Copiii ghetoului de Elias Khoury recomandare lectură

36

Copiii ghetoului Numele meu este Adam de Elias Khoury

Copiii ghetoului de Elias Khoury este cartea recent citită. Aceasta este o carte mai sensibilă, cu o poveste întortocheată. Ca să poți să descoperi povestea trebuie să fii atent și să-i aloci suficientă energie. Cartea oferită de Libmag a părut la început greoaie și fără sens. Parcurgând cartea, am descoperit o poveste tristă, însă de valoare.

Nu știusem până acum de ghetourile din Palestina. Nu citisem nimic despre această perioadă grea din viața palestinienilor. Fiecare carte ascunde un adevăr din istorie despre care nu învățăm la școală. Însă e de datoria noastră să aflăm ce s-a întâmplat în trecut. E de datoria noastră să spunem mai departe.

Copiii ghetoului Numele meu este Adam

Această carte este roman finalist la International Prize for Arabic Fiction 2017. Este o carte de valoare care nu trebuie să ne lipsească din bibliotecă.

Cartea spune povestea unui imigrant pe nume Adam Dannun. Încearcă să fugă de o dragoste neîmplinită și imigrează în New York. Povestea lui de dragoste, cât și viața lui, au fost distruse într-o oarecare măsură de traumele provocate de ocupația israeliană. Are o viață modestă, lucrează la un restaurant unde prepară falafel. Pasionat de literatură și cărți, Adam începe să scrie un roman de dragoste. Personajul principal este Waddah al-Yaman, un celebru poet arab din vremuri apuse.

Copiii ghetoului

Lucrând la acest roman, amintirile din copilărie îl năpădesc. Își amintește cum a fost evacuat din orașul natal, Lod. Are doar amintiri triste din ghetou și cum armata israeliană nu le dădea apă și mâncare. Trăiau în mizerie și teroare, trebuind să danseze înainte de a fi uciși. O imagine care îl urmăresște până în ziua de azi.

În timp ce scria la carte, făcea analiza familiei. Și-ar fi dorit să-și cunoască tatăl natural, mort în război de tânăr. Mama adoptativă și-ar fi dorit să fie mai iubitoare. Lipsa familiei, afecțiunea mamei, l-a marcat mai tare decât vrea să recunoască. Citind cartea, veți înțelege prin ce traume a trecut în copilărie. Cât de greu trebuie să fie pentru un copil să se acomodeze cu o familie nouă, cu o viață nouă.

Vă recomand să citiți cartea și să aflați despre ororile din ghetourile din Palestina. Cartea este mai greu de parcurs, dar merită citită!

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

36 Comments

  1. Interesanta carte. Multumim pentru recenzie, nu cred ca e o carte pe gustul meu, dar am descoperit alte titluri pe Libmag care m-au atras.

  2. Cred ca este o carte destul de dificil de citit, ma refer aici la ororile prin care a trecut. Desi nu este genul meu, cred ca mi-ar placea sa o citesc!

  3. Un subiect tare trist 🙁 nu prea imi plac cărțile de genul asta…cu traume din copilarie adânc întipărite în sufletul unui adult 🙁 Dar recenzia ta este buna! Te pup! 😙

  4. Recunosc, prefer cartile care ma captiveaza de la primele pagini dar, am fost si eu in situatia ca dupa cateva pagini citite ma gandeam sa abandonez o carte, ca mai apoi sa nu o mai pot lasa din mana, asa ca voi fi foarte rabdatoare cand voi citi aceasta carte.

  5. Aliceee traveler on

    Pe mine m-ai făcut tare curioasa, îmi plac mult cartile din care putem să învățăm ceva. O notez acum in wishlist.

  6. Mereu descopăr cărți interesante pe site-ul tău! 😍😍😍 Foarte faine cărțile din colecțiile Polirom. Unele nu sunt pe gustul meu, dar nu m-ar opri să le testez. Cum este și Copiii ghetoului…Interesantă abordarea! 😊

  7. Daca este ceva mai greu decat sa citesti despre razboi, asta este sa citesti despre ororile prin care trec copiii in perioada razboiului sau a revolutiilor. Noua ni se parea grav ca nu aveam desene animate, iar altii… nici nu vreau sa mai zic. Nu ai cum sa nu ramai marcat cand treci prin asa ceva in copilarie.

  8. Povestea acestui baiat este cu adevarat impresionanta. Sunt convinsa ca sunt multi copii care au trait aceasta drama. Imi doresc sa citesc si eu cartea

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
proiectoare LED
De ce avem nevoie de proiectoare LED?

Să analizăm puțin ce înseamnă proiectoare LED Iluminatul industrial acoperă o gamă largă de domenii de utilizare, precum depozite, săli...

Close