Fetița care privea trenurile plecând de Ruperto Long recomandare lectură

22

Fetița care privea trenurile plecând de Ruperto Long

carte document

Fetița care privea trenurile plecând de Ruperto Long te atrage prin copertă. O pereche de pantofi de copil stâlciți pe o valiză veche. Cred că este o imagine care ilustrează foarte bine Al Doilea Război Mondial pentru copii evrei. Atât de trist și de adevărat încât nu trebui să uităm niciodată de cruzimea de care a dat dovadă Hitler. Și trebuie să facem tot posibilul ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple.

Frumoasa carte document poate fi comandată de pe site-ul Libris. O găsiți în categoria Beletristică, Literatură universală, alături de alte cărți minunate care trebuie să se regăsească în biblioteca voastră.

Fetița care privea trenurile plecând – dramă, dragoste, devotament

Întotdeauna am admirat povestea unui copil trecut prin drame. E atât de interesant cum au privit ei tragedia. Cum în sufletul lor de copil era imposibil de acceptat o schimbare atât de bruscă. Azi, e bine. Mâine de ce e rău? De ce nu mai avem de mâncare? De ce alți copii nu mai doresc să se joace cu noi?

Viața pentru Charlotte, o fetiță evreică de 8 ani, e atât de frumoasă și de liniștită. Înseamnă joacă, școală, prieteni, mâncare bună. Lucrurile pe care le are, dar nu se gândește că poate fi viața și fără ele. Adică așa e o viață normală, nu? Însă părinții încep să vorbească în șoaptă, pentru ca ei, copiii, să nu audă. Tata e tot mai trist și abătut, în unele zile vine prea repede acasă. Ceva e suspect.

Momentul valizei și drumul spre Paris

Tatăl face tot posibilul pentru a obține acte false pentru toată familia. Plănuiește să fugă din Polonia în Franța. Spre binele familiei ei. Drumul nu va fi ușor, dar e singura cale de  a rămâne în viață.

Seara, le oferă copiilor o mică valiză în care să-și pună câteva lucruri. Oricât se străduiește Charlotte, frumoasa balerină primită de la mama, care o avea de la mama ei, nu încape. Se duce să-i spună tatăl lui că ea dorește o valiză mai mare. Tatăl, cu ochi blânzi și multă durere în suflet, încearcă să o împace. ”Pune păpușa alături de alte păpuși ca să nu se simtă singură. La Paris, vei primi o păpușă mult mai frumoasă.” Ce putea să-i spună…

Franța – noua casa – noua ascunzătoare

Drumul spre noua destinație este plin de suspans. Actele lor sunt verificate mereu și mereu. De fiecare dată, îi încearcă niște emoții de nedescris. Încearcă să nu se dea de gol. Însă frica pune stăpânire pe ei. Lucru care îi va marca toată existența.

Ce îi așteaptă la destinație? Va fi viața lor mai liniștită? Cum vor reuși să treacă peste razii? Sau vor reuși de fiecare dată? Trebuie să citiți în carte!

O frumoasă carte document care ne învață prin doi tineri, militari voluntari, să ne iubim țara. Că e important ca în momente de cumpănă, să ne devotăm patriei. Cred că acest aspect ne lipsește în acest moment.

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

22 Comments

  1. Ioana Margineanu on

    Ce ma bucur ca ai facut recenzia pentru ca daca as fi judecat cartea dupa titlu nu stiu daca as fi ales sa o citesc. Acum este pe lista

  2. Multumesc mult pentru recomandare! Chiar am sa o trec pe lista, desi recunosc ca imi este greu sa citesc despre incercari si momente dificile din copilarie!

  3. Cristina Dragomir on

    zau ca pentru sentimentul de patriotism pe care zici tu ca ni-l insufla, nu as citi-o. Dar am un feeling ca este foarte emotionanta, asa ca o am pe lista. O aveam de dinainte de recenzia ta.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Oameni anxioși de Fredrik Backman
Oameni anxioși de Fredrik Backman recomandare carte

Oameni anxioși de Fredrik Backman - cartea mult așteptată Oameni anxioși de Fredrik Backman a fost cartea mult dorită. Îmi...

Close