Cum să-ți crești activitatea fizică?

Simți că trebuie să te miști mai mult?

Trebuie să recunoaștem că nu facem suficientă mișcare. Activitatea fizică este importantă pentru corp și minte. Ne dă energie și ne binedispune. Doar că mereu găsim motive pentru a ne eschiva. Nu avem timp, dar irosim timp cu alte activități statice. Dăm vina pe vreme, ba e frig și plouă, ba e prea cald.

Ar fi bine să avem un program. Să facem mișcare într-un mod plăcut, alături de familie și prieteni. Activitatea fizică nu înseamnă sport de performanță, ci mișcarea necesară și benefică corpului, zi de zi. Important e să înțelegem că trebuie să facem mai multă mișcare și să începem.

Cum ne putem motiva pentru a ne crește activitatea fizică?

S-a stabilit. Trebuie să facem mișcare. Alege un sport, un tip de mișcare pe placul tău. Plimbări lungi, în natură, alături de un cățel. Sau jocuri cu mingi care implică și copii, dar și tehnică, deci concentrare.

Cu cât vom face mai multă mișcare, cu atât ne va crește rezistența fizică. Vom descoperi noi tipuri de activități care ne plac. În plus, ne putem face prieteni noi și îi putem motiva și pe cei din jur să facă mișcare. Nu e nevoie să ducem totul la extrem. Este important să facem ce și cât ne simțim confortabil.

Nu uita de echipamentul adecvat

La început, nu ne vom dori să investim în echipament adecvat pentru activitatea fizică desfășurată. Ne vom gândi că e suficient un pantalon comod și niște pantofi casual. Dar eu consider că vom fi mult mai motivați să facem mișcare cu echipament potrivit. Investiția își va spune cuvântul. Ne vom simți mult mai bine în pantaloni sport de specialitate. Activitatea fizică o vom putea face mult mai corect, mai comod.

Pantofii sport sunt extrem de importanți. Când e vorba de încălțăminte, consider că e un aspect de luat în seamă. În timpul unei activități fizice, picioarele sunt cele mai predispuse la accidentări. Iată de ce e bine să prevenim cât putem. Pantoful sport nu lasă piciorul să transpire și să simți disconfort. Susține bine încheietura, iar talpa fiind de calitate, va împiedica alunecarea.

De ce să facem mai multă mișcare?

Ne ajută să ne menține sau să ajungem la greutatea ideală. Activitatea fizică îmbunătățește sănătatea mentală și starea de spirit. Crește imunitatea corpului, un detaliu important. Ai șanse să trăiești mai mult. Te ajută să dormi mai bine, mai mult. Îți dă energie, multă energie! Reduce stresul și creierul va funcționa mai bine.

move more

Cum ne motivăm să facem mai multă mișcare?

Activitatea fizică este necesară. Am stabilit acest detaliu. Dar cum ne motivăm?

Stabilește cât de des vrei să faci mișcare și ce fel de activitate. Maximizează timpul de mișcare, zilnic (folosește scările, nu liftul, parchează mașina mai departe de locul unde trebuie să ajungi). Mișcă-te mai repede, adică grăbește-te atunci când faci mișcare. Baza este și in efort, viteză de mișcare. Optează pentru activitatea fizică ce necesită mai multă mișcare și un ritm intens. Nu ai motivația necesară? Cumpără un câine, viteza lui o va crește și pe a ta.

Fă și mișcare amuzantă, cum ar fi săritul în trambulină. Dedică câteva ore pe săptămână pentru fitness, exerciții cu greutăți. 10.000 de pași pe zi, poate fi o bună provocare. Îți place să urmărești anumite emisiuni la TV? Nu o face de pe canapea, ci pedalând, sau folosind bicicletă eliptică. Începe ziua cu mișcare, te va ajuta mult. Mișcare în natură – cumpără un frisbee sau un zmeu.

Petrece timp cu prietenii făcând diverse activități în aer liber. Există multe jocuri ce implică mai multe persoane. Sigur se va lăsa cu distracție și cu multe calorii arse. Optează pentru hobby care se desfășoară în natură. Încearcă și meditația în aer liber, prin mișcare, nu statică.

Voluntariatul te ajută să faci activitatea fizică necesară. Adunarea de deșeuri, construcția unor case pentru nevoiași, chiar și distribuirea de pachete alimentare în zone greu accesibile. Faci un bine oamenilor, faci și mișcare.

Ce activități te tentează cel mai mult pentru a crește activitatea fizică? La ce trucuri apelezi pentru a face mai multă mișcare? Împărtășește ideile tale în comentarii.

Foto

10 thoughts on “Cum să-ți crești activitatea fizică?”

  1. Eu fac foarte multi pasi pe zi. Uneori 10km, alteori 15, alteori mai mult. Alta miscare fac destul de rar, poate uneori cateva exercitii.

    Reply
  2. Sincer, eu dacă nu am echipamentul potrivit și sticluța cu apă, nu pot face nimic! Doar așa mă simt comod și sunt motivată

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
biroul de acasă
Cum organizăm eficient biroul de acasă?

Biroul de acasă - cu sau fără pandemie Cu toții avem acasă un birou unde lucrăm și ne organizăm actele....

Close