat spațiul verde din curte? Ați optat pentru un foișor? Dacă da, ce sfaturi îmi mai puteți da?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

13 Comments

 1. Iordache elena on

  Utile sfaturi, visez la un foisor si un loc de joaca pentru copiii dar numai când voi avea propria casa. Acum locuiesc la bloc.

 2. D’ohh… Marea mea slabiciune o reprezinta foisoarele, asa ca daca pe viitor vom locui la casa cu siguranta ne vom face un foisor pentru relaxare pe timpul verii! ❤

 3. Cumnatul meu se ocupa cu realizarea foisoarelor asa ca stiu la cine sa apelez atunci cand voi avea nevoie. Foisoarele intotdeauna mi-au placut, le consider un coltisor de rai in curte.

 4. grill ar fi musai sa aiba zona asta, daca il intrebi pe sotul meu. Cred ca si-ar invita in fiecare wweekend prietenii la el daca as avea un foisor asa cum l-ai gandit tu. Eu as prefera sa il folosesc pentru a citi ceva in liniste.

 5. Eu stau la bloc dar de fiecare data cand merg la o pensiune si are si foisor il apreciez atat pentru confortul pe care mi-l ofera cat si pentru frumusetea si maiestria cu care a fost construit.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
cadouri de Ziua Îndrăgostiților
Top 7 cele mai potrivite cadouri de Ziua Îndrăgostiților

În căutarea de cadouri de Ziua Îndrăgostiților Avem mai puțin de o lună până la Ziua Îndrăgostiților. Adică, mai puțin de...

Close