Copiii ghetoului Numele meu este Adam de Elias Khoury
Copiii ghetoului de Elias Khoury este cartea recent citită. Aceasta este o carte mai sensibilă, cu o poveste întortocheată. Ca să poți să descoperi povestea trebuie să fii atent și să-i aloci suficientă energie. Cartea oferită de Libmag a părut la început greoaie și fără sens. Parcurgând cartea, am descoperit o poveste tristă, însă de valoare.
Nu știusem până acum de ghetourile din Palestina. Nu citisem nimic despre această perioadă grea din viața palestinienilor. Fiecare carte ascunde un adevăr din istorie despre care nu învățăm la școală. Însă e de datoria noastră să aflăm ce s-a întâmplat în trecut. E de datoria noastră să spunem mai departe.
Copiii ghetoului Numele meu este Adam
Această carte este roman finalist la International Prize for Arabic Fiction 2017. Este o carte de valoare care nu trebuie să ne lipsească din bibliotecă.
Cartea spune povestea unui imigrant pe nume Adam Dannun. Încearcă să fugă de o dragoste neîmplinită și imigrează în New York. Povestea lui de dragoste, cât și viața lui, au fost distruse într-o oarecare măsură de traumele provocate de ocupația israeliană. Are o viață modestă, lucrează la un restaurant unde prepară falafel. Pasionat de literatură și cărți, Adam începe să scrie un roman de dragoste. Personajul principal este Waddah al-Yaman, un celebru poet arab din vremuri apuse.
Lucrând la acest roman, amintirile din copilărie îl năpădesc. Își amintește cum a fost evacuat din orașul natal, Lod. Are doar amintiri triste din ghetou și cum armata israeliană nu le dădea apă și mâncare. Trăiau în mizerie și teroare, trebuind să danseze înainte de a fi uciși. O imagine care îl urmăresște până în ziua de azi.
În timp ce scria la carte, făcea analiza familiei. Și-ar fi dorit să-și cunoască tatăl natural, mort în război de tânăr. Mama adoptativă și-ar fi dorit să fie mai iubitoare. Lipsa familiei, afecțiunea mamei, l-a marcat mai tare decât vrea să recunoască. Citind cartea, veți înțelege prin ce traume a trecut în copilărie. Cât de greu trebuie să fie pentru un copil să se acomodeze cu o familie nouă, cu o viață nouă.
Impresionant subiectul, multumim pentru prezentare si recenzie.
Interesanta carte. Multumim pentru recenzie, nu cred ca e o carte pe gustul meu, dar am descoperit alte titluri pe Libmag care m-au atras.
Cred ca este o carte destul de dificil de citit, ma refer aici la ororile prin care a trecut. Desi nu este genul meu, cred ca mi-ar placea sa o citesc!
Îmi plac cartile din Biblioteca Polirom. Și aceasta pare interesantă.
Foarte interesanta pare aceasta carte. Multe sentimente transmite.
Foarte interesant articolul! Mulțumim pentru recenzie!
Oh, Mihaela, cum ma faci tu sa pun mana pe carte cu aceste recenzii minunate.
Un subiect tare trist 🙁 nu prea imi plac cărțile de genul asta…cu traume din copilarie adânc întipărite în sufletul unui adult 🙁 Dar recenzia ta este buna! Te pup! 😙
Am descoperit si eu de curand site-ul Libmag si am in plan sa imi comand ceva ❤
Captivanta carte…mi-a starnit interesul ! Mersi de recomandare :*
Pare o carte tare interesanta! Cu siguranta o sa ii dau o sansa!
Recunosc, n-am citit-o, insa imi place sa descopar tari si culturi noi!
Evit sa citesc astfel de carti, nici nu pot, cand este vorba de copii, dar pare foarte interesanta.
Recunosc, prefer cartile care ma captiveaza de la primele pagini dar, am fost si eu in situatia ca dupa cateva pagini citite ma gandeam sa abandonez o carte, ca mai apoi sa nu o mai pot lasa din mana, asa ca voi fi foarte rabdatoare cand voi citi aceasta carte.
Fix genul meu de carte. O adaugam si pe aceasta la Wishlist. 🙂
Ma intereseaza alte culturi asa ca sigur o sa citesc si aceasta carte. Multumesc pentru recomandare!
O copilarie si o viata marcata de neajunsuri, teroare si neimpliniri, la fel ca in aproape toate ghetoruile.
Multumesc pentru recomandare 😉 O sa arunc si eu o privire pe site!
Un subiect interesant si de actualitate! O trecem pe lista…
Vazusem acum ceva timp un documentar despre cei aflati in ghetourile din Palestina si m-a zguduit emotional. Trebuie sa citesc si cartea asta 🙂
Ma cam tenteaza… Multumim pt recenzie! 🙂
O carte grea si dureroasa din ce am citit in recenzia ta. Am nevoie de un anume feeling sa parcurg o asemenea poveste de o incarcatura asa dramatica.
Pe mine m-ai făcut tare curioasa, îmi plac mult cartile din care putem să învățăm ceva. O notez acum in wishlist.
Pare o carte foarte interesanta
O voi cauta!
Pare o carte interesanta! Multumim pentru recomandare!
Mereu descopăr cărți interesante pe site-ul tău! 😍😍😍 Foarte faine cărțile din colecțiile Polirom. Unele nu sunt pe gustul meu, dar nu m-ar opri să le testez. Cum este și Copiii ghetoului…Interesantă abordarea! 😊
Stai să vezi ce cărți minunate urmează să vă prezint!
Cu recenzii asa tentante, lista mea se tot mareste.
Imi place cum ai povestit despre carte, m-ai facut curioasa😊
O recenzie frumoasa, dar mie mi-a atras atentia manichiura ta.
Cu astfel de subiecte poate se sensibilizeaza si se unesc mai mult semenii nostri.
Daca este ceva mai greu decat sa citesti despre razboi, asta este sa citesti despre ororile prin care trec copiii in perioada razboiului sau a revolutiilor. Noua ni se parea grav ca nu aveam desene animate, iar altii… nici nu vreau sa mai zic. Nu ai cum sa nu ramai marcat cand treci prin asa ceva in copilarie.
Cartea are un subiect foarte interesant! Am sa-mi cumpar si eu cartea. Multumesc pentru recomandare!
Povestea acestui baiat este cu adevarat impresionanta. Sunt convinsa ca sunt multi copii care au trait aceasta drama. Imi doresc sa citesc si eu cartea
Pe mine m-ai făcut extrem de curioasă. Va ajunge pe listă, pe primele locuri bineînțeles.
Chiar daca este o poveste trista, as vrea sa vad cum a descris autorul aceste episoare. Trebuie s-o citesc si eu