Descoperă colecția, Copiii din lumea noastră, de la Cartemma

14

Colecția de cărți, Copiii din lumea noastră, de la Cartemma

Copiii din lumea noastră este o serie de cărți pentru copii și părinți. Educativa serie mi-a fost oferită de Cartemma, alături de alte cărți minunate. Aceste patru cărți discută despre problemele societății într-un mod atractiv pentru copii.

Copiii nu sunt prea mici pentru a afla despre dificultățile altor copii, oameni. E bine ca ei să știe despre ce se întâmplă în lume. Problemele sunt prezentate frumos, într-un mod blând. Poveștile conțin cuvinte simple, pe înțelesul lor. Ilustrațiile sunt pline de căldură, tocmai pentru a atrage copilul la lectură.

Copiii din lumea noastră

Ce titluri conține colectia, Copiii din lumea noastră, de la Cartemma?

Pe mine m-au atras mult coperțile cărților. Sunt extrem de bine gândite și realizate. Temele alese sunt de actualitate și copiii trebuie să le cunoască și să le înțeleagă.

Copiii din lumea noastră

 • Sărăcia și foametea

O carte foarte bună pentru acei copii care își doresc jucării și dulciuri cu nemiluita. Le explică frumos că există și oameni sărăci în lume. Ei nu își pot permite mâncare și dulciuri. Acoperișul deasupra capului este șubred. Accesul la educație este dificil.

Motivele pentru care oamenii sunt săraci sunt tratate pe înțelesul copilului. O poveste care învață copilul să prețuiască mâncarea și casa. Dar îi și învață să dăruiască celor care nu au nimic.

Copiii din lumea noastră

 • Rasismul și intolerența

Trebuie să înțelegem că suntem diferiți. Dar trebuie să ne acceptăm. Această carte explică diferențele dintre oameni. Unii au religii diferite sau provin din culturi diferite de ale noastre. Alții sunt diferiți prin culoarea pielii sau forma ochilor. Preocuparea noastră trebuie să fie de a-i descoperi. Și nu de a-i face să se simtă prost că sunt diferiți.

Copiii din lumea noastră

 • Conflictele globale

Abordează un subiect mai dureros, dar de actualitate. Copiii aud peste tot de războaie și conflicte. Așa că e bine ca ei să aibă o imagina clară asupra acestui concept. Există conflicte între oameni și țări. Așa se întâmplă când unii nu îi pot respecta pe ceilalți. Multe conflicte aduc multe prejudicii oamenilor și țărilor afectate.

Există și organizații care încearcă să aducă pacea. ONU este una dintre organizațiile care încearcă să găsească soluții pentru diverse conflicte grave. Copiii învață că e bine să discuți cu cineva diferit. Chiar dacă are o părere diferită de a ta, să înveți să o respecți.

Copiii din lumea noastră

 

 • Refugiații și emigranții

Cartea discută despre cei nevoiți să trăiască departe de casa și țara lor. În casa noastră, ne simțim în siguranță. Însă uneori ne vedem nevoiți să lăsăm totul în urmă. Dezastrele naturale, războaiele, ne obligă să ne părăsim casa, țara, chiar și pe cei dragi. Punem într-o valiză câteva lucruri importante și plecăm la drum. Sperăm să ajungem într-o țară unde e pace și unde să fim primiți cu drag. Drumul poate fi greu, plin de primejdii.

E greu să trăiești ca emigrant. Iată un motiv în plus să-i ajutăm pe cei în această situație. O vorbă bună, o haină nouă, o mâncare caldă. Sunt doar câteva lucruri care le pot face ziua mai frumoasă.

Copiii din lumea noastră

Colectia, Copiii din lumea noastră, de la Cartemma – scurte lecții pentru copii

Această colecție învață copiii să aprecieze ceea ce au. Îi fac conștienți de ce se întâmplă în lume. Astfel ei pot înțelege că nu toți oamenii sunt la fel de norocoși ca și ei.

În plus, îi învață să discute despre ceea ce simt cu un adult, părinte sau profesor. Și îi învață cum pot să ajute societatea, chiar prin gesturi mărunte.

Copiii din lumea noastră

Vi se pare educativă colecția, Copiii din lumea noastră, de la Cartemma? Nu-i așa că sunt cărțile potrivite pentru toți copiii, dar și pentru adulți?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

14 Comments

 1. Cristina Dragomir on

  sunt lectii obligatorii pentru copii si ma bucur ca oamenii s-au gandit sa publice si astfel de carti. Poate ele ii vor ajuta pe copiii de azi sa devin adultii de maine, mai responsabili si mai toleranti.

 2. sa stii ca multi adulti ar trebui sa le citeasca, pentru ca au prea multe prejudecati! mi se pare un mod inedit si extraordinar de a-i pune pe cei mici la curent cu problemele globale!

 3. Cred ca ar trebui ca prima data sa citim aceste carti noi parintii si sa reflectam la temele abordate in ele, sa ne gandim care e atitudinea noastra atunci cand ne confruntam cu astfel de probleme pentru a le putea explica cat mai bine si copiilor nostri ce inseamna sa fi sarac, emigrant, diferit.

 4. Cred ca e o placere si pentru tine ca parinte sa parcurgi alaturi de copilul tau astfel de carticele si sa ii oferi si tu raspunsuri atunci cand iti pune si alte intrebari. Daca un copil vede parintii toata ziua cu telefonul in mana, va dori si el sa faca acelasi lucru, dar daca il vede cu o cate in mana, va vrea si el o carte. Parntii sunt responsabili chiar si pentru pasiunile copilului.

 5. Eu as fi tare curioasa daca i-as lua fetitei mele cartile astea m-ar mai bate la cap toata ziua cu papusele?!
  Imi plac mult subiectele atinse in carti si imi doresc sa le citesc si eu

 6. Cred ca sunt foarte educative cartile de la Cartemma, cu subiecte de actualitate si in plus, copilul invata despre realitatile lumii in care traieste.Si noi abia asteptam sa le descoperim 😉

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
cosmetice noi Farmec
Îngrijire de vară cu cosmetice noi Farmec

Cosmetice noi Farmec - provocare de vară Îmi place să încerc produse noi de la branduri de cosmetice de încredere....

Close