Cum alegem un cadou pentru botez?

Evenimentele fericite din viața unui cuplu sunt nenumărate, cel mai fericit fiind nunta, apoi botezul copilului, dar și momentele când suntem alături de cei care ne aleg părinți spirituali. Mi-a plăcut mereu ideea de a avea o familie mare, de a fi împreună de sărbători, de a petrece timp împreună bucurându-ne de clipe frumoase. Recent, familia de prieteni s-a mărit atunci când prietena mea însărcinată mi-a cerut să fiu nașa copilului ei. Să vă mai spun cât de încântată am fost și cum am intrat rapid în rolul de nașă analizând rapid varietatea de cărucioare 3 in 1 ?

Că îmi plac la nebunie copii, știți, că ador să fac cadouri, am tot spus, dar altfel se pune problema când alegem un cadou pentru un mic finuț. Nu există o datorie a nașilor de a cumpăra ceva anume de valoare, nașii trebuie să fie aproape de cel mic și de părinții copilului. De prea multe ori, nașii pun accentul pe cadouri materiale și prea puțin pe cadourile care contează cu adevărat, adică petrecerea timpului împreună.

Deși nu mă pot abține să nu cumpăr lucruri frumoase de pe Noriel când merg în vizită la finuța mea,  îmi place să ieșim în parc să ne dăm cu bicicleta sau cu rolele, mergem împreună la concerte, spectacole pentru copii sau la teatrul de păpuși. Ne bucurăm de zilele frumoase cu soare și ieșim la plimbare, ne place să ne dăm împreună pe hintă, adoră să se dea pe topogane și să știe că jos o aștept eu, să o prind în brațe. Bucuria și entuziasmul din ochii ei este de neprețuit, veselia ei mă face să uit de oboseală, de problemele de la job, joaca cu un copil te relaxează mai mult decât crezi.

Prima mea finuță este deja mare, dar experiența cu ea mă va ajuta cu cel de-al doilea. În prima fază, m-am bucurat de onoarea de a fi nașă din nou, părinte spiritual, omul de bază la care pot apela indiferent de problema pe care o au. După ce am ales împreună mobila pentru copil, am rugat părinții să mă lase pe mine să aleg căruciorul copilului, iar când a ajuns cadoul, m-au întrebat de ce am optat pentru un cărucior 3 în 1 și am început să le explic la ce caracteristici am fost atentă:

  • 3 în 1 înseamnă – landou, cărucior, scaun de mașină;
  • are o greutate relativ mică fiind ușor de manevrat pentru părinți;
  • roțile cu suspensie să fie solide pentru a putea rezista la plimbări lungi indiferent de calitatea drumului/trotuarului;
  • centura de siguranță să se prindă în 3 puncte și să fie reglabilă pe înălțime;
  • cadrul să fie metalic, rezistent, solid;
  • să fie prevăzut cu o bară cu jucării multe la care să se poată atașa mereu altele noi;
  • mâner reglabil și reversibil.

Sunt sigură că după primele plimbări în parc vor înțelege mai bine de ce am optat pentru un astfel de cărucior și vor fi încântați. Adevărul este că la primul copil, de bucurie și entuziasm nici nu mai ai răbdare să te gândești la astfel de detalii, de aceea vă recomand să aveți încredere în nașii pe care i-ați ales.

Ce cadouri alegeți atunci când sunteți invitați la un botez? Ce fel de cadouri vi se par cele mai potrivite?

Foto

2 thoughts on “Cum alegem un cadou pentru botez?”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.