Fântânile tăcerii de Ruta Sepetys recomandare lectură

11

Fântânile tăcerii – roman mult așteptat

Romanele autoarei, Ruta Sepetys, nu îmi lipsesc din bibliotecă. Îmi place mult stilul ei și am așteptat cu nerăbdare o nouă carte. Coperta, titlul mi-au dat de înțeles că povestea este minunată. Și nu voi putea lăsa cartea din mână până la ultima pagină. Exact așa a fost. Fântânile tăcerii de Ruta Sepetys este romanul extraordinar care te cucerește printr-o poveste cutremurătoare.

Minunata carte poate fi comandată de pe site-ul Libris. Toate cărțile autoarei le găsiți în categoria Literatură universală. Vă îndemn să le citiți pe toate.

Fântânile tăcerii – fața ascunsă a Spaniei sub Franco

O parte din ororile comunismului din Spania, sub conducerea lui Francisco Franco, le aflați din roman. Mi-ar fi fost greu să înțeleg și să cred, dacă noi nu am fi fost în comunism. Sper să nu se mai ajungă acolo, niciodată.

Al doilea război mondial s-a terminat. Spania este condusă de Franco. Din afară, țara pare să prospere, oamenii să aibă o viață normală. Adevărul este exact invers. Oamenii suferă de foame și sunt reduși la tăcere prin violență.

Oamenii de afaceri străini sunt primiți cu brațele deschise

Ana provine dintr-o familie numeroasă. Fiecare membru al familiei trebuie să muncească pentru a se putea întreține. Ana este menajeră într-un hotel scump, unde vin familii bogate din America. Julia coase pelerine pentru matadori. Puri îngrijește copiii abandonați în orfelinat. Băieții fac munci mai grele, însă orice pentru binele familiei.

Ana intră în contact cu oameni din altă cultură. Îi stârnesc curiozitatea pentru că sunt atât de diferiți. Dar e tristă când își dă seama că pentru ei viața în Spania pare frumoasă, când pentru ea, ca și locuitor, poate fi o adevărată dramă.

Texanul bogat, Daniel Matheson

Fiecare familie care se cazează la luxosul, hotel beneficiază de o menajeră pe toată durata șederii. Așa intră Ana în contact cu Daniel. Adolescentul provine dintr-o familie bogată, care dorește să facă afaceri în Spania. Daniel iubește fotografia, arta, familia își dorește ca el să preia conducerea afacerii.

Cât timp este Spania, Daniel realizează multe fotografii minunate. Trebuie să câștige premiul pentru a avea bani ca să meargă la școala de artă. Tatăl lui nu dorește să îl ajute financiar ca să susțină o pasiune. Viața e pentru continuarea afacerilor. Nu e timp de artă, frumos.

Și totuși, Daniel are o idee cum poate promova Spania. Ana îl poate ajuta. Însă Ana are alte visuri, probleme de rezolvat, ascunse de toți. Daniel încearcă să înțeleagă, dar nu poate accepta și insistă. Și chiar riscă pentru ea și pentru pasiunea lui, însă până unde?

Un roman foarte bine documentat. Conține pasaje prețioase din presa vremii. Fiecare personaj excelent structurat și într-o strânsă legătură cu Ana și Daniel! Descoperă proiectul pe care Daniel vrea să-l realizeze împreună cu Ana. Te invit să citești cartea și să te bucuri de o lectură aparte!

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

11 Comments

  1. cristina dragomir on

    In afara de O mare de lacrimi nu am apucat sa citesc altceva scris de Ruta Sepetys pana acum. Din pacate… Acum citesc Trei zile, Anders Roslund

  2. Ce poveste interesantă! Mi-ar plăcea să citesc cartea Fântânile tăcerii, am trecut-o pe lista scurtă.
    Nu am citit nimic de autoarea Ruta Sepetys, deci, am un motiv în plus.
    Mulțumesc!

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
îngrijirea părului
Produse esențiale Notino pentru îngrijirea părului

Atenție și răbdare în îngrijirea părului Îngrijirea părului este o activitate care necesită timp. Afirm acest lucru pentru că mi-am...

Close