Félix și izvorul invizibil de Eric-Emmanuel Schmitt recomandare lectură

19

Félix și izvorul invizibil de Eric-Emmanuel Schmitt – un mic roman

Félix și izvorul invizibil de Eric-Emmanuel Schmitt îți atrage atenția prin coperta colorată. Personajele de culoare îți dau de înțeles că vei citi o poveste atipică. Așa cum ne-a obișnuit autorul de fiecare dată. Dacă veți citi cărțile lui Eric-Emmanuel Schmitt, vă veți îndrăgosti de stilul lui. Povești atipice, mai scurte, dar pline de învățături.

Frumoasa carte poate fi comandată de pe Libris. O găsiți în categoria Beletristică, Literatură contemporană, alături de alte titluri interesante.

Félix și izvorul invizibil de Eric-Emmanuel Schmitt –

o poveste emoționantă

O poveste scurtă, de doar 130 de pagini, care ne dă o lecție bună. Acasă e locul unde trebuie să ne întoarcem, fizic sau doar cu gândul. Acasă este locul de unde ne luăm energia pentru a merge mai departe. Și tot casă este despre familie, rădăcini.

Fatou locuiește în Paris, deține o mică afacere și viața ei este copilul ei. Tânara patroană este de origine senegaleză. A denumit localul ei, La Muncă. Locul unde oamenii vin cu drag. Știu că Fatou le este alături. Îi ascultă și îi servește ca să se simtă ca acasă. Félix este copilul iubit de toată lumea. Mama îl adoră, iar clientela îi este ca o familie. Nu cere detalii despre tatăl lui. Însă destinul îl va aduce în viața lui, la momentul potrivit.

Dar într-o zi…

Viața se schimbă brusc când Fatou se lovește de legi și birocrație în privința localului său. Devine obsedată de curățenie și de numărat tot. Știe fiecare client câte alune mănâncă, câte minute petrece în local. Și notează tot.

Urmează faza a doua când se închide în ea. Nu mai vorbește cu nimeni și puterile îi slăbesc. Și singura ei scăpare este să ajungă acasă. Căminul ei este în Africa. Tatăl apare în viața lor la momentul ideal. Chiar dacă e greu pentru Félix să-l accepte, o face pentru mama lui.

Mama și micile ei secrete

Fiecare adult ascunde câteva secrete. Unele din copilărie ne pot traumatiza dacă nu reușim să trecem peste. Nu uitarea este importantă, ci înțelegerea, acceptarea și iertarea. Sunt lucruri pe care nu le poți povesti nimănui. Ele te ajung din urmă și până nu le faci față, nu poți depăși momentul.

Avem nevoie să acceptăm ajutorul celor din jur. Dorința de a avea viața normală înapoi sau dragostea familiei, te pot ajuta cel mai mult.

Acest roman minunat este despre iertarea greșelilor din trecut. Mai mult, este despre dorința celor dragi a te aduce înapoi. Posibilitatea de a avea o viață minunată după ce treci peste trecut. Savurează Félix și izvorul invizibil de Eric-Emmanuel Schmitt și îmi vei da dreptate!

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

19 Comments

  1. Cat imi place ideea aceasta: ”Acasă e locul unde trebuie să ne întoarcem, fizic sau doar cu gândul. Acasă este locul de unde ne luăm energia pentru a merge mai departe. Și tot casă este despre familie, rădăcini”.
    Asa este… Frumoasa recenzie!

  2. Foarte frumoasa poveste, mai ales daca este sa analizam psihologia personajelor. O poveste plina de nevroze semnificative care ne ajuta sa intelegem mai bine natura umana si tot ceea ce se afla, cumva, ascuns in noi insine. Analiza fiecarui personaj poate oferi foarte multe informatii utile.

  3. N-am citit toata seria de autor Eric-Emmanuel Schmitt de la Humanitas, dar cele trei carti care mi-au picat in mana mi-au placut toate. Pe Felix și izvorul invizibil nu am citit-o, dar banuiesc ca este la fel de captivanta ca si cele citite.

  4. Imi place acest autor. Am doua carti de la el, una citita. Nu am citit partea cu prezentarea cartii in textul tau pentru ca doresc sa imi fac propria impresie despre poveste, fara sa fiu influentata. Sper sa nu te super pe mine 🙂

  5. Foarte frumos ai scris despre o carte ce tot tu zici ca este scurta. Unele esente tari se tin in sticlute mici… la fel cred ca este cazul si acestei carti! Multumesc pentru recomandare 🙂

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
mașini
Pasionat de mașini? Sfaturi pentru o îngrijire corectă

Și tu ai o pasiune pentru mașini? Sunt o pasionată de mașini și condus. Copil fiind, mă vedeam conducând și...

Close