Cum aleg crema cu protecție solară

Crema cu protecție solară nu îmi lipsește niciodată. Nicio zi fără SPF, indiferent de anotimp sau de starea vremii. Știu că razele solare sunt ne pot dăuna pielii și iarna, și prin nori groși și pufoși. În zilele de vară, am în geantă, un produs cu protecție solară și încerc să reaplic constant.

Recunosc, o perioadă foloseam cu groază aceste creme pentru că textura nu era potrivită. Detestam acele loțiuni grase, greu de aplicat și greu de îndepărtat, dar o foloseam pentru siguranța mea. M-am bucurat când pe piață, am găsit multe produse cu caracteristicile dorite de mine.

Sfaturi pentru a alege crema ideală cu protecție solară

Dorindu-mi o cremă cu anumite caracteristici, am studiat oferta care apărea an de an. Bineînțeles că am studiat articole de blog ce cuprindeau recenzii de produs și vânam fiecare cremă nouă. Iată cum arată pentru mine crema ideală cu SPF:

**crema potrivită pentru orice tip de piele

Chiar dacă pielea mea nu este sensibilă, uneori prezintă sensibilitate. În perioada de vară, în vacanțe, ea are tendința să se mai schimbe. Așa că mereu aleg o cremă cu protecție solară pentru piele sensibilă. Pielea mea o tolerează mult mai bine și mă asigur că pielea este protejată de raze UVA și UVB. Previn apariția arsurilor solare, alergiilor și iritațiilor cauzate de soare.

**crema cu protecție solară fără parfum

Deși iubesc parfumurile și aromele, în cremele pentru față, cremele de plajă sau produsele de makeup, le evit. De multe ori, parfumul poate fi extrem de iritant, obositor. Îmi aleg toate cremele și loțiunile mele cu protecție solară fără parfum. Mă bucur că acum cele mai multe produse cu SPF sunt fără parfum. Probabil că producătorii au înțeles că cele fără parfum sunt mult mai căutate și mai apreciate.

**și tipul de ambalaj contează

Pentru mine, este esențial tipul de ambalaj și modul de dozare. Eu prefer să fie un fluid lejer, non gras, care să se absoarbă rapid. Dacă e variantă cu pompiță, este perfect, pentru că urăsc risipa. Pentru reaplicare pe durata zilei, prefer variantele tip spray. Și mai apreciez mult atunci când același produs îl găsesc disponibil în mai multe tipuri de ambalaje pentru a putea fi luate ușor în bagaj sau în geantă.

Evitați să le țineți mult în soare sau căldură prea mare. Încercați să nu le folosiți chiar dacă termenul de valabilitate nu a expirat, dar produsul și-a schimbat mirosul, culoarea, textura.

Știu că uneori crema cu protecție solară are un preț ridicat și nu ne îndurăm să le aruncăm dacă nu le-am consumat în totalitate. Însă nu merită să riscăm să le folosim pentru a nu ne confrunta cu afecțiuni ale pielii.

Aș vrea să știu câți dintre cititorii acestui blog de lifestyle folosesc zi de zi cremă cu protecție solară. Cum alegeți crema cu SPF pe care să o utilizați? Care este produsul vostru preferat cu SPF?

2 thoughts on “Cum aleg crema cu protecție solară”

  1. Și eu încerc să nu folosesc produse cu parfum, în special când vine vorba de SPF-ul facial. Eu nu prea mă împac bine cu SPF-ul în general, face mult peeling în cazul meu, am problema chiar și cu unele creme ce nu conțin SPF. Am sesizat că am câteva produse coreene cu SPF care mă ajută.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.