Cum sa reduci consumul de energie cand gatesti?

0

imageTot mai multi oameni sunt preocupati de reducerea consumului de energie, fie ca e vorba de un motiv financiar, fie preocuparea pentru mediu. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa economisesti enrgie cand gatesti.

1. incearca sa eviti sa deschizi foarte des usa de cuptorul cu microunde, frigider, congelator;

2. incearca sa eviti sa gatesti mancare ce trebuie decongelata in cuptorul cu microunde. Daca pui mancare deja congelata in congelator, poate reduce consumul de energie necesar inghetarii, trebuie doar sa il mentina la o temperatura scazuta.

3. foloseste cuptorul cu microunde in loc sa folosesti cuptorul ori de cate ori e posibil

4. optimizeaza folosirea cuptorului preincalzit pentru a preparara mai multe feluri de mancare, sau deodata sau pe rand.

5. pastreaza aparatura electrocasnica si tigaile curate. Cu cat sunt mai curate, cu atat caldura se transfera mai repede.

6. nu porniti prea repede cuptorul inainte sa aveti nevoie de el. Cateva minute inainte sunt suficiente pentru pre-incalzire. Opreste cuptorul cu cateva minute mai devreme. Caldura reziduala va continua sa gateasca mancarea.

7. gateste mai multe preparate deodata – vei economis multa energie daca cuptorul nu va trebui sa se raceasca si sa se incalzeasca de prea multe ori.

8. foloseste pentru gatit o oala sub presiune – foloseste mai putina energie decat gatitul in oale standard.

9. nu pune mancare calda in frigider, este nevoie de energie in plus pentru a o raci. Lasa-o afara sa se raceasca .

10. foloseste un capac cand fierbi apa, astfel apa va fierbe mai repede.

Fa-ti un bine tie, ajuti si natura !

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
beneficii activități fizice
Beneficii activități fizice alături de copii

Beneficii activități fizice - mai multă mișcare După o lungă perioadă de stat în casă, simțim nevoia de mișcare în...

Close