Destinații ideale de vacanță în România

13

Planuri pentru vacanța de vară!

A venit vara și îndrăznim să facem planuri pentru vacanță. E nevoie de relaxare după zile lungi la muncă. Vacanța este binemeritată, dar trebuie și bine plănuită. Organizarea ne va ajuta să avem vacanța perfectă și să ne bucurăm la maxim de fiecare clipă.

Indiferent că e mare sau munte, zilele de vacanță sunt minunate. Destinația trebuie aleasă în funcție de anotimp și de activitățile pe care le putem face. Observ că tot mai multă lume alege vacanță în România. Țara noastră are multe destinații de vis. Trebuie doar descoperite și promovate. Sunt câteva locuri care trebuie bifate. Consider că sunt minunate indiferent de anotimp.

Destinații ideale de vacanță în România

Pentru mine, vacanța de vară înseamnă mare, plajă. Mă ajută cel mai mult să mă relaxez. Are și muntele farmecul lui, răcoarea mult dorită în zilele fierbinți de vară. Dar și peisajele de poveste ajută la reîncărcarea bateriilor. Noi suntem norocoși că le avem pe toate, așa că să profităm.

Destinația – – > Marea Neagră

Deși litoralul românesc păstrează și detalii comuniste, cred că are un farmec aparte. Fiecare stațiune ne oferă diverse posibilități de diverstiment și relaxare. Tinerii aleg stațiunea Costinești. Caută din timp, cazare Costinești și se bucură de avantajele oferite de această stațiune cu o viață de noapte aparte!

Nisipul fin, intrarea lină în mare, dar și faleza pentru plimbările de seară, fac din litoralul românesc o atracție pentru toată lumea. Turiști străini se regăsesc aici și se bucură de o experiență aparte.

Destinația – – > Delta Dunării

Delta Dunării este locul unde m-aș întoarce în fiecare an. Mi se pare o zonă de poveste. Liniștea de pe canale, plimbările cu barca, posibilitatea de a admira nuferii înfloriți și păsările flămânde care vânează peștii, de poveste. Mă gândesc să caut cazare Delta Dunării și să rezerv pentru aniversarea căsătoriei noastre. Mie îmi place minunata Deltă și aș vrea să o revăd. Cu siguranță, va fi o mare bucurie și surpriză pentru soțul meu.

Delta Dunării este rezervație a biosferei, parc național, a doua ca mărime din Europa și cea mai bine conservată.

Destinația – – > minunații munți

Nici nu contează pe care munți alegi să-i vizitezi, toți sunt minunați. Parcuri naționale care au multe de oferit, te așteaptă să le descoperi. Munții oferă aer curat și liniște. Posibilitatea de a sta cu cortul sau cazare în cabane și pensiuni tradiționale. Poți face drumeții pe jos sau cu bicicleta. Frumusețea lor te va lăsa fără cuvinte. Dar nu uita să ai un echipament adecvat pentru a putea explora muntele.

Destinația – – > obiective turistice

Țara noastra se poate lăuda cu o mulțime de obiective turistice răspândite în toată țara, din diverse categorii. Biserici vechi și mănăstiri de renume, cetăți vechi și impunătoare, castele renumite. Zonele istorice din orașele mari cu mare însemnătate istorică. Transalpina și Transfăgărășanul – cele mai renumite și spectaculoase șosele din România. Nu uităm nici de obiectivele turistice săpate în piatră, Babele și Sfinxul, Statuia lui Decebal, dar nici de operele lui Constantin Brâncuși. Toate merită și trebuie bifate.

Destinația – – > plimbare în orașele mari ale țării

Orașele mari are României s-au tot dezvoltat de-a lungul timpului. Fiecare în direcția potrivită nevoilor sale, și atrag astfel o mulțime de turiști. Vacanța în România este o destinație des aleasă de turiștii străini.

Pietonalele cu terase atrăgătoare, meniuri bogate în preparate culinare delicioase, cafenele cu cafea de specialitate, toate fac ca o vacanță în România să fie o bună alegere. Numeroasele evenimente culturale atrag ca un magnet turiști din toate țările.

Sunt curioasă facă tu alegi să petreci o vacanță în România? Care destinație ți se potrivește cel mai bine? Cât de mult îți place Marea Neagră și litoralul românesc? Delta Dunării ai bifat-o sau urmează?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

13 Comments

  1. Iubesc calatoriile in tara noastra, anual merg la cel putin un traseu montan, asadar mergem si ne cazam la munte, locuim la mare deci mai toata vara facem plaja, pe asta am bifat-o, mai mergem la vecinii bulgari sa mai facem plaja din cand in cand. Din pacate, in Delta nu am facut niciun concediu pana acum si asta ar fi un punct de bifat pentru viitor!

  2. Eu prefer sa imi fac vacantele in strainatate. De cand cu pandemia am tot fost prin tara, insa de abia asteptam sa putem calatori din nou si sa vizitez si alte tari.

  3. M-am plimbat si eu prin cateva tari de-a lungul vietii, dar pentru mine litoralul romanesc cu toate plusurile si minusurile lui ramane o destinatie spre care m-as intrepta fara regrete in fiecare an.
    Din pacate in Delta nu am ajuns niciodata, o vom face cu siguranta insa dupa ce vor creste copiii un pic mai mult.

  4. România are niște locuri și destinații de vacanțe extraordinare!|
    Am făcut multe vacanțe frumoase pe care nu le voi uita niciodată iar acum aș vrea să merg în Deltă dar și la munte. Mi-e dor de Durău, de exemplu, de Ardeal… și multe altele.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
super alimente
Top super alimente pentru sănătatea ta

Sănătatea noastră e pe primul plan Ni s-a dovedit că trebuie să punem pe primul plan, sănătatea noastră. Trebuie să...

Close