Cum să oprești timpul de Matt Haig recomandare lectură

16

Cum să oprești timpul de Matt Haig – o nouă poveste

Te-ai gândit vreodată dacă ai vrea să oprești timpul? Și dacă da, oare ar fi bine să-l oprești? Chiar dacă unele momente ne-am dori să nu se mai termine, poate ce urmează e mai minunat? Zilele trecute citeam despre cum ar fi dacă am putea alege altă variantă e vieții noastre. Da, era tot o carte de Matt Haig, Biblioteca de la Miezul Nopții.

Să schimbi direcția vieții tale e una. Dar să oprești timpul în loc, e deja altceva. Cum să oprești timpul este o poveste minunată, uluitoare. Te pune pe gânduri. Îți zice, gândește-te dacă asta este chiar ceea ce îți dorești. Ar fi bine? Ar fi rău? Cu siguranță, ar fi uimitor!

Cum să oprești timpul de Matt Haig – iată o nouă dilemă

Uneori afirmăm că ne-am dori să fim nemuritori. Oare știm ce înseamnă să trăim veșnic? Am putea suporta singurătatea, durerea de a-i vedea pe cei dragi, ofilindu-se și murind? Nu prea cred.

Tom spune despre el că e bătrân. Dar nu îl crede nimeni pentru că arată de 40 de ani. Când îndrăznește să-și spună adevărată vârstă, oricum nu e crezut. Medicii îl consideră nebun. Nu mai are rost să spună că a trecut lejer de 200 de ani.

Boala rară – noroc sau ghinion?

Tom suferă de o boală foarte rară. Născut în Anglia, în epoca elisabetană, nimeni nu a înțeles ce e cu el. În acele vremuri, a fost considerat vraci, vrăjitor. Era imposibil de acceptat că el nu se maturizează. Boala lui nu era cunoscută și lipsa educației nu îi poate face pe oameni să înțeleagă că poate exista așa o boală.

A fost nevoit să schimbe o mulțime de identăți. Când oameni își dădeau seama că el nu îmbătrânește, deveneau suspicioși. Singura variantă era să se mute, să devină altcineva. Pare amuzant și interesant, să poți explora lumea în diverse epoci și etape. Are posibilități nenumărate. Există o singură problemă. Nu trebuie să se îndrăgostească niciodată. Dar cum poate trăi un om fără iubire? Cum poate un om să fie fericit dacă nu cunoaște dragostea?

Profesor de istorie – alegerea perfectă

Îl cunoaște pe Tom când ajunge profesor de istorie. El trebuie să-i învețe pe copii despre războaie și vânătoare de vrăjitoare? Și cine îi poate învăța mai bine decât cineva care a trecut prin așa ceva, chiar dacă cu secole în urmă.

La școală, cunoaște o profesoară care îi e pe plac. O văzuse cum se poartă cu elevii. O zărise și în parc. Să fie ea? Cea pe care o caută de secole? Sau e ceva nou, mai bun decât se așteaptă? Cum faci să oprești timpul atunci când ai un motiv și un loc unde vrei să te oprești?

Cum să oprești timpul este lectura care te poartă prin epoci minunate și îți face o mulțime de dezvăluiri. Trăiești intens povestea și înghiți în sec, întristat. Da, ar fi frumos să putem opri timpul, dar ne dorim asta chiar dacă înseamnă că vom fi veșnic, singuri?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

16 Comments

  1. Denisa Grigoras on

    Ce frumos! Chiar mi-am pregătit un coșuleț pe Libris cu câteva cărți pentru ziua mea, am pus acolo și Biblioteca de la Miezul Noptii, însă acum o voi adăuga și pe aceasta. Îmi plac plimbările în timp, prin cărți. Îți recomand și eu o carte: Toată lumina pe care nu o putem vedea

  2. cristina dragomir on

    vad ca deja te-ai atasat bine de tot de Matt Haig. Eu inca nu am ajuns sa ii citesc niciuna dintre carti. Sunt pe lista vreo doua, dar nu am ajuns inca la ele si nici nu stiu cand o voi face.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
mașini
Pasionat de mașini? Sfaturi pentru o îngrijire corectă

Și tu ai o pasiune pentru mașini? Sunt o pasionată de mașini și condus. Copil fiind, mă vedeam conducând și...

Close