Criterii pentru a alege mașina ideală pentru nevoile tale

19

Alege cu atenție mașina ideală pentru tine

Mașina ideală reprezintă pentru fiecare dintre noi, ceva diferit. Ne dorim o mașină bună și frumoasă. Pentru că și designul contează când alegi o mașină. Există atât de multe modele pe piață încât alegerea unei mașini pentru noi, este tot mai dificilă. Așa se face că trebuie să stabilim de la început câteva criterii pe baza cărora vom alege mașina.

O mașină înseamnă o investiție pe termen lung. Trebuie să ne asigurăm că facem alegerea bună. Decizia nu trebuie luată în grabă. Cere sfaturi persoanelor avizate și alege ce e mai bun pentru tine.

Criterii pentru a alege mașina ideală pentru nevoile tale

Acordă-ți suficient timp pentru analiza viitoarei mașini. Gândește-te la ce vei folosi mașina. Alege ce consideri că ți se potrivește.

 • brand cu tradiție

Mulți dintre noi, avem pasiuni pentru anumite branduri. Așa e și la mașini. Ne place o anumită marcă și ne-o dorim. Însă e bine să știm câteva detalii înainte de a alege un model de la marca preferată. Dacă îți dorești o mașină de la un brand cu tradiție pe piață, atunci vei alege Mercedes Benz. Când spui Mercedez, te gândești la confort sporit, siguranță ridicată, tehnologie avansată.

Vei conduce cu mândrie o mașină de la acest brand renumit pe piața automobilelor.

 • rezistență în timp

Unii își doresc mașini mai stilizate, alții pun accent pe fiabilitatea în timp a motorului. Detalii tehnice, veți spune, însă e important de ținut minte. Știm cu toții că Renault aduce pe piață motoare puternice, rezistente în timp. Dacă vă doriți o mașină la un preț bun și garanția fiabilității în timp, veți alege o mașina Renault.

Aș vrea doar să menționez că Renault face motoare pentru mai mulți constructori auto. Aceste motorizări ale concernului Renaul sunt renumite și în competițiile auto sportive.

 • cost scăzut la întreținere

O mașină înseamnă cheltuieli continue. Contează dacă cheltuielile de întreținere sunt ridicate sau scăzute. Iată de ce e bine să ne analizăm bugetul pe termen lung. Cheltuieli cu revizia tehnică și inspecția periodică. Trebuie să luați în calcul și impozitul anual. Fiți atenți și la consumul de combustibil. Ar fi păcat să avem o mașină frumoasă și să o conducem doar la ocazii pentru că are consumul prea ridicat.

 • dimensiunea mașinii

Iată un aspect destul de important pe care mulți îl ignoră. Ne dorim mașini mari și spațioase, dar le folosim ca mașini de oraș. Nu ne descurcăm prea bine cu parcările, dar optăm pentru mașină mare.

Alege o mașină mare dacă ai o familie numeroasă și obișnuiți să mergeți des cu mașina. Aveți nevoie de o mașină spațioasă și confortabilă dacă optați pentru vacanțe cu mașina. Însă dacă mașina ta va fi strict pentru oraș, job, școală și scurte drumuri prin orașul aglomerat, optează pentru o mașină de dimensiuni mai mici.

mașina ideală

 • opționale utile

Tindem să ne dorim o mașină cu multe opționale. Însă e bine să ne gândim dacă ne e sunt toate necesare. Există unele care sunt foarte importante. Senzorii de parcare și camerele față-spate pot ajuta extrem de mult în cazul parcărilor strâmte. Cutia automată e un must have în traficul nebun din zilele noastre. Schimbarea automată a fazei scurte cu cea lungă poate fi extrem de utilă. Astfel nu mai deranjezi pe nimeni în trafic fără voia ta.

De exemplu, Mercedes are un pachet opțional AMG pentru designul exterior al mașinii dându-i o notă mai sportivă. Paravan de sticlă sau trapă care se deschide total sau parțial poate înseamna bani în plus. Sistemul audio de calitate ridică prețul mașinii.  Scaune din piele cu ventilație și încălzire în scaune, deși e foarte comod pe timp de iarnă și de vară, înseamnă, dar ridică costurile de achiziție ale mașinii. Climatizarea este un aspect important de luat în calcul.

Există opționale care ne fac condusul mai lejer și mai în siguranță. Însă unele opționale, considerate moft, deși nu e chiar așa, pot ridica costul mașinii destul de mult.

E foarte important să achiziționăm o mașină care ne place. Dar e bine și să fim conștienți de bugetul real pentru o astfel de investiție. Nu uita, siguranța ta și a familiei tale, trebuie să fie pe primul plan.

Tu pe ce criterii pui accentul când alegi o mașină? Cum arată mașina ideală pentru nevoile tale și ale familiei tale?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

19 Comments

 1. Dupa cum poate stii subiectul acesta ma cam depasteste, desi imi place sa ma plimb cu masina , imi place sa ma plimb in dreapta . Cu toate ca pe la 18-20 de ani ma batea gandul sa fac scoala de soferi ,doar ca au trecut cam multi ani :)) Sofatul nu cred ca e de mine

 2. Se spune că mașina cea mai buna este cea pe care ți- o permiți :). Bineînțeles că ne dorim cu toții mercedes, dar trebuie să luăm în calcul și întreținerea si toate celelalte costuri. Nu mai spun de prețul de achiziție. În orice caz ai punctat forate bine pentru cei care doresc să achiziționeze o mașină.

 3. Acum depinde cine alege. Daca as alege eu, as prefera ceva micut, daca ar alege iuby ar alege o masina normala …. Poate chiar un SUV. Greu in a ne hotara

 4. De curand ne-am schimbat si noi masina, si ne-a luat ceva timp pana ne-am hotarat la un model. Articolul tau e foarte bine structural si plin de informatii utile pentru cineva care ar vrea sa isi schimbe masina.

 5. Asa as face daca as avea curaj sa ma urc la volan. Este foarte important sa-ti iei masina exact asa cum o doresti si o poti stapani.

 6. Cristina Dragomir on

  sotul meu isi doreao masina straina, dar am cugetat mult si ne-am dat seama ca piesele pentru ele sunt scumpe si ca nu ne-am permite sa o intretinem, asa ca am ramas pe varianta Logan, dar nu imi pare rau.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
beneficii activități fizice
Beneficii activități fizice alături de copii

Beneficii activități fizice - mai multă mișcare După o lungă perioadă de stat în casă, simțim nevoia de mișcare în...

Close