Cremă de zahăr ars – rețeta mea

16

Cremă de zahăr ars – desert rapid și aromat

Cine nu a încercat cremă de zahăr ars? Un desert gustos, simplu, cu puține ingrediente. Acest desert e de dificultate medie. Cunoscând câteva detalii, vom obține cea mai bună cremă de zahăr ars. Deși am citit multe rețete, mi se părea că nu sunt corecte. Însă eu am capacitatea de a adapta rețeta pe parcurs. Sunt alții care se încred în rețete de pe net 100%. Și la final multă lume mă întreabă de ce nu a ieșit preparatul. Am găsit multe rețete greșite pe net. Multe rețete la care pașii importanți nu sunt detaliați.

Se spune că un bucătar adevărat nu își va da niciodată rețeta integral și corectă. Meseria aceasta se fură. Bucătăria nu e ușoară. Gătitul nu e pentru toți o mare pasiune. Dar cred că ai dreptul să găsești rețete corecte. Cu cât mai multe eșecuri vei avea, cu atât vei evita să gătești mai mult.

Ingrediente necesare cremă de zahăr ars:

  • 10 ouă,
  • 400 grame zahăr pentru topit,
  • 250 grame zahăr,
  • 1 litru de lapte,
  • zahăr vanilat.

Ouăle proaspete de casă și laptele de casă vor ajuta ca acest desert să fie mai gustos.

Mod de preparare cremă de zahăr ars:

Etapa 1

Vă recomand să faceți crema de zahăr ars în boluri de yena. Bolurile de yena să fie la temperatura camerei. Eu am încercat și în vase mici termorezistente, dar nu am fost mulțumită de rezultat.

Punem zahărul la topit într-un ibric cu fund gros. Eu am folosit un ibric din teflon. Mare greșeală! Topiți zahărul la foc mic. NU AMESTECAȚI DES! Eu am amestecat și zahărul a format cocoloașe. Apoi s-a topit foarte greu. Eu am făcut siropul de două ori. Și vă spun din experiența mea.

cremă de zahăr ars

Siropul e gata când zahărul e complet topit. El trebuie să aibă o culoare frumoasă galbenă, puțin arămie. Turnăm siropul în două vase de yena. Eu am pus și în vasele termorezistente. Pentru poze a fost frumos, dar sosul a fost prea puțin. Întindem zahărul topit în vase și pe pereții acestora.

cremă de zahăr ars

Eu am pus un prosop de bucătărie sub vase pentru a proteja blatul.
cremă de zahăr ars

Etapa 2

Spălăm bine ouăle. Le spargem în bolul mixerului. Mixăm bine până obținem o spumă de ouă. Adăugăm zahărul și lăsăm la mixat 5 minute. Adăugăm zahărul vanilat și laptele la temperatura camerei. Eu am lăsat să se amestece cam 10 minute. Am obținut o spumă.

Etapa 3

Compoziția obținută am turnat-o în vase.

cremă de zahăr ars

Am dat drumul la cuptor, la 160°C. În tava de cuptor, cea mai înaltă, am pus apă caldă. Am pus vasele cu crema și am dat la cuptor pentru 60 de minute.

cremă de zahăr ars

Știm că este gata când crema are deasupra o crustă arămie.

În decursul orei de coacere, mai completați cu apă în tavă. E important ca desertul să se facă pe baie de aburi la cuptor. Mi s-a părut că așa desertul a fost mai cremos, mai aerat.

cremă de zahăr ars

Mod de servire cremă de zahăr ars:

Se dă peste noapte la frigider. Sau cel puțin câteva ore. Se răstoarnă pe un platou și se servește. Soțul însă nu a mai avut răbdare. L-a savurat așa cald! E gustos în orice variantă! Secretul acestui desert este să aibă suficient sirop! Acel sirop de zahăr ars face tot farmecul acestui desert!

cremă de zahăr ars

Vouă vă place crema de zahăr ars?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

16 Comments

  1. ne place mult crema de zahar ars si o prepar cam in acelasi mod. Eu nu ma dau in vant dupa acel sirop, asa ca am adaptat putin reteta si fac un tort de crema de zahar ars. Blatul vine turnat peste crema de zahar ars, dupa ce aceasta s-a copt pe jumatate si cand se rastoarna blatul vine dedesubt si iese insiropat.

  2. este asa gustoasa si se face asa usor…eu pun niste rom de trestie de zahar, un paharel mic…e asa bun!!! alcoolul se evapora dar ramane un gust excelent!

Leave A Reply

Read previous post:
Motive pentru a vizita Veneția pentru a treia oară

Veneția pentru a treia oară Veneția a fost pe lista mea de vizitat de mult timp. Mi se părea un...

Close