Contesa din Toscana de Dinah Jefferies recomandare lectură

Cărțile autoarei Dinah Jefferies m-au fascinat de fiecare dată. Contesa din Toscana de Dinah Jefferies este o poveste frumoasă și am citit cu drag fiecare pagină. Coperta ne dezvăluie puțin despre subiect, Italia, minunata zonă, Toscana, dar și o femeie frumoasă și avioane de război.

Aș fi vrut să citesc despre războaie doar în cărți. Din păcate, acum citim despre un război în zilele noastre. Nu îmi pot decât imagina ce poate fi în sufletul oamenilor prinși într-un război al altora.

Contesa din Toscana, o femeie curajoasă pe timp de război

Citind cărți despre război, te întrebi dacă tu ai face față, dacă ai rezista presiunii. Răspunsul e simplu, dorința de supraviețuire îți dă puteri nebănuite. Așa a fost și cu Contesa din Toscana.

Sofia de Corsi se bucură de o viață minunată în vila ei din zona Toscana. Războiul îi aduce pe soldații germani prea aproape de casa ei, tulburându-i liniștea. Dedicată oamenilor din sat, nu lasă frica să o împiedice să ofere ajutor cui are nevoie. Riscă adăpostind în casă un soldat britanic rănit. Dar știe că face ce trebuie.

Maxine, membră a Rezistenței, poposește la ea, tot în căutare de ajutor în misiunea ei. Cele două femei sunt trup și suflet pentru a ajuta pe toți cei în nevoie, pe timp de război. Riscă, dar știu că merită tot efortul. Acest război aduce teamă, frustări, dar și dragoste. Pentru că oamenii au nevoie de iubire în momentele grele. Și de multe ori, dragostea îți dă puteri nebănuite.

Riscurile îți dau putere

Întotdeauna când riști, te gândești la un final fericit și de acolo îți iei puterea. Așa a făcut și Contesa din Toscana. Toate eforturile ei pentru a proteja diverse persoane au fost ascunse chiar și de soț, nedorind să-l pună în pericol. Curajul a însoțit-o în fiecare acțiune, la fiecare pas. Își calcula fiecare opțiune și risca sperând că totul va merge conform planului pentru că făcea un lucru bun.

M-a uimit cum această contesă a reușit să-și păstreze sângele rece în momentele cruciale. Iată ceva ce trebuie să învățăm. Cum să ne menținem calmi în momente de criză, atunci când e cel mai important. Analizezi bine ce trebuie să spui, îți controlezi emoțiile, mimica feței, gesturile. Poate fi de real ajutor când trebuie să salvezi viața ta și a celor care depind de tine.

Voi ați citit cărțile autoarei, Dinah Jefferies, Soția plantorului de ceai și Fiica negustorului de mătase? V-ar plăcea să citiți această carte, Contesa din Toscana?

8 thoughts on “Contesa din Toscana de Dinah Jefferies recomandare lectură”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.