Ce înseamnă căsnicia?
Ea și el ajung să se căsătorească. Fac acest pas pentru că se iubesc și se potrivesc. Sunt compatibili și doresc să fie împreună pe viață. Pentru ca ei să se înțeleagă e important să nu se schimbe. Motivul invocat la divorț, de cele mai multe ori, este nepotrivirea de caracter. Și totuși de câți ani ai nevoie pentru a sesiza acest lucru? Majoritatea căsătoriile au loc după o perioadă de cunoaștere. Nu este timp pentru a cunoaște persoana?
Căsnicia cu bune și grele
Căsătoria are părți bune și părți grele. Nu pot să spun rele. Nu vreau să spun rele. Părțile bune ne unesc, ne fac să ne simțim bine. Părțile grele ne unesc și mai mult. Sudează relația tot mai tare. În momentele grele ale căsătoriei, ajungem să ne cunoaștem și mai bine partenerul.
Căsătoria poate fi frumoasă
Da, ea poate fi frumoasă dacă iubim cu adevărat. Orice problemă are rezolvare dacă partenerii se iubesc. Și se respectă. Unii spun că e bună burlăcia. Cei care au trecut printr-un eșec. Alții spun că e frumos să ai o familie. Cei care au o relație fericită. Relațiile frumoase nu merg din inerție. Vedem de multe ori cupluri fericite după ani și ani de căsătorie. Ne întrebăm cum reușesc când alții se despart după un an, doi. Aceste cupluri lucrează zi de zi la relația lor. Își doresc să fie fericiți. Își arată respect unul celuilalt. Țin cont de părerea partenerului.
Fericire, dragoste, respect, înțelegere
Principiile de bază ale căsniciei sunt simple. Și naturale, consider eu. Viața e frumoasă în doi. Atâta timp cât există dragoste și respect, totul va fi bine. Oamenii împliniți sunt cei care au o familie fericită. Părerea mea este că oamenii abandonează o relație prea repede. Nu ai dreptul să dai cu piciorul înainte de a fi încercat totul.
Offf asa de multe cupluri se despart….pacat, daa fericire, dragoste, respect, intelegere si comunicare as mai adauga eu.
Oana – da, comunicare, ai mare dreptate! Atât timp cât oamenii discută, orice problemă poate avea soluție.
Cum zicea cineva: Casnicia e o loterie. Nu stiu de ce, dar afirmatia chiar mi se pare adevarata. Nu cred ca exista o reteta pentru casnicia perfecta, insa aspectele mentionate de tine sunt esentiale. Fara ele, nici macar o relatie (chiar si de prietenie) nu ar putea exista.
Interesant subiect și greu de comentat. Din ce văd în jur căsnicia înseamnă ceva diferit de la cuplu la cuplu, și mai mult, de la om la om.
Pentru mine căsnicia este metoda prin care doi oameni evoluează și devin fericiți împreună, unul datorită ceiluilalt. Și pentru a se putea realiza acest lucru, persoanele în cauză trebuie să fie destul de compatibile și să se potrivească din cât mai multe privințe. Când această formă de a conviețui cu cel de lângă tine se degradează sau descoperi că partenerul nu este chiar ceea ce îți dorești sau invers, el nu mai este fericit cu tine, eu consider că e o formă de respect și dragoste să renunți la căsnicie și să își vadă fiecare de viață mai departe.
Sunt de acord și cu lupta pentru familie, dar până la un anumit punct! De cele mai multe ori e mai important să știi când să te retragi, decât să duci o bătălie fără sorți de izbândă doar de dragul de a încerca tot ce se poate.
Până la urmă, cine te iubește oricum va fi cu tine, iar cine nu, e mai fericit fără tine lângă el!
Ioana – da, lupta am gândit-o eu ca și cuplu. Adică având o problemă în cuplu, să lupte pentru a o rezolva. Și din păcate, există cazuri în care e bine după ce am încercat tot posibilul și tot nu e ok, fiecare să își vadă de viață!
Casnicia cere diverse sacrificii carora trebuie sa le poti face fata. Nu este totul doar lapte si miere si de aceea trebuie o buna compatibilitate inca de la inceput.
Din perspectiva unui om care nu a fost indragostit niciodta cu adevarat pana acum: casnicie e mamii si tatii :))) eu la asta ma gandesc. Probabil pt ca este cel mai bun exemplu in cazul meu. 2 oameni care se iubesc cu 2 copii, eu si sorumea.
Casnicia….un mare haos si multi nervi combinati cu momente frumoase si amuzante, cu amintiri triste si placute…..adica viata!
Iubire, respect si intelegere, cred ca acestea sunt principiile unei casnicii pentru a functiona. Cu totii avem si momente mai dificile pe care trebuie sa stii cum le gestionezi pentru a le depasi.
Din pacate, in zilele noastre, lumea se casatoreste mult prea repede, inainte sa fi dormit macar de 10 ori in acelasi pat. E pacat sa nu se “abuzeze” de concubinaj.
Cunosc persoane care sunt de 10 ani impreuna si s au casatorit fara ca macar sa fi locuit 1 luna impreuna. Iar dupa 2 ani de locuit impreuna, au fost in pragul divortului.
Este adevarat, doar trecand prin bune si rele ajungi sa cunosti cu adevarat persoana de langa tine.
Mie mi se pare ca o casnicie care rezista in timp se bazeaza la un moment dat pe ceva destul de apropiat de prietenie, camaraderie… sa ai lucruri de impartit cu cel de langa tine, sa te simti bine alaturi de el, sa il iubesti, evident…mai sunt si increderea, respectul, rabdarea de a depasi momentele dificile si nu numai.
Oamenii ar trebui să țină mai multe la o persoana, mai ales dacă o iubesc. Isi dau seama abia dupa ce au pierdut. Sunt de părere că o căsnicie fericită se bazează pe înțelegere reciprocă. Este un pas important și ar trebui sa fie luat dupa mult timp de gândire.
un subiect controversat, cred ca trebuie foarte multa comunicare!
Este un subiect pe care eu as putea discuta zi și noapte. Am scris și eu un articol despre asta. Căsnicia trebuie sa fie cu doi IMPLICATI . Nu exista sau nu cred eu ca exista căsnicie fără plb. Important este sa se dorească de ambele părți sa fie bine.
Hmmm…. un subiect tare interesant. In zilele noastre greu mai rezista o casnicie pana la adanci batraneti, majoritatea sunt invatati sa renunte decat sa repare ceva 🙁 Cred ca trebuie multa comunicare, intelegere si iubire.
Un parteneriat, mai degraba!
E greu ca nu trebuie sa te gandesti doar la tine, ci pe primul plan este ,,NOI”, apoi, EI-copiii.
Cu timpul iti dai seama ca ai investit prea putin in tine si…accepti ca asa e bine! 😀
Este ceva foarte complicat de inteles, as fi zis initial sinergie, dar dupa ce am citit noua carte de la Editura All cred ca “A treia cale” da raspunsul cel mai exact.
Offf…tare greu e, mai ales atunci cand lipseste comunicarea. Din punctul meu de vedere o relatie rezista ani si ani prin inntelegere, comunicare si iubire.
Frumos articol! Nu m-am gandit pana acum de ce unele relatii merg si altele nu. Il cunosc pe sotul meu de aproape 10 ani si in timp fiecare dintre noi s-a schimbat, dar ne-am schimbat impreuna. Un rol mare in buna functionare a unei casnicii il joaca comunicarea, dar si intelegerea fata de partener este foarte importanta.
Casnicia este frumoasa atata timp cat o simti ca pe un lucru frumos si cand simti ca partenerul iti este alaturi de fiecare data. Asa cum zicea-i si tu, sa fie impreuna chiar si cand sunt greutati si acestea sa ii apropie si mai mult.
Ai punctat foarte bine ce este casnicia si nu stiu daca trebuie sa mai adaug ceva. In momentul in care partenerul gaseste la o persoana necunoscuta ceea ce nu gaseste acasa intervin discutiile si cred ca acea “nepotrivire de caracter ” despre care vorbeste toata lumea, este mentionata pentru ca daca este vorba de infidelitate sau alte lucruri, trebuie sa vii cu dovezi. Sper sa nu ma insel.
In cazul caracterului totul este relativ si judecatorul nu are cum sa te contrazica in acest sens. Eu cred ca noi ne schimbam si suntem intr-o cunoastere continua. Este posibil ca la un moment dat, dorintele partenerilor sa nu mai coincida si cred ca de aici intervine nepotrivirea. Se poate …. am vazut cazuri si m-am convins!
Eu imi doresc sa am o casnicie perfecta. La fel ca a parintilor mei si EL sa fie singurul barbat din viata mea!