Cum rezistăm provocărilor zilnice?

11

 Cum rezistăm provocărilor zilnice?

De câte ori ați intrat într-un magazin de produse naturiste? Unii dintre voi, probabil de multe ori, alții deloc, unii au preferat să intre pe un plafar online.

Oricum ar fi, e bine de știut că oamenii apelează din ce în ce mai des, în ultima vreme, la tot ceea ce poate aduce un aport de viață sănătoasă, urmând calea bio.  Alegerea unei asemenea căi nu e deloc întâmplătoare, având în vedere recomandările specialiștilor, inclusiv de talie internațională cu privire la beneficiile produselor naturiste.

Nu mai vorbim despre testimonialele cu referire la consumul de produse fără aditivi și alte substanţe chimice adăugate. A fi mai atenți la sănătatea noastră, la viața noastră de zi cu zi, la stilul în care ne petrecem viața, reprezintă factori importanți, a fi mai atenți cu ceea ce ni se întâmplă – fizic și mental, reprezentând un mod de a ne asigura sănătatea pe termen lung.

Interesul manifestat în ultima perioadă față de un stil de viață sănătos, activ și de un regim alimentar echilibrat, conferă noi oportunități de dezvoltare a pieței suplimentelor alimentare și a produselor din sectorul bio din România.

Stil de viață echilibrat

Uneori, pentru a rezista provocărilor zilnice, ori pentru a trata anemii, se întâmplă să apelăm la suplimente alimentare.  Acestea pot fi de mai multe feluri – pentru a reduce efectele înaintării în vârstă, pentru a crește masa musculară, pentru a stimula imunitatea.

În fapt, suplimentele alimentare conțin vitamine, săruri minerale sau fibre, aminoacizi, acizi grași, extracte vegetale sau animale. Fiind indicate atunci când, din anumite motive, lipsesc sau nu se regăsesc în cantitate suficientă în regimul nostru zilnic.

Fiecare dintre noi am luat, la un moment dat, multivitamine sau minerale. Părerile specialiștilor sunt împărțite, unele dintre acestea vorbind despre beneficii nu prea însemnate aduse sănătății.

Este adevărat că, printre preocupările contemporane se numără și suplimentele alimentare. Spre exemplu, există o diferență între SUA și Germania în ceea ce privește aceste suplimente.

Americanii au acces la suplimente nutritive, considerate în SUA alimente și, practic, nu își pot începe ziua fără ele. În Germania, orice supliment cu acțiune terapeutică este considerat medicament. Definirea și încadrarea suplimentelor nutritive este diferită de la o țară la alta – ele pot fi încadrate ca medicamente sau ca alimente.

Ceea ce e bine pentru noi

La modul general (și repetitiv chiar) vorbind, suplimentele alimentare se referă la vitamine, minerale (dietary element), fibre, acizi grași, aminoacizi, alte substanțe necesare organismului. Se recomandă consultul medicului curant în cazul în care adăugati suplimente nutritive sau combinați cu tratamentul convenţional.

Suplimentele alimentare pot produce efecte adverse ca orice alt tratament convențional: reacţii alergice sau interacţiuni cu alte medicamente sau suplimente nutritive. Părerile pro și contra sunt întâlnite în orice domeniu, în cazul de față, cheia esențiala pentru o viață sănătoasă fiind și un stil de viață echilibrat, acompaniat de o gândire pozitivă.

Tocmai de aceea se spune că suplimentele nu trebuie să înlocuiască o dietă, ci să o completeze. 

Sănătatea implică mult mai multe decât credem noi. Și pentru a avea un stil de viață sănătos presupune și a ne ajusta, treptat, la ceea ce e bine pentru noi.

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

11 Comments

  1. La suplimente alimentare apelez si eu cat de des pot,desi nu imi place sa iau pastile suplimentele cu viatmine si minerale le iau pentru a rezista 🙂

  2. Mie nu-mi plac vitaminele sau alte suplimente alimentare dar de cand a venit vara am fost nevoita sa apelez la ele din cand in cand pentru ca resimteam o stare de slabiciune, de amortire.

  3. Uneori organismul trebuie ajutat cu vitamine/suplimente, deoarece, nu poate asimila necesarul din alimentație. Doar că trebuie avut grijă ce și cum și mai ales consultat medicul. Eu doar cu acordul său recomandarea lui o fac.

  4. Noi folosim destul de des produsele naturiste, atat suplimentele, cat si remediile de tot felul. Chiar azi am luat de la plafar niste pastile pe baza plante contra varicelor si sunt curioasa daca vor da rezultate. Nu toate produsele naturiste sunt bune, dar in anumite branduri am incredere.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Durere de Zeruya Shalev
Durere de Zeruya Shalev recomandare de carte

Durere de Zeruya Shalev - o lectură tulburătoare Durere de Zeruya Shalev este o carte pe care o aveam în...

Close