Cum alegem clinica potrivită nevoilor noastre?

11

Oraș mare – clinica e la tot pasul

Toți ținem la sănătatea noastră. Încercăm să ne îngrijim cum știm mai bine. Însă atunci când ne confruntăm cu o problemă medicală, e bine să apelăm la specialiști. Nu sunt de acord cu tratarea afecțiunilor după ureche. Un diagnostic poate fi corect pus doar de un specialist. Doar el are dreptul să recomande un tratament. Când am o afecțiune, aleg mereu serviciilor unei clinici private. Trăind într-un oraș mare, am o mulțime de posibilități cum ar fi aceasta.

Cum aleg clinica potrivită nevoilor mele?

Când varietatea de policlinici e mare, trebuie să alegi în funcție de anumite criterii.

 • Disponibilitatea rapidă a unui medic

Am nevoie de o consultație urgentă. Posibilitatea de a fi consultată cât mai rapid contează mult. Cu cât un medic mă poate consulta mai rapid, cu atât clinica respectivă câștigă o bilă albă.

 • Efectuarea de analize diverse

Mi s-au cerut diverse analize în ultimul timp. Stând pe hol și așteptând, am consultat oferta clinicii. De exemplu, posibilitatea de a efectua o astfel de analiză  în timp util, contează mult. Clinicile încearcă să preîntâmpine nevoile pacienților punând la dispoziție analize cât mai variate.

 • Preț corect la clinica aleasă

Analizele în cadrul unei clinici private sunt destul de scumpe. Unele au contract cu Casa de Asigurări și se pot deconta. Încă o bilă albă. Altele au prețuri speciale pentru angajații unor companii. Unele clinici oferă carduri de fidelizare pe baza cărora primești reduceri. Orice formă de fidelizare a pacientului o apreciez și profit de ea cât pot.

 • Clinica aleasă trebuie să lucească de curățenie

Sunt foarte atentă la detalii. Cu atât mai mult atunci când e vorba de clinici/spitale/farmacii. Sunt de părere că totul trebuie să strălucească de curățenie încă de la recepție. Eu sunt atentă dacă se sterilizează patul/scaunul și ustensilele înainte de a fi consultată. Din nou, adaug o bilă albă. Am dreptul să refuz dacă nu mi pare totul în regulă.

 • Amabilitatea personalului

Mergem la medic stresați, nu de plăcere. Ne facem tot felul de gânduri până primim un diagnostic. În sala de așteptare, ne facem tot felul de scenarii. Avem nevoie ca personalul cu care intrăm în contact să ne înțeleagă. Medicul are obligația de a ne răspunde la întrebări pe înțelesul nostru. Încerc să pun întrebări la subiect și să cer lămuriri acolo unde e cazul.

La clinica aleasă trebuie să mergem cu încredere

După ce am ales o anumită clinică, rămân fidelă. Dacă mă duc relaxată și am încredere în personal, jumătate din griji se duc.

Voi pe ce criterii alegeți clinica unde mergeți la analize?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

11 Comments

 1. Barascu Violeta Ramona on

  Pe langa cele mentionate de tine, eu mai aleg si dupa proximitate, pentru ca uneori traficul e de-a dreptul infernal. Toate criteriile mentionate de tine sunt foarte importante, clar profesionalismul angajatilor ma determina sa apelez la serviciile unei clinici. Multa sanatate!

 2. Primul loc pentru mine e proximitatea fata de casa sau birou, ca altfel nu am cum sa ajung. Nu vreau sa pierd o zi din concediu sa merg la doctor/analize. Apoi disponibilitatea doctorului. Cand sun eu de obicei vreo o programare in urmatoarele 2 zile, daca nu astept maxim o saptamana in functie de urgenta mea, altfel urmatoarea pe lista si tot asa.

 3. La mine nu conteaza daca e aproape de casa ori nu, prefer sa aleg mereu locul unde suntem tratati corespunzator si in care nu sunt date tratamente gresite.
  Profesionalismul conteaza enorm, la fel si atitudinea fata de noi, pacientii.

 4. Eu nu mi-am mai facut analize de cand a fost programul prin care toata tara si-a facut analizele, nu mai stiu cum s-a numit. Ideea e ca le-am facut pe acelea, in cazul meu doar patru, si apoi m-am dus la o clinica privata. Ghici cum au aratat comparativ cele doua tipuri de analize? Unele au fost proaste toate (clinica privata) iar celelalte au fost toate bune. Acum eu dupa care sa ma fi luat? Cum nu ma durea nimic am renuntat definitiv la a ma mai intepa degeaba.

 5. eu caut informatii si despre medici. Pe forumuri lumea vorbeste si de acolo e cel mai simplu sa afli ce parere a lasat ginecologul X sau psihologul Y pacientilor. Conteaza si amabilitatea, dar trebuie sa fie si medici dedicati. Nu caut neaparat doctori batrani, cu experienta, cum ii numeste mama, dau o sansa si tinerilor, dar sa nu bajbaie ca plec.

 6. Increderea cred ca ar trebui sa existe inainte de toate. Dar intr-un oras mare nu e prea greu de gasit o clinica de incredere si acesta e chiar un avantaj.

 7. Nu am auzit de aceasta clinica, dar sunt de aceeasi parere cu tine. Atunci cand avem o problema trebuie sa apelam la specialisti pentru ca ei stiu ce-i mai bine pentru noi

 8. Nu am auzit de aceasta clinica, dar merita incercata. Am trecut prin cateva experiente neplacute cu medicii si nu as mai vrea. Acum intreb lumea si merg prin recomandari.

Leave A Reply

Read previous post:
Printre tonuri cenușii
Printre tonuri cenușii de Ruta Sepetys recomandare lectură

Printre tonuri cenușii - carte de excepție Printre tonuri cenușii este încă o carte citită în doar două zile. Multă...

Close