Eu și Moș Crăciun de Matt Haig recomandare lectură

12

Eu și Moș Crăciun de Matt Haig – lectură de iarnă

Eu și Moș Crăciun de Matt Haig este lectură obligatorie de Crăciun. Toate cele trei cărți trebuie citite. Deși sunt cărți pentru copii, trebuie citite și de adulți. Perioada ideală de lectură este Crăciunul. Pentru că atmosfera de sărbători, ne face să credem mai mult în magia Crăciunului.

Este o carte de citit lângă brad. De preferat, în liniște și cu o cană cu ciocolată caldă, lângă. Frumos scrisă, cu pasaje vesele, te cucerește pe loc. Matt Haig are un stil aparte de a scrie. Te face să nu poți lăsa cartea din mână. Cartea are și câteva ilustrații simpatice. Chiar dacă sunt alb negru, mie mi-au plăcut la nebunie.

Eu și Moș Crăciun de Matt Haig

Eu și Mos Crăciun de Matt Haig – puterea de a crede în magie

Mi-au plăcut mult cele trei cărți. Dincolo de povestea frumoasă, era vorba despre magie. Puterea de a crede în magia Crăciunului. Evitarea folosirii cuvântului ”imposibil”. Puterea de a spune mereu adevărul. O carte pentru copii și adulți cu multe povețe.

Despre primele două părți, v-am povestit aici. A treia parte este despre acomodarea Fetiței care a salvat Crăciunul în țara elfilor. Elfii sunt prietenoși. Ei au acceptat cu dragă inimă oamenii. Adică pe Mary sau Mama Crăciun, soția lui Moș Crăciun. Dar în egală măsură și pe Amelia. Însă Amelia își dorește să fie utilă comunității. Încearcă să meargă la școală, dar e diferit de școala oamenilor. Își dorește foarte mult să învețe să piloteze sania.

O nouă provocare aduce multe belele

Prima lecție de pilotaj e pe o sanie puternică, Vifor 360, cu multă tehnologie. Totul pare să meargă brici, până când… Ei bine, până când Amelia își vede pisoiul în sanie. Încearcă să-l atragă lângă ea, însă pisoiul merge spre ren. Riscă să alunece. Amelia merge după el. De aici până la tragedie, e doar un pas.

Eu și Moș Crăciun de Matt Haig

Amelia nu mai poate redresa sania și renul. Se prăbușesc și sania se face praf. Se dezmeticesc după căzătură și analizează pagubele. Sania nu mai poate zbura. Așa că se întorc acasă pe jos. Pe lungul drum spre casă, Amelia vede o groapă mare. Nu îi dă mare importanță. Însă își va aminti de ea la momentul potrivit.

Daune, acuzații și destrămare

Trebuie să existe mereu și un personaj negativ. În această poveste, este Moș Vodol, un elf pus pe ceartă. Rolul lui este de a instiga elfii împotriva oamenilor. Însă doar unii pot fi manipulați prin minciuni.

Cum va rezolva Amelia această problemă? Cum va dezvălui ea, planurile malefice ale lui Moș Vodol? Și de partea cui este Iepurașul de Paște?

Minunata carte poate fi comandată de pe Libris. O găsiți la categoria Literatură universală. Spor la citit!

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

12 Comments

  1. am avut si eu tentativa sa imi iau carti de genul asta pentru perioada Craciunului, tocmai in ideea de a redescoperi magia perioadei si de a trai totul cu suflet mai curat, de copil, dar am renuntat pe ultima suta de metri si am mers tot pe thriller.

  2. Am vrut sa i-o iau si eu lui Dragos de Craciun dar m-am trezit prea tarziu insa nu-i nimic, acum am tot anul la dispozitie sa cumpar carti de Craciun. Daca ti-a placut iti mai recomand una la fel de frumoasa: Craciunozaurul de Tom Fletcher.

  3. Deși Crăciunul a trecut, oare când?, cărțile de acest gen sunt bune și pentru următorul.
    Le voi trece pe lista de priorități, trebuie să le am neapărat pentru că iubesc Crăciunul și cărțile de citit lângă brad.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Ultima iluzie de Porochista Khakpour
Ultima iluzie de Porochista Khakpour recomandare lectură

Ultima iluzie de Porochista Khakpour - între legendă și realitate Ultima iluzie de Porochista Khakpour se anunța o altfel de...

Close