De ce trebuie să călcăm hainele?

16

De ce trebuie să călcăm hainele?

Călcatul hainelor este o corvoadă pentru toată lumea. Deși ne place să avem hainele impecabile, călcatul nu este o plăcere. Necesită multă răbdare și atenție. Trebuie să fii atent fiecare haină la ce temperatură se poate călca. În plus, vara, când e foarte cald, călcatul este egal cu sauna.

Eu calc doar hainele care necesită călcare. Dacă sunt prea șifonate, le calc. Nu am călcat niciodată lenjeria, perdelele, prosoapele. Mi se pare un pic prea mult! Am înțeles că ajută la o mai bună igienizare. La mine treaba aceasta este îndeplinită de mașina de uscat haine.

Cum să călcăm hainele pentru a ne face munca mai ușoară?

Am convenit de bine, de rău, că hainele trebuie călcate. Și atunci trebuie să facem din asta o activitate plăcută. Deci cum putem călca hainele fără a fi o corvoadă?

  • Alege un fier de călcat bun

Electrocasnicele sunt menite să ne ajute. Ele ne fac munca mai ușoară. Alegând un fier de călcat potrivit, această activitate poate deveni mai plăcută. Mama avea un fier de călcat greu, temperatura nu se putea regla. Îmi era groază să calc. Apoi au apărut pe piață diferite modele. În special, fierul de călcat cu abur ca acesta. De atunci, hainele foarte șifonate au putut fi călcate mult mai ușor. Aburul ajută la o călcare mai eficientă și scurtează timpul.

să călcăm hainele

Nu ai crede că o masă de călcat poate face călcatul mai ușor. Prin forma ei, cu ajutorul unor accesorii, călcatul hainelor este mai simplu. Mama călca pe o masă oarecare din casă. Cu cămășile pierdea mult timp. Trebuia să găsească o poziție în care să le poată călca bine. Noi am optat pentru o masă de călcat mare, cu suport pentru fierul de călcat. Ne-am bucurat că am primit cadou și accesoriul pentru călcat mânecile bluzelor/cămășilor.

să călcăm hainele

Consider necesară o masă de călcat pentru un călcat mai rapid. Vă recomand să optați pentru una mai înaltă sau cu posibilitate de reglare a înălțimii. Cu cât e mai lată, cu atât veți călca mai ușor și mai rapid. Optați pentru o masă mai grea pentru că e mult mai stabilă.

  • Ascultă muzică sau o emisiune preferată

Nu ne place să călcăm, dar trebuie. Așa că ne rămâne să căutăm metode prin care să fie călcatul mai ușor. Ascultând muzică sau o emisiune sau vorbind la telefon cu o prietenă, timpul va trece mai ușor. Vă veți deconecta, veți călca din inerție. Nici nu veți știi când ați terminat de călcat.

  • Calcă des și puțin

Recunosc că eu prefer să calc o dată pe săptămână și atunci calc tot ce am. Însă dacă aveți oroare de călcat, vă recomand să călcați după fiecare spălare. Mașina mea de uscat haine mă ajută mult. Dacă întind hainele după uscare, multe nici nu mai necesită călcare. Pentru unii e mai simplu să calce pe rând, câteva cămăși, câteva bluze. Alții adună mai multe haine și calcă atunci tot ce trebuie.

Un anotimp pe an nu trebuie să călcăm hainele

Iarna este anotimpul preferat al tuturor celor care urăsc călcatul. Iarna nu mai e nevoie să călcăm hainele. Însă în restul anotimpurilor recuperăm.

Vouă vă place să călcați? Cum faceți din această activitate una plăcută?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

16 Comments

  1. Nu-mi place chiar deloc sa calc. De ani de zile mi-am invatat lectia: cumpar haine din materiale cat mai neșifonabile, iar tricourile le scutur bine inainte sa le pun pe franghie si cand sunt uscate, sunt foarte bune de purtat. Extrem de rar am nevoie sa calc anumite perechi de pantaloni, ce-i drept. Dar asta o fac o data la cativa ani si este vorba despre pantaloni de stofa de foarte buna calitate, sau tergal, pe care-i port rar. Anul asta am calcat cativa pantaloni prin iarna, de-acum… iau o pauza 🙂 nu, nu glumesc. Rochii si fuste nu port, bluze tip camasa, iarasi, deci n-am ce sa calc.

  2. Masa de calcat buna am. Fier de calcat cu abur n-am, dar am o statie de calcat de la Philips. Acum ce fac cu ele, ca de calcat nu calca singure! 😀 Stii ce am noroc? ca la tricouri de exemplu, al meu sot daca e gras, nu mai e nevoie sa le calc. se intind singure pe burta 😀

  3. Nu stiu cum, insa mie mi se pare relaxant sa calc rufe, ascult muzica si parca ma deconectez de la ce este in jur. Mereu folosesc o masa de calcat speciala, acest aspect influenteaza cumva textura si modul de calcare al rufelor 😀

  4. Da, cunnosc tipicare, obsedate care calca si prosoapele si chilotii si tot ce le cade la mana. Fi-meu ma teroriza cu camasile dar acum nu se mai intampla asta fiindca nici nu mai locuim impreuna si a devenit expert, nu mai lasa pe nimeni sa i le calce ca nu se mai pricepe nimeni. :))

  5. Urasc sa calc rufe. Nu-mi place deloc si cred ca este singura activitate care nu-mi face deloc placere. Am fier de calcat, statie de calcat, masa de calcat! Cu alte cuvinte am toate conditiile necesare ca sa-mi desfaso activitatea.

Leave A Reply

Read previous post:
Povestea unei vieți
Povestea unei vieți de Aharon Appelfeld recomandare lectură

Povestea unei vieți de Aharon Appelfeld Povestea unei vieți, cartea care m-a atras prin titlu. Nu citisem niciun review. Nu...

Close