4 motive pentru care ar trebui să iei mai des masa în familie

Nu ai nevoie de motive pentru a lua masa în familie

Masa în familie, indiferent cât de mare sau de mică e, se recomandă a se lua împreună. E acel moment când toată lumea se așează la masă. Se întâlnesc toți membrii familiei. Se discută despre evenimentele de peste zi, planuri de viitor. Se spune că întotdeauna mâncarea e mai bună și pofta crește atunci când sunt mai mulți la masă. Tot povestind, încerci din fiecare fel de mâncare, după o gură de vin, mai merge o îmbucătură și masa se desfășoară în liniște.

Îmi place să avem musafiri la masă

Îmi place să gătesc și să-i surprind mereu cu preparate noi și delicioase. Nu mă deranjează nici vasele murdare care rămân în urma cinei împreună, nici oboseala de peste zi nu o mai simt. Mă bucur de compania prietenilor. Mă bucur să-i am pe toți la masă și să petrecem o seară frumoasă împreună.

Din păcate, cele mai multe mese împreună le savurăm seara, adică cina, majoritatea avem joburi și e destul de greu să ne întâlnim la prânz. De aceea pentru noi, momentul cinei este unul magic. În timp ce eu gătesc, soțul așează masa, mai completez eu cu mici decorațiuni. Între timp apar și prietenii. Nimic nu se compară cu o masă luată împreună alături de cei dragi, familie, prieteni, nași, fini. Oricât de grea a fost ziua la job, oricâte probleme avem, toate se uită atunci când savurăm preparate minunate într-o ambianță deosebită.

Deși ne place să ieșim în oraș, să fim serviți, după dezamăgirile din ultimul timp, de cele mai multe ori prefer să rămân acasă să pregătesc eu ceva și să-i invit pe toți la masă. Mulți se miră că sunt dispusă să gătesc la orice oră, că nu mă deranjează vasele, mizeria și dezastrul care rămân. Dar ei nu știu că eu am 4 arme secrete.

Vreți să știți care sunt ajutoarele mele?

  • Pentru grămezile de vase, pahare, tacâmuri, mașina mea de spălat vase nu m-a refuzat niciodată. Deși înainte să o cumpărăm, soțul considera că este o cheltuială nejustificată, acum este extrem de fericit și înțelege pe deplin rolul și munca ei.
  • Pentru toate firimiturile de la pâine, sărățele, biscuiți, am un aliat de nădejde în aceste aspiratoare de mână de la Philips,  ideal pentru a face o curățenie rapidă.
  • Pentru combinația de arome de la mâncarea preparată, florile primite, mă ajută la o bună aerisire și absorbția tuturor mirosurilor, hota mea magică. Deși la început o foloseam doar când găteam, mi-am dat seama că ea ajută la o împrospătare rapidă a aerului din casă.
  • Pentru încărcarea bateriilor, crede-mă ai nevoie după o tură de musafiri, tot ce îmi doresc e un pahar cu  suc plin de vitamine. Aici am găsit storcătorul cu presare la rece atât de în vogă acum și pe bună dreptate.

Și atunci cum să nu-ți fie mai mare dragul să iei masa alături de cei dragi, când totul se petrece în căldura căminului tău? Am fost mereu îndrăgostită de ideea de casa mea, mi-a plăcut mereu să primesc musafiri în casa mea și să-i aștept cu preparate delicioase gătite de mine!

Viața e atât de frumoasă când avem alături familia și prietenii dragi, nu sunteți de acord cu mine?

Foto

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.