Cum îngrijim corect animalul de companie?

Un animal de companie poate aduce multă bucurie. Am remarcat că în tot mai multe familii regăsim o pisică sau un cățel. Mă bucură nespus acest lucru, mai ales că de multe ori e vorba de animale salvate de pe stradă. Însă un animal de companie nu este o jucărie. Este o ființă care are nevoie de multă atenție, îngrijire și iubire.

Consider că este necesar să ne informăm ce implică a deține un animal de companie. Trebuie să conștientizăm că are nevoi diferite care trebuie respectate.

Sfaturi pentru a îngriji cât mai bine

animalul de companie

Cu toții am avut pisică sau cățel când eram copii și totul părea joacă. Dar nu este o joacă dacă ne dorim un animăluț sănătos și vesel.

**Hrana potrivită animalului tău de companie

Pentru o bună dezvoltare, animalul tău de companie are nevoie de hrană specială. Evită pe cât posibil să-i dai din mâncarea ta sau ce rămâne de la masă. Sistemul lor digestiv este diferit de al nostru și s-ar putea să îi creeze disconfort sau chiar afecțiuni.

Veți spune că animalele străzii se hrănesc cu ce găsesc. Este adevărat, dar noi vorbim despre animalul pe care l-am adus în casa și familia noastră, ceea ce înseamnă că ne-am asumat îngrijirea lui.

**Vizite regulate la medicul veterinar

Este bine ca pisica sau cătelul să fie înregistrate la un medic veterinar. Vizitele regulate la cabinet te vor asigura că ai un animal sănătos, care se dezvoltă armonios. Nu uitați de cip, este atât de important să aibă cip. În caz de rătăcire, animalul poate fi rapid înapoiat familiei.

Dacă este vorba de animale fără pedigree, e bine să luați în calcul varianta de sterilizare la timp, ea fiind obligatorie. Există numeroase campanii de conștientizare despre cât de importantă este procedura de sterilizare pisici și sterilizare câini. Chiar și la animalele de companie cu pedigree și drept de montă, uneori sterilizarea este un pas important pentru sănătate.

**Joacă și educație, merg de minune împreună

Este important să avem un cățel frumos și sănătos, dar mai important este să fie educat. Un câine dresat, care se respectă comenzi importante este în siguranță. Acest detaliu l-am înțeles după ce am început ședințele de dresaj cu câinele meu.

Fiecare animal are nevoie de atenție, joacă și iubire. Dragostea pe care ne-o înapoiază este necondiționată și pură, lipsită de interese ascunse. Cred că din acest motiv este minunat să ai un animal de companie.

Ce fel de animal de companie ai? Câtă grijă îi porți și ce sfaturi ai avea pentru ceilalți? Sunt convinsă că putem afla lucruri noi!

3 thoughts on “Cum îngrijim corect animalul de companie?”

  1. Eu nu am un animal de companie dar am avut cand eram mica: iepuri, gaini, rate, caini, pisici. Nu am sfaturi decat sa-l iubesti si sa-l ingrijesti ca pe un membru al familiei, pentru ca un animal nu e o jucarie.

    Reply
  2. Vizitele la medic sunt cele mai importante pentru sanatatea pufosilor! Putem primi sfaturile potrivite in functie de tipul de animalut iar medicul va recomanda si dieta potrivita.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.