Cum să decorezi o baie cu stil?

Provocarea de a amenaja o baie cu stil

Amenajarea casei este o provocare pe care o luăm în serios. Tendința era, până acum, să fie totul practic. Lumea începe să pună tot mai mult preț pe o amenajare a spațiului cât mai frumoasă. Îmbinăm cât putem de bine, utilul cu plăcutul. Designerii de interior vin cu idei ușor de aplicat și potrivite fiecăruia.

Încăperea care va fi baia necesită maximă atenție. Dacă e posibil, optează pentru două băi, vor fi extrem de utile. Alege cu grijă poziționarea băilor, lumina naturală, existența unui geam, sunt detalii importante.

Cum decorăm o baie cu stil?

Fiecare femeie visează la o baie frumoasă și spațioasă. Nu aluneca pe panta ideilor fanteziste, ci gândește nevoile tale. Spuneam că e important să fie o armonie perfectă între practic și frumos!

❉ Lumină multă

Ideal ar fi să fie lumină naturală, geamuri mari pentru o senzație de încăpere spațioasă și aerisită. Lumina naturală dă o stare de bine, energie. Te încarcă pozitiv când totul e luminos. Dacă nu există posibilitatea de geam mare sau chiar deloc, axează-te pe oglinzi. Lumina să pice pe oglindă pentru a reflecta luminozitatea.

Acest truc poate fi folosit chiar și în procesul de amenajare baie mică. Lumina va face încăperea să pară mai mare. Oglinzile au un rol important, practic, dar și plăcut.

❉ Plante verzi

O baie cu stil înseamnă elemente vii, adică plante, flori. Optează pentru cele care se pretează la umezeală ridicată. Poți alege cactuși, bambus, ferigi sau suculente. O bună idee o reprezintă și tablourile cu mușchi stabilizați. Verdele te energizează și te bine dispune. În plus, dispuse în ghivece în ton cu decorul băii, pot completa perfect designul.

❉ Prosoape albe cu detalii aurii

Întotdeauna am asociat albul cu auriu ca fiind elemente de stil. Le poți integra în baia ta stilată prin obiecte de decor sau prin obiecte practice. Prosoapele albe cu detalii, dantelă, broderii mi se par elemente de stil. Chiar și tu, folosindu-le, te vei simți mult mai bine. Detaliile fac întotdeauna diferența, și crede-mă pe cuvânt, se observă.

❉ Obiecte sanitare cu model clasic

Piața abundă de obiecte sanitare în modele cât mai moderne. Asigură-te că nu te vei plictisi de ceva prea modern. Modelele clasice, dar din material de calitate, vor fi mereu în tendințe. Te asigur că nu te vei plictisi niciodată, iar rezistența lor în timp, îți va da de înțeles că ai făcut o bună alegere.

Poți aduce un plus de stil, și modernism, în același timp, alegând bateriile mai deosebite. Dar nu uita, calitate înainte de toate, un brand bun, care nu te va dezamăgi și piesele nu se vor deteriora.

❉ Mobilier practic, bine compartimentat, dar cu stil

Mobilierul necesită atenție și mai mare. În baie, depozităm o mulțime de produse necesare pentru îngrijire. Așa că mobilierul trebuie să fie bine compartimentat, încăpător. Eficientizează la maxim locurile unde pot fi puse corpuri de mobilier, însă fără a aglomera prea tare baia.

Nu uita, există anumite produse de îngrijire, care trebuie ferite de umezeală. Produsele de machiaj nu e bine să fie ținute în baie. Mobilier ar trebui să fie sub chiuvetă pentru a masca scurgerea. În dreapta sau stânga oglinzii, e nevoie de un dulap. Dacă baia e de dimensiuni reduse, poți pune un dulăpior în spatele oglinzii centrale. Nu lăsa prea multe produse la vedere. Poate arăta inestetic, un spațiu neîngrijit și aglomerat, exact ceea ce nu îți dorești.

❉ Tapet de baie

O baie cu stil înseamnă o încăpere primitoare. Faianța de pe pereți îmi dă mereu o stare de frig. Eu am optat în baia mea pentru tapet special de baie. Există atât de multe variante încât sigur găsești ceva potrivit băii tale. În plus, e atât de rezistent încât umezeala nu îl deteriorează. Dacă te plictisești de model, se poate schimba cu minim de efort, cheltuieli, dezordine. Vei avea o baie mult mai stilată, primitoare!

Amenajează o baie cu stil fiind atent la câteva detalii. Pune preț pe calitate, ea adaugă o notă de stil băii tale! La ce elemente ai fost cel mai atent când ai amenajat baia?

8 thoughts on “Cum să decorezi o baie cu stil?”

  1. La baie mi-as dori un mobilier nou, mai bine compartimentat. Cred ca face o diferență mare! Nu știam că există tapet special pentru baie, wow! Chiar aș încerca această alegere, măcar pe un perete!

    Reply
  2. Sincera sa fiu, baia ma deranjeaza cel mai tare si cu ea as dori sa incep schimbarile din casa mea. Am luat destul informatii si am cerut preturi, m-am interesat de manopera … nu stiu cand incep, dar sper sa fie curand

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.