Cum poți avea temperatura potrivită în locuință

Vara e prea cald, iarna e prea frig, ba e umezeală, ba aerul e prea uscat. Ne dorim în locuința noastră temperatura potrivită, la care să ne simțim confortabil. Pentru fiecare dintre noi, confortul termic e diferit. În plus, temperaturile prea ridicate, vara, ne dau bătăi de cap, dar avem și multă umezeală. Iarna e frig, ridicăm temperatura la termostat, dar aerul devine prea uscat.

Și uite așa începem să avem probleme cu respirația, nu ne putem odihni și devenim irascibili. Soluții există pentru că vremurile se schimbă și toată lumea caută variante pentru a avea confort sporit în locuință.

Soluții pentru a te simți confortabil în locuința ta

Acasă este locul unde trebuie să ne simțim cel mai bine pentru a ne relaxa, a ne reîncărca bateriile. Contează mult ca în casă să ai temperatura ideală.

**ce avem nevoie iarna?

În anotimpul rece, ne dorim ca în casă să fie cald, dar aerul să nu fie prea uscat. Se recomandă să evităm uscarea hainelor în casă pentru că ar fi prea multă umezeală, care nu e sănătoasă. Însă ce facem cu acele locuri din casă unde ne dorim mai multă căldură? Poate avem încăperi unde caloriferul nu face față și nu putem instala încă unul? Cea mai bună soluție o reprezintă aeroterma aer cald, chiar și un tun de căldură.

Avantajul unei aeroterme e că poate fi mutată în funcție de locul dorit. Oferă un randament complet în privința încălzirii, cu costuri minime la electricitate. Deci poate fi de ajutor atunci când nu este gaz. Aeroterma odată pusă în funcțiune, temperatura în încăpere crește rapid. Aceste aeroterme electrice au un mare beneficiu, fiind prevăzute cu o rezistență, căldura degajată este eliberată cu ajutorul ventilatorului. Astfel nu se degajă fum, nu consumă oxigen, poate fi utilizată în încăperi cu mai multe persoane, o durată mai lungă de timp.

**ce avem nevoie vara?

În anotimpul cald, care devine tot mai fierbinte, ne dorim în locuință să putem respira. De multe ori, aerul este efectiv încins. Nu reușim să ne simțim confortabil în nicio încăpere. Așteptăm seara cu disperare pentru a se răcori în casă și a ne putea odihni.

Dar ce bine că există soluții! Un aparat de aer condiționat portabil poate fi o bună alegere, mai ales dacă nu dorești să intervii în designul casei cu un aparat prins pe perete. Chiar dacă e portabil, are o mare capacitate de răcire. Și are avantajul că are și funcții de ventilare și dezumidificare. Filtrele de aer rețin praful, scamele, chiar și părul de animale din aer, și sunt ușor de curățat.

Nu vă faceți probleme pentru funcționarea lui pe timp de noapte. Are capacitatea de a ridica temperatura și a stinge lumina ecranului pentru un somn odihnitor.

Trucuri și ponturi pentru o temperatură ideală în casă

Asigură-te că geamurile sunt de calitate superioară. Unde e posibil, instalează obloane sau draperii care pot fi comandate prin telecomandă. Contează enorm și izolația casei, clădirii. La fel de importante sunt și draperiile închise la culoare.

Evită să usuci haine în casă, indiferent de anotimp. Nu supraîncărca o încăpere cu obiecte de mobilier sau obiecte de decor. Încălzirea în pardoseală paote ajuta la sentimentul de confort în casă, iarna.

Fă tot ce e posibil pentru a te simți confortabil în casa ta. Temperatura potrivită trebuie să te facă să te simți excelent în locuința ta.

4 comentarii la „Cum poți avea temperatura potrivită în locuință”

  1. Este atât de important pentru fiecare din noi confortul casei!
    Ai punctat exact aparatele necesare dintr-o casă pentru confortul de care vorbeam. Le am pe amândouă, dar aparatul de aer condiționat ar trebui înlocuit.

    Răspunde
  2. Norocul meu ca centrala imi satisface toate dorintele pe timpul iernii, iar vara apelez destul de rar la aerul conditionat in momentul in care chiar nu mai ai aer sa respiri. Am avut si aer conditionat portabil si a fost eficient

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.