Copilul lui Noe de Eric-Emmanuel Schmitt recomandare lectură

16

Copilul lui Noe de Eric-Emmanuel Schmitt – inspirat din fapte reale

Îmi plac mult cărțile autorului, Eric-Emmanuel Schmitt. Zilele trecute a venit rândul acestei cărți, Copilul lui Noe de Eric-Emmanuel Schmitt.  Trebuie să recunosc că m-a surprins tema și abordarea acestui subiect dureros. Am citit atât de multe cărți despre război încât credeam că nimic nu mă mai poate surprinde. Însă această poveste a reușit să mă surprindă. Nu m-am gândit niciodată cum a fost războiul prin ochi de copil.

Cartea vă așteaptă pe site-ul Târgul cărții. Nu ezitați să comandați toate cărțile autorului. Vă asigur că nu veți regreta și veți avea parte de lectură captivantă.

Copilul lui Noe de Eric-Emmanuel Schmitt – război prin ochi de copil

Joseph este un copil evreu care locuiește în Bruxelles. Viața alături de părinți este liniștită și minunată. Căci unde se simte un copil protejat și iubit? În sânul familiei!

O plimbare banală cu tramvaiul va interveni în viața lui. Când soldați nemți se urcă în tramvai, mama ascunde discret steaua galbenă care poate stârni controverse. Coboară la prima stație, chiar dacă sunt departe de casă. Însă mama nu urmează drumul spre căminul lor. Ajung la o casă minunată, unde locuiesc niște nobili, prieteni de-ai mamei.

Totul pentru siguranța copilului!

Se spune că părinții nu pot trăi fără copilul lor. Însă atunci când doar așa îi poți salva viața, îți aduni toate puterile. Va rămâne puțin cu noua familie pentru că trădători sunt peste tot. Însa mama adoptivă nu se pierde cu firea când nemții vin să caute o familie de evrei. Negăsind nimic și umiliți de o doamnă mititică, soldații pleacă cerându-și scuze nesfârșite.

Din acest moment, e clar că Joseph nu mai poate rămâne acolo. Trebuie trimis undeva, unde să fie în siguranță. Cel mai bun loc, cea mai bună ascunzătoare pare a fi la părintele Pons. El se îngrijește de mai mulți orfani. Pare un cămin provizoriu potrivit.

Copilul lui Noe

Joseph – dubii în privința religiei lui

E destul de greu pentru un copil să înțeleagă de ce cineva vrea să omoare toți evreii. Vrea de multe ori să renunțe la religia lui și să devină catolic. Însă părintele Pons îi va explica cu răbdare de ce trebuie să-și iubească religia și neamul. La sfârșit de război, toate experiențele din ultimii ani îl vor fi învățat câteva lecții foarte dure, dar bune!

Sfârșitul de război îi va aduce familia înapoi? Se va putea adapta la viața pe care războiul o lasă în urmă? Descoperă în carte de ce Joseph este copilul lui Noe! 

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

16 Comments

  1. De la Schmitt am citit doua carti pana acum: Oscar si tanti Roz si Elixirul dragostei. Prima mi-a placut mai mult decat a doua, insa mai vreau sa citesc carti de la el.

  2. Cel mai trist este faptul ca e o poveste adevarata, care cu siguranta s-a intamplat in timpul razboiului, Cred ca e cel mai sfasietor lucru sa trebuiasca sa-ti dai copilul ca sa ii salvezi viata, dar cred ca o mama e in stare de orice sacrificiu pentru binele copiilor ei.

  3. Din pacate nu toti copiii au o viata frumoasa si lipsita de griji. Povestea acestui copil este extrem de trsita si as fi curioasa sa aflu finalul

  4. Cristina Dragomir on

    Pe-asta nu am citit-o, dar mi-a placut tare mult Oscar si Tanti Roz. Am mai citit ceva cu florile domnului Ibrahim, sau ceva de genul, dar aceea nu m-a prins asa tare.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
mașină mai sigură
Sfaturi pentru o mașină mai sigură

O mașină mai sigură - drumuri în siguranță Ne dorim o mașină mai sigură pentru a ne simți în siguranță....

Close