Cum alegem destinaţia pentru luna de miere?

Cum alegem destinaţia pentru luna de miere?Aşa cum ne dorim să avem o nuntă perfectă, şi ne străduim cât putem să ne alegem ţinuta perfectă şi suntem atenţi la detalii, tot aşa de mult ne gândim şi când trebuie să alegem destinaţia pentru luna de miere.

Luna de miere reprezintă vacanţa pe care o petrec împreună proaspăţii căsătoriţi, este o evadare, o vacanță departe de toți.

Dar de unde vine termenul de lună de miere? Prima dată s-a auzit de acest termen prin anul 1546, și era descrisă ca perioada de timp de după nuntă, când ”lucrurile  sunt mult mai dulci”.

În Europa, se obișnuia ca proaspății însurăței să aibă o perioadă de timp doar pentru ei, în care fericirea și fertilitatea e pe primul plan, iar denumirea derivă din franțuzescul ”lune de miel” (o lună a mierii).

Luna de miere a început să fie văzută ca o vacanță prin secolul al 19-lea, în Marea Britanie și se pare că a fost împrumutată de la elita Indiei, unde proaspății căsătoriți din clasele superioare, plecau într-un ”tur al miresei”, de obicei împreună cu familia și prietenii. Din fericire, acest detaliu în timp a fost înlăturat.

În zilele noastre, este stânjenitor să ”sari” peste luna de miere sau să o amâni prea mult după nuntă, datorită efortului, mai ales financiar, făcut pentru organizarea nunții.

Astăzi, datorită politicilor de marketing, accentul cade mai mult pe alegerea destinației, și se uită adevărata semnificație a lunii de miere, iar celebritățile concurează în a avea cele mai scumpe și cele mai luxoase destinații pentru luna de miere.

Ofertele sunt variate și se modelează în funcție de bugetul și dorința fiecăruia. La munte sau la mare pe plaje exotice, în țara natală sau în străinătate? Alegem să vizităm orașe de vis sau alegem să descoperim frumusețea unor orașe mai puțin cunoscute? Sau le combinăm pe toate?

Fiecare cuplu dorește să aleagă locul perfect pentru luna de miere. Deci, unde vrei să mergi? Cum îți plănuiești luna de miere?

1. Vorbiți cu cei care au fost deja în luna de miere – Feedback-ul pe care ți-l oferă poate fi cea mai sigură sursă de sugestii și informații.
2. Consultați o agenție de turism – Fiind profesioniști, ei pot da sfaturi și îți pot face oferte speciale. Lăsând această treabă pe mâna unor experți, tu vei avea mai mult timp pentru a te ocupa de detaliile nunții.
3. Nu uitați să verificați vremea din timp – Un detaliu important în luna de miere este vremea/temperatura. Nu ne-am dori să fim blocați în camera de hotel din cauza ploilor interminabile sau temperaturilor scăzute. De aceea e bine să ne informăm, după ce am ales destinația, care sunt temperaturile medii, nivelul precipitațiilor și umiditatea.
Site-ul Weather.com ne oferă un Honeymoon planner foarte util, care oferă sfaturi privind data ideală pentru o anumită destinație, la ce temperatură/vreme să ne așteptăm și ce anume să împachetăm. Un alt site foarte util și interesant este Weatherbase.com .
4. Faceți rezervările din timp – Dacă destinația aleasă este una foarte populară, atunci e bine să rezervați din timp camerele, și poate astfel, veți primi și un discount.
5. Petreceți cel puțin 3 zile în fiecare locație – Dacă pentru luna de miere, ați ales trasee ce includ mai mult de o oprire, vă recomandăm să plănuiți o ședere de minim 3 zile, timp suficient pentru a vă acomoda, relaxa și vizita cele mai atractive obiective turistice.

Oare contează atât de mult ca destinaţia pentru luna de miere să fie pe un tărâm exotic sau ne mulţumim să facem în aşa fel încât fiecare zi alături de partener să fie ca o lună de miere?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.