Fetița căreia nu-i plăcea numele său de Elif Shafak recomandare lectură

Fetița căreia nu-i plăcea numele său de Elif Shafak – o carte basm

Am ales această carte din două motive. Coperta m-a atras mult. Scriitoarea care este una controversată. Am mai citit cărți de Elif Shafak. Însă nu știam că ea scrie și cărți pentru copii. Această carte a nimerit într-un moment bun pentru mine. Îmi doream o carte lejeră, de toamnă, de visare. Coperta a trădat o poveste de excepție. Cartea poate fi comandată de pe site-ul Târgul Cărții.

Fetița căreia nu-i plăcea numele său – povestea din mintea unui copil

Sakiz Sardunya, Mușcata curgătoare, este o fetiță nemulțumită de numele ei. I se pare un nume urât. Toți copiii râd de numele ei. Multe glume se fac la adresa ei. Și toate acestea din cauza numelui. Ea este o fetiță isteață. Adoră cărțile, citește mult. Are nenumărate întrebări.

Fetița căreia nu-i plăcea numele său

  • De ce părinții nu aleg împreună cu copilul, numele? Să fie și copilul de acord și mulțumit. Până la urmă, copilul va purta acel nume toată viața.
  • De ce e plictisor să fii adult? Cel puțin așa susțin părinții. Nu ai teme, nimeni nu râde de tine, poți face tot ce vrei, când vrei.
  • Ai să înțelegi când ai să crești. Aceasta este replica celebră a adulților. Un fel de scuză pentru ceva ce nu vor să explice. Sau nu au chef să explice. De ce părinții nu ne explică ce întrebăm atunci când vrem noi?
  • De ce oamenii sunt atenți la curățenia din casă, dar afară fac mizerie? Cum se explică asta? Ținem la ordinea din casă. Însă suntem nepăsători pe stradă, în parc. Aruncăm ambalaje, coji de semințe pe jos.

Fetița căreia nu-i plăcea numele său

Fetița căreia nu-i plăcea numele său – o poveste între realitate și basm

Din dorința de a cunoaște și de a ști, Sakiz Sardunya citește multe cărți. Limita dintre realitate și basm este atât de subțire. Însă după ce treci de ea, descoperi un tărâm nou. Tărâmul basmelor, al poveștilor și al legendelor. Crearea de noi prieteni imaginari o fac să-și depășească frustrările. Experiențele din lumea de basm o ajută să întreprindă proiecte frumoase în realitate. Devine o fetiță puternică care își iubește numele.

Fetița căreia nu-i plăcea numele său

Fetița căreia nu-i plăcea numele său – o carte pentru toate vârstele

Este o carte pentru adulți și copii. Cei mici vor fi atrași de poveste și de desene. Adulții vor afla de ce e important să le răspundem copiilor.

Ați citit această carte? Ați citit alte cărți de Elif Shafak? Credeți că v-ar plăcea această carte?

14 thoughts on “Fetița căreia nu-i plăcea numele său de Elif Shafak recomandare lectură”

  1. Fetita asta seamana cu multe fetite de fapt. Si cu baietei. Isi pune intrebari pe care multi dintre copii si le pun. Nu-i place numele ei, la fel cum multor pusti nu le place numele ales de parinti. Eu insami am urat multa vreme numele de Cristina. Acum il ador.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.