Cum alegem cel mai bun espressor cafea

Iubitorii de cafea înțeleg utilitatea unui espressor cafea

Un espressor cafea nu trebuie să lipsească din nicio casă. Spunem cafea și apoi ne gândim la un espressor cafea ideal. Când facem un espresso, avem nevoie de boabe de calitate superioară. Ele sunt preparate printr-un proces care va produce o cafea cu aromă și miros de o intensitate mare. Un espresso de calitate vine însoțit de o spumă delicioasă. Îl puteși savura ca atare sau puteți adăuga ingrediente pentru a crea o altă specialitate.

Îți surâde ideea de a savura acasă un espresso aromat și spumos? Atunci nu trebuie să-ți lipsească un aparat bun ca acesta.

De ce să optezi pentru un espressor cafea?

Poți să fii un mare iubitor de espresso fără a fi conștient. Cele mai iubite băuturi din cafenele sunt pe bază de espresso. Dacă comanzi unul dintre sortimentele de mai jos când ieși la cafea, atunci sigur ai nevoie de un espressor cafea.

Dacă ai deja un espressor cafea, oricare dintre următoarele băuturi poate fi preparată acasă. Cu mai puțini bani, în intimitatea casei tale, poți savura o specialiate atâta timp cât ai ingrediente potrivite.

espressor cafea

  1. Espresso Shot/Double Shot – lichidul acela negru, aromat, exact cum iese din espressor. Iubitorii de espresso îl preferă în stare naturală, fără alte ingrediente adăugate.

  2. .Macchiato – un espresso cu puțin lapte deasupra pentru a adăuga spumă suplimentară și pentru a tempera aroma puternică.

  3. Cappuccino – una dintre cele mai populare moduri de a savura un espresso, ușor de făcut acasă dacă aveți un espressor de cafea.

  4. Latte – un cappuccino, dar cu mai mult lapte și un strat subțire de spumă.

  5. Mocha – un cappuccino cu sos de ciocolată adăugat.

Acestea sunt sortimentele standard. În funcție de preferințe, puteți adăuga frișcă, arome de alune, caramel, mentă. Având propriul espressor cafea, poți experimenta după bunul plac și poți combina ingredientele și aromele preferate.

Factori de luat în considerare când alegi un espressor cafea

Fiecare persoană își dorește un espressor cafea potrivit nevoilor sale. Avem avantajul de a găsi pe piață o gamă largă de opțiuni. Iată principalele caracteristici și factori de care e bine să ținem cont când alegem un espressor cafea:

  • Ușor de utilizat

Alege acel tip de espressor care să fie ușor de utilizat, dar și să facă cele mai complicate băuturi prin simpla apăsare a unui buton. Dacă confortul este pe primul plan pentru tine, alege un tip de espressor automatizat și cu setări programabile. Înainte de a cumpăra, asigură-te că are toate caracteristicile suplimentare dorite.

  • Ușor de curățat

Un model ușor de utilizat nu înseamnă că va fi și ușor de curățat. Asigură-te înainte de achiziționare că știi ce implică curățarea aparatului. Cu cât are mai multe caracteristici și componente, cu atât îți va lua mai mult timp să-l cureți și să-l reasamblezi.

  • Costul

Prețul unui espressor cafea diferă datorită factorilor care fac diferența. Modelele din ultima generație sunt mai scumpe și datorită materialelor din care sunt confecționate. Costul ridicat e datorat durabilității lui, caracteristicilor suplimentare incluse. Uneori plătești bani mulți pentru ușurința utilizării. Modelele costisitoare combină caracteristicile care îți fac cafeaua mai bună, dar și ușurința cu care o face.

  • Serviciul clienți și garanția

Atunci când achiziționăm un espressor, nu ne gândim că se va defecta. Ne dorim să ne bucurăm de el o viață. Însă unele pot avea defecțiuni sau piese care trebuie schimbate în timp. Verificați pe forumuri ce părere au cei care au cumpărat acest brand sau un anumit model. Ce probleme au întâmpinat și în cât timp producătorul a rezolvat problema. Nu dorești să rămâi cu un produs defect sau să zacă săptămâni întregi la un service. Contează să asigure service rapid sau înlocuire cu unul nou, într-un timp scurt.

  • Durabilitate

Modelele de calitate superioară sunt însoțite de un certificat de garanție. Cu cât garanția este mai mare, cu atât ai siguranța că te vei bucura de acel espressor mai mult timp. Contează tipul de material din care e confecționat. Producătorii mari vor pune accent pe materiale care să dureze în timp, să mențină temperatura eficient. Modelele automatizate, cu multe piese electrice, vor avea nevoie de reparații mai des decât cele manuale.

  • Dimensiunea

Unele espressoare cafea sunt destul de mari. Dacă aveți spațiul liminat în bucătărie, trebuie să aveți în vedere și acest aspect. Alegeți acel model care să aibă o dimensiune potrivită bucătăriei, dar și să întrunească toate cerințele.

Voi cum alegeți un espressor cafea? Care sunt caracteristicile cele mai importante pentru voi în alegerea unui espressor cafea?

Foto

41 de comentarii la „Cum alegem cel mai bun espressor cafea”

  1. La fix a picat acest articol. Eu am un aparat de cafea pe bază de capsule dar când ne vom muta abia aștept să pot achiziționa un expressor. Cel mai mult îmi place să beau Latte Macchiato 😀

    Răspunde
  2. Noi preferam cafeaua facuta la ibric, dar pentru musafiri avem un spressor pe care l-am prins la reducere acum ceva timp si care isi face treaba destul de binisor.

    Răspunde
  3. Dimensiunea chiar e importanta, mai ales ca cei mai multi dintre noi avem bucatarii mici. Eu stiu cum e sa ai electrocasnice care sa-ti umple aproape tot blatul de bucatarie, deci atentie cat de mare e espressorul pe care vi-l cumparati. Mai multe sfaturi nu dau de data asta, ca nu sunt pe domeniul meu. Nu consum cafea si nu detin aparate de cafea.

    Răspunde
  4. Eu am 2 aparate de acest gen pe care nu le folosesc in primul rand pentru ca nu consum si in al doilea rand, mi-ar ocupa prea mult spatiu. Iar eu cand gatesc am nevoie de loc ca sa ma desfasor 😊

    Răspunde
  5. Iubesc caffe latte-ul facut la espressoare si de fiecare data cand merg la prietena mea cea mai buna ma rasfat cu unul de genul. Imi doresc si eu de ceva timp unul si sper sa-mi iau si eu cat mai curand

    Răspunde
  6. Expresor nu știu dacă mi-am dorit vreodată. Mie-mi place cafeaua lungă, într-o cană mare, pe care să o savurez timp de câteva ore. Dar nu strică nici un expresor, cred că mă voi documenta mai mult despre ele. Mersi!

    Răspunde
  7. Recunosc ca prefer mereu o cafea infuzata facuta in cana mea preferata pe care o am de la primul loc de munca. Are alt gust 😉 Dar la munca am un espressor cu boabe care face cea mai spumoasa cafea. SI asa imi impart placerile cate 5 zile adepta a espressorului si 2 zil adepta a fierbatorului 🙂

    Răspunde
  8. Nu mi-as lua un expresor. In primul rand nu pot bea cafeaua aceea atat de concentrata, din cauza tensiunii. In al doilea rand, am fost selectata in campania buzzstore sa folosesc o saptamana expresorul Krups si n-am fost in stare sa-l pun in functiune, am returnat totul imediat… asa ca, eu tot cafea la ibric fac sau la flitru.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.