Cu prețul vieții de Max Eisen recomandare lectură

16

Cu prețul vieții de Max Eisen

O poveste despre curaj și supraviețuire la Auschwitz

Cartea, Cu prețul vieții de Max Eisen, era de ceva timp pe lista mea. Îmi doream mult să o citesc. Știam că povestea este una adevărată. Fiind pasionată de lecturi despre evrei și viața în lagăre, nu puteam sări această lectură.

Când Libris mi-a trimis cartea, eram la jumătatea alteia. Am terminat lectura rapid și bucuroasă m-am apucat de aceasta. A fost încă o piesă din puzzle. Fiecare lectură nouă aduce încă o dezvăluire pentru mine. Încet, încet, încep să am o imagine tot mai clară a ceea ce s-a întâmplat.

Cartea o puteți găsi în categoria Literatura universală alături de multe alte cărți la prețuri bune.

Cu prețul vieții de Max Eisen

de la o viață normală la viața de deținut

E trist cum acest război a schimbat milioane de vieți. Cum oamenii deveneau din oameni liberi, niște deținuti fără drepturi. Aveau doar obligații, să muncească.

Max trăia alături de familia sa. Aveau o viață bună. Copil fiind făcea nenumărate năzbâtii. Ce copilărie frumoasă a avut până când politica a distrus tot. S-a văzut nevoit să renunțe la viața liniștită pentru a merge în lagăr. Nici măcar nu înțelegea de ce. E atât de greu să înțeleagă un copil de ce e diferit de ceilalți. De ce religia lor îi face oameni răi în ochii altora?

Cu prețul vieții de Max Eisen

Viața în lagăr – lecția de supraviețuire

Are norocul că o perioadă de timp este în lagăr alături de tatăl său și de un unchi. Învață de la ei să fie umil, dar și să supraviețuiască. Ultimele cuvinte îl vor bântui toată viața. Acele cuvinte stau la baza acestei cărți. Max are datoria morală de a spune lumii ce s-a întâmplat în lagăre cu milioane de oameni.

Max a fost obligat să se maturizeze mult prea repede. Fire harnică și descurcăreață, supraviețuiește în lagăr până când sunt eliberați de americani. Însă provocarea vieții lui, nu se termină aici. Urmează încă un drum lung și anevoios până a avea o viață normală.

E trist cum necazurile celor eliberați din lagăre continuă. E greu pentru ei să-și găsească un loc. Sunt cu greu acceptați de societate. Mereu mutați dintr-un lagăr în altul, cu minim de condiții. Speranța unui trai mai bun îi ține în viață. Cei descurcăreți reușesc să obțină diverse vize. Iar cei care dispun de ceva bani, mai au o șansă.

Cu prețul vieții de Max Eisen

Vă invit să citiți această carte. Este o poveste adevărată și extrem de bine scrisă și explicată. Voi citiți cărți despre evrei și Auschwitz?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

16 Comments

 1. Luna trecuta am citit si eu cartea si o iubesc, pur si simplu. E trist, dureros si frustrant subiectul. Citesc multe carti despre razboi, dar nu voi intelege vreodata cum si de ce s-au putut intampla atatea acte de cruzime fata de niste oameni nevinovati. Totusi, cartea asta va fi mereu una de referinta pentru mine, pentru ca prezinta realitatea vazuta prin ochii autorului.

 2. Aluculesei Brindusa on

  As dori ca aceasta perioada a istoriei sa nu fi existat vreodata,este cumplit cum oameni cu gandire au putut sa faca atata rau,este cea mai cumplita perioada si sper ca toti sa citeasca macar o carte si poate asa vor realiza ca nu e bine sa facem rau!

 3. In general cartile despre holocaust si atrocitatile de la Auschwitz ma impresioneaza pana la lacrimi. Mi-e tare greu sa citesc astfel de lectura desi recunosc ca imi place. Dar ce e greu are si un impact emotional aparte asupra mea. Doamne cate de cate atrocitati sunt capabili oamenii. Sper insa ca aceste carti vor aduce o schimbare in bine si noi ca specie umana nu v-om mai repeta greselile din trecut.
  Tataie a fost doar prizonier de razboi in Siberia si ce a trait el si a povestit m-a cutremurat. Insa ce au indurat alti oameni intrece orice imaginatie.

 4. nici nu vreau sa imi imaginez nici prin ce au trecut in lagare, nici cum au fost nevoiti sa faca fata altor si altor probleme si bariere cei care au reusit sa supravietuiasca detentiei si muncilor grele.

 5. Urmăresc cu interes articolele tale în care se regăsesc cărți inspirate din evenimentele din acele vremuri grele. Mi se par foarte greu de digerat, însă sunt convinsă că schimbă perspective și preconcepții ale oamenilor din aceste zile!
  Mulțumesc pentru recomandare!

 6. Am citit vreo doua carti despre perioada aceea groaznica si fara sens din istorie, care sper sa nu se mai repete niciodata, sub nici o forma. Poporul evreu a dat dovada de curaj, dar cu ce pret?

 7. Ma tulbura si consuma mult astfel de carti si de aceea n-am mai citit in ultimul timp niciuna care sa aiba acest subiect. Am avut o perioada cand cautam numai carti despre cel de-al doilea razboi mondial si nu-mi venea sa cred de cata cruzime si durere au avut parte unii oameni si mai ales cum au putut sa-si continue nealienati viata.

 8. Sunt convinsa ca sunt multi astfel de copii care n-au avut copilarie. Ma bucur ca el a avut puterea si curajul sa spuna ceea ce s-a intamplat. Foarte interesanta cartea

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
city break în Sibiu
Ai nevoie de o pauză? Alege un city break în Sibiu!

Nevoie de o pauză? Alege city break în Sibiu! City break în Sibiu poate fi o bună alegere dacă simți...

Close