Distanța dintre noi de Jhumpa Lahiri recomandare lectură

16

Distanța dintre noi de Jhumpa Lahiri – un roman memorabil

Distanța dintre noi de Jhumpa Lahiri a fost o carte aleasă după copertă. Culorile vii, detaliile indiene mi-au atras rapid atenția. Nu am stat mult pe gânduri și am comandat cartea de pe site-ul Libris. Cartea se regăsește în categoria Beletristică alături de alte titluri interesante. Am început lectura la început de toamnă. A fost momentul ideal pentru această lectură.

Există cărți pe care le citim pe nerăsuflate. Există și cărți la care uneori simțim nevoia de pauză. Închidem ochii și ne imaginăm ce am citit în poveste. Încercăm să ne gândim la ce va urma. Ce ne-ar place să regăsim în carte. Și apoi reluăm lectura cu mai multă curiozitate.

Distanța dintre noi de Jhumpa Lahiri – povestea a doi frați

Povestea începe cu viața a doi frați. Diferența de vârstă e mică, așa că ei sunt extrem de apropiați. Diferiți, cu pasiuni total opuse, și totuși atât de legați. Nimic nu pare să poată interveni între ei. Însă politica, războiul poate rupe relații sudate. Ideile diferite asupra situației din țară poate schimba enorm doi frați.

Distanța dintre noi de Jhumpa Lahiri

Unul e pașnic și indiferent față de situația politică. Celălalt se implică de la primele semne ale revoluției din țară. Unul decide să plece departe, în America la studii. În timp ce, celălalt preferă să stea în țară, să fie o mână de ajutor. Își scriu destul de rar, iar legătura dintre ei pare să se rupă de tot. Însă studiosul primește o scrisoare împreună cu poza unei femei tinere. Află că este cumnata lui și este invitat acasă pentru a o cunoaște. Încă nu știe dacă e un bun moment să se întoarcă acasă. Îl încearcă diverse sentimente. Dar trebuie să dea dovadă de maturitate. Și poate și curiozitatea îl atrage acasă.

Îi e dor de familie, de țară, dar de ceea ce era înainte.

Distanța dintre noi de Jhumpa Lahiri

Nu înțelege de ce fratele mai mic s-a însurat înaintea lui. De ce l-a anunțaț atât de târziu de femeia din viața lui. Și de ce îl cheamă acasă dacă faptul este deja consumat?

Își face tot felul de scenarii în minte. Se întreabă cum au acceptat părinții această situație neobișnuită. În India, tradițiile se respectă, familia este sfântă. Însă va fi întotdeauna un fiu rebel care va da socotelile tuturor peste cap.

Ce turnură va lua viața lui după ce își va cunoaște cumnata? Ce rol va avea ea în viața lui? Cum va fi reîntoarcerea acasă? Iată întrebările pe care mi le-am pus eu citind cartea. 

 

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

16 Comments

  1. O am si eu! Sta si asteapta in biblioteca de aproape un an si eu nu mai ajung la ea. Imi amintesc ca am primit-o cadou, dar nu m-a tentat foarte tare. Acum chiar vreau sa o citesc si o sa ii dau prioritate in alegerile mele.

  2. Nu pot sa spun ca stiu ceva despre Jhumpa Lahiri sau despre cartile sale, insa pentru ca ma intereseaza culturile altor tari, diferite mult de cele europene, iau in considerare posibilitatea de a o citi.

  3. O poveste interesanta care deja mi-a starnit interesul. Este pacat ca doi frati sa-si rupa relatiile doar pentru ca au idei diferite si totusi se intampla asta si-n ziua de astazi. Ajunsi la maturitate au gandiri total diferite si se pare ca diferenta aceasta de gandire i-a indepartat mult

  4. Foarte faina recenzia! Imi place ca ne dai mici spoilere si la final ne lasi intrebari cheie! Foarte faina idee1 o voi citi si eu!

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
pandișpan pufos cu căpșuni
Pandișpan pufos cu căpșuni – rețetă împrumutată

Pandișpan pufos cu căpșuni - un deliciu Îmi plac mult deserturile cu căpșuni. Anul acesta am avut o recoltă bogată...

Close