Top 5 aspecte de bază la un cuptor electric

Cuptor electric – greu de ales

Pare ușor de ales un cuptor electric? Ei bine, după ce vezi multitudinea de variante, nu mai spui la fel. Alegerea electrocasnicelor trebuie să se facă cu grijă. În primă fază, ne uităm după design. Apoi începem să studiem caracteristicile și începe distracția. Pentru că nu obținem prea multe informații de la personal, trebuie să ne documentăm.

Pentru mine alegerea electrocasnicelor a însemnat studiu. Citeam informații pe net. Navigam pe diverse forumuri. Ceream detalii. Nimic nu a fost ales întâmplător. Am ținut cont mult de design ca să se potrivească cu mobila. Dar am fost atentă și la caracteristicile necesare.

Top 5 aspecte de bază la un cuptor electric

Timp de 2 ani am avut un cuptor electric destul de slăbuț. Acest lucru m-a ajutat mult în alegerea celui nou. Când am întrebat despre un cuptor electric bun, mi s-au pus câteva întrebări:

La început, nu am înțeles rostul acestor întrebări. Însă nu mi-a luat mai mult de 10 minute să înțeleg. Mi s-a prezentat un cuptor care întrunea toate condițiile cerute. După 3 ani de la folosirea cuptorului meu, pot să vă dau câteva sfaturi.

cuptor electric

Iată care sunt aspectele de bază necesare la un cuptor electric:

1.Programe diferite, gătire asistată

Dacă îți place să gătești preparate interesante, vei avea nevoie de funcții diferite. Aer cald, ventilație, grill, gătire intensivă, căldură de jos, căldură de sus și jos. Plus multe altele. Gătirea asistată te va ajuta să gătești perfect preparatul. Fiecare tip de carne trebuie gătit diferit. Pâine simplă sau cea din făină integrală se coc diferit. Dacă în rețetă nu avem specificate temperatura, timpul și programul de gătit, ea ne poate ajuta. Tu doar introduci tava cu preparatul în cuptor. Selectezi preparatul, iar cuptorul va alege programul potrivit. El are și timer. Îți va spune dacă e nevoie să întorci carnea. Ce îți poți dori mai mult? Găsești multiple variante aici.

2. Să ajungă la temperatura dorită în scurt timp și să mențină temperatura constantă

Suntem de multe ori grăbiți. Ne dorim ca mâncarea să se prepare sau să se încălzească rapid. E important să ajungă repede la temperatura dorită. De exemplu, dimineața ne dorim mic dejun rapid, dar sănătos. Putem opta pentru brioșe de ou la cuptor E important ca temperatura să rămână constantă dacă deschidem cuptorul. Acest aspect este foarte important când gătim deserturi. Ele sunt tare pretențioase. Pentru că trebuie să scoatem tava să verificăm, iar cuptorul să nu se răcească între timp.

cuptor electric

La vechiul cuptor, nu puteam lăsa ușa deschisă, temperatura scădea foarte mult. Dura să se reîncălzească. Cuptorul nou păstrează temperatura constantă cu ușa deschisă. E ideal să ajungă rapid la temperatura necesară.

3. Curățare pirolitică

Cine este fan cuptor curat, mâna sus! Cine este fan curățat cuptor, mâna sus! Ah, nu văd prea mulți doritori. În cuptor, avem multă grăsime arsă, greu de curățat. De ce ne-am consuma energia cu această activitate? Nu mai bine lăsăm treaba aceasta pentru tehnologie? Cuptoarele cu curățare pirolitică transformă mizeria în cenușă. Cuptorul își blochează ușa, temperatura de ardere este de 450ºC. În 2 ore, vei avea un cuptor perfect curat, ca și nou. Cu o lavetă curată, îndepărtăm cenușa și avem cuptor curat.

4. Geamul să fie din 3 sticle și să rămână rece

Geamul cuptorului trebuie să fie prevăzut cu 3 sticle pentru a rămâne rece. Nici măcar în timpul curățării pirolitice nu se încălzește. E un aspect de avut în vedere dacă aveți copil mic sau animale în casă. Dar e și pentru siguranța noastră. Dacă gătim carne de porc, temperatura de gătire este de peste 250°C. Dacă vă atingeți din greșeală de sticla cuptorului, nu va fi o experiență plăcută. În plus, de multe ori plita este deasupra cuptorului. Dacă sticla este fierbinte, veți găti destul de incomod la plită.

cuptor electric

5. Rafturi telescopice

Rafturile telescopice ne vor ajuta să scoate tava din cuptor pentru scurta verificare fără a fi nevoiți să ridicăm tava de prea multe ori. E extrem de comod dacă pe parcursul pregătirii, adăugăm apă sau condimente. Eu le găsesc utile când gătesc cremă de zahăr ars și trebui să adaug apă în tavă. Mi-e mai ușor să întorc carnea în tavă fără a mai trebui să scot tava de tot. Sunt extrem de practice și trebuie să le ai.

Alege cu atenție cuptorul electric

Te vei folosi de cuptor mai mult decât crezi dacă îl alegi cu grijă. El poate suplini ușor chiar și cuptorul cu microunde. Ales bine, el îți va face preparatele mai bune și mai rapid.

Care aspecte ți se par de bază la un cuptor electric? Ce funcții ți-ar plăcea să aibă în plus cuptorul tău?

Foto

18 comentarii la „Top 5 aspecte de bază la un cuptor electric”

  1. Aragazurile si cuptoarele astea de noua generatie sunt mana cereasca pentru femei, pe bune. Imi aduc aminte inainte cat statea mama pe langa o prajitura si nu stia niciodata daca a potrivit bine focul, daca va fi gatita bine, va fi prea cruda sau arsa. Acum e simplu sa setezi programul, temperatura si durata si gata.

    Răspunde
  2. Mare adevăr spui în legătură cu utilitatea informațiilor în alegerea unui cuptor electric. De fapt, în orice, informația este , putere, nu? 🙂 Mai în glumă mai în serios, chiar așa este.
    Cuptorul electric este o minune într-o bucătărie în care se gătește, mult, să zic așa.
    Al meu are aproape toate funcțiile, dar iată îi lipsește curățarea pirolitică. Ce-i drept, are o vârstă! 🙂 La cel nou voi căuta și această funcție.

    Răspunde
  3. An notat toate aspectele mentionate de tine, fiindca voi avea nevoie de toate recomandarile posbili. Urmeaza sa achizitionez cat de curand un cuptor electric si inca nu m-am decis ce si cum!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.