Corigent la limba română de Ion Minulescu recomandare lectură

12

Ion Minulescu – un autor român de excepție

Probabil puțini știți de operele lui Ion Minulescu. Prima dată, i-am descoperit poeziile. Apoi am aflat și de această poveste. Am regăsit cu drag o poveste românească tipică. Anul acesta am citit multe cărți. Pe cât posibil, am încercat autori și teme diferite. M-am axat și pe autori români. Mi-aș dori ca lumea să-i cunoască și să-i prețuiască. Ar fi frumos să-i alegem înaintea celor străini.

Ion Minulescu are un stil aparte de a scrie. Pe mine, m-a prins lectura. Povestea este una simpatică, povestită cu mult umor. Cartea poate fi găsită pe site-ul LibrisO găsiți la categoria Cărți pentru adolescenți.

Ion Minulescu

Corigent la limba română de Ion Minulescu

Corigent la limba română este o lectură veselă. Cuprinde și puțină istorie pentru a ne da seama de acele vremuri. Descrierile sunt necesare pentru a avea o imagine clară asupra locurilor.

Cartea este despre copilăria a trei prieteni, Bucul, adică autorul, Cotan și Mihăță. Cotan este scund, gras, ” ca un dop de șampanie”, dar copil de bani gata. Mihăiță este slab, sfios și sărac, un biet băiat de cizmar. Viața lor se împarte între școală, jocuri și povești de dragoste.

În timp ce Mihăiță se îndrăgostește, Bucul trebuie să-i scrie scrisorile de dragoste. În timp ce se chinuie să treacă clasă, trec prin scurte episoade de amor cu fete. Dragostea la acea vârstă e cea mai frumoasă și mai nevinovată. Câteva ocheade, câteva cuvinte spuse la ureche, priviri cu subînțeles.

Deși la școală nu excelează și fiecare dascăl are un cusur, în viața amoroasă lucrurile stau perfect. Aventurile cu fetele și cu doamnele îi dau încredere în el. Dintr-o aventură, reușește să scape cu imaginea nepătată. Dar până când?

Viața este o adevărată aventură. La fiecare vârstp, există alte drame. În școală contează notele, în viață contează cum știi să o trăiești.

De ce să citiți operele lui Ion Minulescu?

Ion Minulescu

Minulescu scrie foarte frumos. Are un stil aparte, captivant. Poeziile lui sunt deosebite, unice. Pe mine să relaxează și mă îndeamnă să fiu optimistă. Autorii români trebuie promovați. Autorii români trebuie iubiți, citiți, apreciați. Poate e momentul să citim măcar în egală măsură autori români cu autori străini, dacă nu, chiar mai mult!

Voi ați citit cărți de Ion Minulescu? Ce alți autori români vă plac și îmi recomandați?

 

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

12 Comments

  1. Am o intuitie incredibila, sa stii. Puteam sa jur, dupa coperta, ca e o carte vesela si ca se lasa cu zambete. Promit sa o citesc, mai ales ca ii sunt datoare lui Minulescu pentru ca nu ii stiu poeziile.

  2. Intr-adevar, e prima oara cand vad ca Minulescu a scris proza. Imi plac clasicii, de ce sa nu recunosc, stilul modern, de multe ori cu limbaj licentios, nu mi se potriveste.

Leave A Reply

Read previous post:
motocoasa
Motocoasa – ajutor de nădejde pentru curtea ta

Motocoasa - pentru o curte frumoasă Motocoasa poate fi un ajutor de nădejde. Ne dorim o curte frumoasă, un gazon...

Close