Femeia la 1000°C de Hallgrímur Helgason recomandare lectură

13

Femeia la 1000°C – cartea musai de citit

Femeia la 1000°C a fost  cartea pe care am cumpărat-o datorită copertei și editurii. Cărțile musai de la Editura Art sunt acele cărți care nu trebuie să ne lipsească din bibliotecă. Abordează niște teme aparte, într-un stil unic. De cele mai multe ori, cărți voluminoase. Și totuși, îți dorești să nu se termine prea curând.

Îmi place să cumpăr cărți, cele mai multe sunt comandate online. Însă adevărată plăcere și bucurie  e când le cumpăr din librăriile fizice sau de la târguri. Această carte am cumpărat-o într-o vizită la librărie împreună cu sora mea și nepoțica. Suntem trei iubitoare de lectură. Fiecare răsfoiește altfel de cărți și la final, ne îndreptăm spre casa de marcat, cu cărțile alese.

Femeia la 1000°C – dură, reală

Herra are 80 de ani și locuiește într-un garaj. Bolnavă, nu renunță la viciul pe care îl iubește, chiar dacă înseamnă pași rapizi spre moarte. Țigara este alinarea ei și nu vrea să renunțe la fumat.

Nepoata primului președinte al Islandei, Herra vrea să-și spună povestea. Dar înainte își face programare la crematoriu. Se asigură că temperatura va fi corectă, cuptorul bine încălzit, ca totul să se termine repede.

Povestea vieții în Islanda

Herra își duce traiul într-un pat de spital, într-un garaj închiriat. Are noroc cu două asistente sociale care o îngrijesc. Una e simpatică foc, dar cam timidă. Iar cealaltă este extrem de dură, rece.

Povestea Herrei începe în Islanda și doar la 7 ani își cunoaște tatăl. Atât a durat ca el să devină matur și să accepte că are o familie. Familie pe care să-și dorească să o recunoască. Când a aflat că va fi tată, era tânăr și speriat. Tatăl său a reacționat cu o pauză de 7 secunde înainte să spună ceva. Fiul a interpretat-o ca pe o respingere a ideii și nu și-a mai asumat răspunderea pentru copil.

Femeia la 1000°C

De la sărăcia mamei la bogăția tatălui

Mama provenea dintr-o familie săracă, traiul nu era ușor, mai ales în acele vremuri. Revenirea tatălui, chiar și după 7 ani, a fost un adevărat noroc pentru mamă și fiică. Tatăl provenea dintr-o familie importantă, cu relații la nivel înalt.

O vreme lucrurile merg foarte bine, apoi apropierea războiului mondial, îl schimbă enorm pe tatăl său. Islanda este cucerită, iar el nu poate accepta să stea deoparte. Însă merge în armată în tabăra greșită.

Herra, dură cu ea, dură cu alții

Herra este dură cu ea și cu cei din jur. Duritatea se simte și în limbajul folosit. Pare să nu aibă sentimente pentru nimeni și nimic. Oare chiar așa o femeie rece să fie? Ceva în viața ei a determinat-o să fie așa. Ce anume, vei descoperi citind cartea și te asigur că va fi o lectură unică.

Cât de puternică trebuie să fii să te programezi singură la incinerator? Află despre Herra și personalitatea ei puternică din frumoasa carte, Femeia la 1000°C.

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

13 Comments

  1. Ooo da. Am citit-o destul de repede în ciuda mărimii ei. Este o carte pe care nu prea vrei să o lași din mână. Firul narativ nu mi-a plăcut ca aveam impresia că am sărit peste ceva.

  2. Dacă inițial m-a atras coperta, povestea mi a întărit convingerea că e carte care trebuie sa o am.

  3. In ultima vreme singurul gen de lectura este fantasy, insa m-ai facut curioasa in privinta acestei carti. Imi place si coperta, un alt aspect de care tin cont in alegerea cartilor.

  4. cristina dragomir on

    Sunt curioasa daca este chiar asa rece sau e doar o masca pentru a nu se lasa ranita? Eu sunt catalogata drept rece, dar nimeni nu stie ce e in sufletul meu.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
ciobănesc german
Kira, puiul meu de ciobănesc german

Kira, câinele care mi-a schimbat viața Eu am avut întotdeauna acasă cățel și pisică. Dar nu mi-am putut imagina că...

Close