Fetița pe care au lăsat-o în urmă de Roxanne Veletzos recomandare lectură

17

Fetița pe care au lăsat-o în urmă de Roxanne Veletzos

roman de debut

Fetița pe care au lăsat-o în urmă de Roxanne Veletzos spune o poveste emoționantă. Te duce în București, în timpul celui de-al doilea Război Mondial. Am citit mai multe cărți despre acest subiect. Însă puține au prezentat viața în acea perioadă din România. Așa că această poveste ne aduce în față situația din acele vremuri, chiar din țara noastră.

E o poveste pe care o citești cu patos, durere și lacrimi în gât. Îți poți doar imagina ce au simțit oamenii în acele momente de război. Sper să nu trăim pe pielea noastră, niciodată, această experiență dură. Minunata carte poate fi comandată de pe site-ul Cartepedia. Ideal de savurat lectura în aceste seri reci de toamnă, iarnă.

Fetița pe care au lăsat-o în urmă – povestea Nataliei

Natalia se trezește abandonată de părinți pe scările unui bloc. București. Al Doilea Război Mondial tocmai începe. Disperarea oamenilor este tot mai mare. Natalia nu înțelege de ce părinții pleacă. Și de ce ea rămâne pe scările unui imobil necunoscut? Oare vor veni înapoi după mine, se întreabă. Însă ea este luată de administratoarea blocului și dusă la orfelinat.

Poate aceasta a fost șansa ei. Dintr-un orfelinat plin de copii triști și abandonați, ea este aleasă de o familie bună. Se alege cu doi părinți care se iubesc și îi pot oferi totul, emoțional și material.

Natalia – o nouă viață

Deși greu, ea reușeste să se integreze în noua ei familie. Afecțiunea și dragostea părinților este nemărginită. Viața bună pe care o duce, o ajută să se simtă parte din familia destul de repede. Însă războiul nu iartă pe nimeni. De la mese îmbelșugate, în unele zile, abia au ce să mănânce. Și când credeau că nimic nu poate fi mai rău, sunt obligați să se mute din minunata lor casă într-un apartament mizer.

Lupta continuă. Tatăl ei încearcă în fiecare zi să-și găsească de lucru, însă nu are acte pentru drept de muncă. Mama ei drămuiește puținii bani pentru a avea o masă bună pe zi, zi de zi. Natalia nu mai speră la nimic bun. Munca în fabrică este grea, dar o ajută să ducă niște bani acasă și asta e tot ce contează.

Fetița pe care au lăsat-o în urmă

Victor – vechi prieten de familie

Victor a fost ajutat de tatăl Nataliei să ajungă cineva. În vremuri de război, el reușește să-i scape tatăl din închisoare. Nimeni nu iese viu de acolo. Și totuși, el a reușit. Victor este ca un fiu pentru tatăl Nataliei. Și legătura dintre ei este strânsă, însă el decide să dispară ani buni din viața lor. Chiar când aveau cea mai mare nevoie de el.

Natalia îl revede după timp îndelungat și îi spune tot ce are pe suflet. Se așteaptă la replici dure, însă răspunsul lui o face să înțeleagă altfel viața, războiul, politica. Iubirea pentru el o ia prin surprindere, nu știe cum să-i facă față și se lasă dusă de val. Însă dragostea nu e permisă în timp de război.

Va avea Natalia o viață mai bună alături de Victor? Ce îi va aduce sfârșitul războiului, liniștea mult dorită sau vești dureroase? Vă invit să găsiți răspunsurile citind cartea. Vă garantez că este o lectură deosebită și o poveste impresionantă.

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

17 Comments

  1. Mereu ma ghidez dupa recomandarile facute de tine. O poveste trista a unei fetite care a reusit sa razbeasca prin viata. Chiar sunt curioasa de firul povestii

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
idei de vacanță
Idei de vacanță în siguranță

Idei de vacanță pe timpul pandemiei Pandemia ne-a dat toate planurile peste cap. Însă omul este capabil să se adapteze...

Close