Crema protecție solară este esențială

Soarele este din ce în ce mai puternic. Și totuși ne dorim să avem pielea bronzată. Expunerea la soare trebuie făcută respectând câteva reguli. Astfel ne asigurăm un bronz frumos și o piele mai sănătoasă.

Vacanța de vară înseamnă o evadare la mare și relaxare pe șezlong. Însă din bagajul de vacanță este bine să nu ne lipsească crema protecție solară, dar și produse de îngrijire a pielii după plajă. Știm că trebuie să aplicăm crema cu protecție solară mereu și mereu pentru binele nostru. Însă hai să analizăm detaliile în numere, poate e mai ușor de reținut!

Aplicare corectă crema protecție solară

pentru beneficii maxime

Ni se spune mereu că trebuie să aplicăm crema cu SPF înainte de a ieși din casă și că se recomandă să o reaplicăm. Însă mai uităm aceste detalii deoarece informația primită nu este completă. Iată cu ce completări venim:

** Ține cont de SPF, ideal e să fie peste 30, dacă se poate SPF 50, este perfect!

Cu cât mai mare este factorul de protecție, cu atât mai protejată va fi pielea. Pentru ten, este recomandată crema de protecție solară cu factor de protecție cât mai ridicat pentru a preveni pătarea, îmbătrânirea prematură a pielii. Tenul înseamnă o pielea mai sensibilă și expusă mereu la soare, ceea ce înseamnă că trebuie să îi acordăm o îngrijire specială.

crema protecție solară

** Aplică crema cu protecție solară cu 15 minute înainte de a ieși din casă.

Fiecare produs care intră în contact cu pielea noastră, are nevoie de timp pentru o absorbție completă. Crema cu factor de protecție solară necesită timp pentru a fi eficientă 100%. E bine să o aplicăm cu minim 15 minute înainte de expunerea la soare pentru a ne asigura că soarele nu va dăuna pielii.

** Pentru ten, folosește o cantitate de cremă cât o monedă de 50 bani/1 euro

Întotdeauna se pune întrebarea, câtă cremă trebuie să aplicăm? Tenul având pielea mult mai sensibilă, mai fină, are nevoie de o cantitate mult mai mare de cremă. Se recomandă să se aplice cremă cam cât o monedă de 50 bani. Pare mult, dar este necesară pentru a ne asigura protecție maximă.

** Reaplică crema la fiecare 2 sau 3 ore

Nu, nu este suficient să aplici crema o singură dată pe zi. Când ești la plajă, acest lucru pare mai ușor de realizat. Dar ce faci atunci când ești în oraș, ai machiaj pe față? E simplu, avem soluția ideală, un spray cu SPF care se poate aplica și peste machiaj.

Putem găsi motive pentru a nu reaplica crema, dar dacă ne dorim cu adevărat, găsim și soluții. Ele există și Notino ni le pune pe toate la dispoziție. În plus, un spray cu SPF ar fi bine să avem mereu la îndemână, în geantă sau în mașină. Iar când simțim că soarele arde prea tare, putem reaplica cu ușurință.

crema protecție solară

Când trebuie să aplicăm crema protecție solară?

Cred că această întrebare o auzim cel mai des. Răspunsul e simplu, tot timpul! Ea trebuie să se aplice în fiecare anotimp, chiar si atunci când sunt nori sau când bate vântul, chiar și când plouă.

Razele solare pătrund prin sticlă, așa că e bine să folosim crema cu SPF și când stăm în casă sau când suntem în mașină. Orice tip de piele are nevoie de cremă cu SPF, chiar și pielea măslinie sau deja bronzată. Nicio cremă cu SPF nu este 100% rezistentă la apă, așa că se recomandă reaplicarea după fiecare baie în mare.

Important!

Verifică termenul de valabilitate al cremei cu SPF. Nu o aplica pe piele dacă a expirat. Dacă nu a expirat, dar textura este diferită sau mirosul e atipic, nu o mai reaplica. În plus, o cremă expirată nu te va mai proteja suficient și riști să dezvolți iritații pe piele.

Varietate de texturi, alege ce ți se potrivește

Suntem norocoși că putem alege dintr-o mare varietate de branduri și texturi. Înainte exista doar o cremă grasă care intra greu în piele. Acum este ulei, loțiune, balsam, spray, tocmai pentru ca tu să îți găsești varianta potrivită și să o aplici cu plăcere.

Spune-mi cât de bună prietenă îți este crema protecția solară? Care este preferata ta și pe care o recomanzi din tot sufletul?

7 thoughts on “Crema protecție solară este esențială”

 1. Noi folosim mereu creme de protectie solara, minim SPF 30, dar de obicei SPF 50. Avem pielea deschisa la culoare si sensibila si imediat “ne ardem”, chiar si cu protectie solara, nu vreau sa ma gandesc fara…

  Reply
 2. Cea mai bună prietenă îmi este pe perioada verii, dar am început să o țin aproape și pentru zile răcoroase – chiar dacă e cu nori, soarele e prezent. Mai trebuie să găsesc crema protivită pentru ten, ce are și spf :))

  Reply
 3. Pentru că am învățat de ceva vreme cât de importantă este protecția solară, am grijă să nu-mi lipsească crema cu SPF 50.
  Pentru ten este un pic mai greu pentru că nu suport orice, dar am găsit ceva cu care mă împac.

  Reply
 4. Si eu incerc sa folosesc des crema cu SPF. Din diverse motive nu ies des din casa, in special vara cand e canicula, asa ca, alaturi de gene, si fiind ferita de soare, se vede ca tenul meu e mult mai fin si lipsit de pete sau riduri fata de alte persoane. Inca nu am gasit crema ideala cu SPF, multe nu mi se potrivesc, sau imi irita zona ochilor… Cele de la Nala par ok pentru mine, hidratante si cu SPFul potrivit. Recomand!

  Reply
 5. M-am obisnuit sa aplic SPF ori de cate ori ies din casa de teama petelor pigmentare. Nu folosesc niciunul dintre produsele mentionate de tine, dar eu ma impac bine cu Bioderma, la roche posay sau yves rocher

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.