Fii bun, nu perfect

Noua tendință este ca toată lumea să fie perfectă. Nu înțeleg această manie de a atinge perfecțiunea. Nu doar că este imposibil să fii perfect, dar efortul te poate duce în direcții greșite. Este mai important să fii bun, să ajungi să fii bun și să fii conștient de asta.

Perfecțiunea nu poate fi atinsă, dar ne poate schimba mult prea mult în rău. Vom deveni obsedați de ideea de perfecțiune. Toată energia noastră va fi canalizată spre țelul nostru. Vom neglija orice altceva ce nu are legătură cu scopul nostru. Nu spun că e greșit să ne dorim să fim cei mai buni într-un anumit domeniu. Dar ideal e să ne menținem mintea limpede.

Bun, cel mai bun, dar nu perfect

În viață și în job, e bine să ne dăruim în întregime, dar să nu cădem în extreme. La job e nevoie să învățăm ca să putem ține pasul cu tendințele și ca să fim cei mai buni. În viață, și/sau în viața de familie, din nou, e bine să ne dedicăm în întregime. Însă cel mai bine e să păstrăm un echilibru între toate. Să cerem de la noi exact atât cât considerăm că putem și că este bine.

Nu mi-am dorit niciodată să fiu perfectă, să fac lucrurile perfect. Perfecțiunea nu a fost scopul meu. Mi-am dorit să fiu bună, să mă descurc în momente cheie și situații dificile. Am fost dispusă să învăț, să fac sacrificii, dar nu să ating perfecțiunea.

Atunci când ne concentrăm pe perfecțiune, ne scapă din vedere multe aspecte. Pierdem oameni dragi, pierdem mult timp, energie, investim mai mult decât ar trebui. Echilibrul este pierdut definitiv. Ajungem în acel moment când ne dăm seama că orice am face, perfecți nu vom fi. Iar gustul dezamăgirii este extrem de amar. În acel moment, vom avea două opțiuni. Prima să abandonăm tot, fără a ne gândi că ne este suficient să fim buni, foarte buni, nu perfecți. A doua opțiune să continuăm să muncim tinzând spre perfecțiune.

Să nu pierdem din vedere esența vieții

Remarc tot mai mulți oameni fără echilibru în viața lor. Nu știu ce vor, nu pot să numească ce le aduce fericire. Munca reprezintă totul pentru mulți dintre ei. Ceea ce e extrem de greșit. Cei care pun mult prea mul preț pe carieră, cred că pierd din vedere, esența vieții.

Mai cred și că sunt oameni care își doresc să uite de tot și atunci pun accentul doar pe carieră. Dacă sunt perfect în ceea ce muncesc, atunci toți mă vor aprecia, respecta. Da, probabil, doar că totul e pe moment. Mereu se va ridica altul care va părea mai bun decât tine și lupta ta va continua.

Din păcate, perfecțiunea este o iluzie care ne poate face să pierdem tot. Nu merită, zic eu, nici timpul, nici energia investită. Ideal ar fi să conștientizăm din timp acest detaliu. Energia noastră poate fi investită în multe lucruri mult mai benefice nouă.

Tu vrei să fii bun sau tinzi să fii perfect? Crezi că există perfecțiune?

8 thoughts on “Fii bun, nu perfect”

 1. Am invatat in timp ca nu exista perfectiune si nici nu este necesara. Mai bine sa fiu autentici si cea mai buna versiune a noastra.

  Reply
 2. Nici eu nu m-am cramponat de perfecțiune, nu sunt perfectă și nici nu cer asta. În sfârșit am reușit sa înțeleg și sa aplic ca nu trebuie să îmi consum toate resursele la serviciu, să mă deconectez când ajung acasă și sa îmi ofer timpul necesar pentru mine și cei dragi. Echilibrul e cheia vieții.

  Reply
 3. Ce articol frumos și bun, blând. Într-adevăr, mai degrabă am încerca să fim doar buni, să încercăm să dăm tot ce e mai bun din noi familiei, lucrurilor care ne hrănesc sufletul si sa ne pastram echilibrul. Uneori e greu de facut acest lucru avand in vedere societatea in care traim… Dar incercam, gresim, ne ridicam…

  Reply
 4. Si eu imi doresc sa fiu o versiune mai buna a mea, sa nu mai fiu atat de sincera si sa incerc sa-mi tin gura de multe ori. Cred ca ma va ajuta asta in timp

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.